LISTA

Skribent

MovieZine

22 december 2017 | 12:00

MovieZine listar de 25 bästa filmerna från 2017

Science fiction, skräck och superhjältar i topp när MovieZines filmredaktion korar 2017 års bästa filmer. Kolla in hela listan!
Filmåret 2017 går kanske inte till historien som ett av de starkaste, men vi fick ändå många trevliga överraskningar i biomörkret.
 
Bland årets bästa filmer hittar vi rysaren ”Get Out” som tog oss alla med storm, krigsfilmen ”Dunkirk” som befäster Christopher Nolas ställning som en av vår tids mest spännande filmskapare, och den sprudlande oemotståndliga musikalen ”La La Land”. Men, precis som på Oscarsgalan, snubblar den på mållinjen…
 
Filmerna på listan ska ha haft svensk premiär under år 2017 på bio, dvd eller streaming. Kolla in hela listan nedan.
 
 
 
 
 
 
 
 

10. Good Time

 
Robert Pattinson skakar av sig ”Twilight”-imagen med en laddad indie-thriller om två bröder, ett bankrån och en händelserik natt. Fartfyllt och överraskande till ett soundtrack fyllt av 80-talssynth.
 
 

9. The Square

 
Årets svenska filmsnackis har sin givna plats på listan. Ruben Östlund provocerar, utmanar och underhåller med sin skruvade titt på den moderna konstvärlden. En kaxig långfilm med fina prestationer av Claes Bang och Elisabeth Moss, samt flera oförglömliga scener.
 
 

8. Logan

 
När Wolverine tar farväl är det med en rå, blodig och barnförbjuden finalakt. Regissören James Mangold och 20th Century Fox vågade satsa på en mörkare X-Men-film, vilket var precis vad superhjältegenren behövde i år!
 
 

7. Call Me By Your Name

 
Årets finaste kärlekshistoria utspelas på den italienska landsbygden, där två unga män dras till varann under en het sommar. Håll ett öga på Timothée Chalamet, nykomlingen som lär gå hur långt som helst efter det här.
 
Large dc7a01ce82ec59029864638c65651e7b 1ffmnwh3gb4iucaf1y8k5bq
 

6. The Handmaiden

 
Chan-wook Park, som fick oss att tappa andan med sin fantastiska hämndtrilogi, gör det igen. Denna gång med en otroligt vacker och erotiskt laddad förväxlingsthriller. Ett spännande drama som man upplever med hela kroppen.
 
 

5. Blade Runner 2049

 
Denis Villeneuve fortsätter att leverera storslagna filmer som är en fröjd både för ögat och hjärnan. Uppföljaren till ”Blade Runner” är årets snyggaste science fiction, som både hedrar Ridley Scotts vision och tar den till nya höjder. Och jo, även originalfilmen från 1982 floppade på bio - det gör den inte till en sämre film…
 
 

4. Get Out

 
Överraskande, oförutsägbar och extremt obehaglig - en skräckfilm som ”Get Out” kommer bara en gång om året, om man har tur. Komikern Jordan Peele blandar in både social kritik och en del skratt i sin skräckhistoria om hur en helg hos nya flickvännens föräldrar kan spåra ur fullkomligt.
 
 

3. Dunkirk

 
”Inception” och ”Interstellar” har haft sin självklara plats bland MovieZines favoritfilmer tidigare år. När Nolan nu lämnar science fiction för en sann historia från Andra världskriget gör han det med samma fasta grepp om publiken. Ett mästerligt stycke film.
 
 

2. La La Land

 
Det är svårt att sitta still när Ryan Gosling och Emma Stone sjunger och dansar ikapp! Färggranna ”La La Land” är en bländande hyllning till musikalerna från Hollywoods guldålder, men bakom den käckt romantiska ytan gömmer sig också en oväntad twist.
 
 

Årets bästa film 2017: Moonlight

 
MovieZines skribenter är rörande överens: ”Moonlight” är 2017 års bästa film! En ultra-realistisk film om att växa upp som ung homosexuell afro-amerikan bland kriminalitet, droger och mobbning, och om att överleva mot alla odds. Alex Hibbert, Ashton Sanders och Trevante Rhodes delar på huvudrollen när vi följer unge Chiron under tre perioder i hans liv. Mahershala Ali tog hem en Oscar för sin biroll, regissören Barry Jenkins vann för Bästa manus, och "Moonlight" blev förstås Bästa film - välförtjänt om ni frågar oss.
 
 
Vilka var årets bästa filmer enligt dig? Lista dina favoriter i kommentarerna nedan.
| 22 december 2017 12:00 |