Film

Skribent

Fabian Nordlander

1 maj 2014 | 01:30

Sommarens 20 hetaste biofilmer

Mellan "Divergent" och "Sin City"-uppföljaren är biosommaren 2014 späckad med storfilmer. Vi reder ut vilka du inte bör missa.

Biosomrarna blir allt tjockare på filmer och troligtvis du också med tanke på all läsk samt popcorn. Vilka ska man se? Vilka ska man skippa? Vilka ska jag vänta på? Vilken är mest föräldravänlig?

Vi ska försöka ge er svaret på sommarens hetaste filmer och förklara varför vissa är värda att offra sommarsolen för och vilka som du hellre kan prioritera en kalldusch framför.

Divergent (30 april)

Baserad på Veronica Roths boksuccé som utspelar sig i en snar framtid där människor kategoriseras i känslomönster. Men en ung flicka vågar separera sig från massorna och hakar på motståndsrörelsen där alla är "divergent". Vad betyder det? Vet inte jag heller, checka Google.

Värd att offra solen för?
Om du gillade "Hunger Games".

Ta istället en kalldusch:
Om du älskade "Hunger Games".

Bad Neighbours (9 maj)

Seth Rogen och Zac Efron hamnar i en grannfejd där lagens alla regler kastas ut genom fönstret med sällskap av kroppsvätskor. Seth Rogen och Rose Byrne är ett par med en bebis medan nyinflyttade Zac Efron driver ett kårhus, vad kan gå fel? En hel del faktiskt, kolla bara med KTH om deras kårfester. Bara skoja, KTH festar ju inte.

Värd att offra solen för?
Om du gillar slapstick, Jackass-influenser, Seth Rogen-komedier och Zac Efron utan tröja, i stor mängd.

Ta istället en kalldusch:
Om du aldrig kom över Zac Efron efter "High School Musical"-filmerna. Eller om du föredrar dina egna grannfejder.

The Legend of Hercules (9 maj)

Producenterna bakom "The Expendables" ger dig en ny tolkning på den grekiska halvguden Hercules. En salig mix mellan "Gladiator", "300" och en skvätt av Disneys version. Grekisk mytologi? Som sagt, producenterna bakom The Expendables. Böcker fungerade perfekt som rekvisitabrasa.

Värd att offra solen för?
Om du älskar sandaler, höftskynken och billiga kopior.

Ta istället en kalldusch:
Om du älskade Disneys Herkules, grekisk mytologi och självrespekt. Eller vill vänta på The Rocks och Brett Ratners version. Den som nu vill det...

Godzilla (14 maj)

Efter 16 år är Godzilla tillbaka på amerikansk mark, och han är större än någonsin. Häng på Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson och Ken Watanabe när de jagar jätteödlor som krossar städer och pessimister. Som Stan Lee en gång sa: Nuff said.

Värd att offra solen för?
Du såg trailern va?

Ta istället en kalldusch:
Seriöst, du såg trailern va?

Locke (16 maj)

Tom Hardy i en hårdkokt thriller som främst utspelar sig i hans bil. Vad mer? Seriöst, det var det. Jag gillar en roadtrip som vem som helst men kom igen, till och med där vill jag ha en film.

Värd att offra solen för?
Tom Hardy är alltid värt det, även om han skulle spela den där disktrasan du inte riktigt vill slänga för att den är äcklig.

Ta istället en kalldusch:
Om du hatar bilar, män i bilar, Tom Hardy, Tom Hardy i bilar, "Drive" och "Taxi Driver". Eller du kan bara inte förlåta Tom Hardys Bane-röst.

X-Men: Days of Future Past (23 maj)

Filmen som för samman de gamla "X-Men" och "X-Men: First Class". Allt för att sudda bort det lilla misstaget vi kallar "X-Men: The Last Stand" och fixa kontinuitetsfelen. Se filmen där vi kan få se Ian McKellen och Michael Fassbender som samma karaktärer stå öga mot öga, och kanske hångla. Bara kanske, vi kan alltid hoppas.

Värd att offra solen för?
Om du älskade Bryan Singers filmer och "First Class". Samt en castinglista på 1054 biroller och 89 huvudroller.

Ta istället en kalldusch:
Varför kan inte Wolverine få ha sin gulbruna dräkt, varför? Snälla ge oss bara den, bara en liten smakbit. Har han på sig svart läder igen går jag och väntar på "Fantastic 4"-filmen istället.

A Million Ways to Die in the West (29 maj)

Family Guy-skaparen Seth MacFarlane följer upp sin succé Ted med denna western-komedi med honom själv i huvudrollen. Universal Pictures lovar att talande djur är en del av MacFarlanes förflutna och de ber om ursäkt att vi nu måste duga oss med honom.

Värd att offra solen för?
Du älskar "Family Guy", "American Dad", "The Cleveland Show" och "Ted". Det går inte att argumentera med dig att "Simpsons" gjorde vissa saker bättre och att du föredrar "South Park".

Ta istället en kalldusch:
Du såg Oscarsgalan 2013 va?

Maleficent (30 maj)

Disneys fortsatta projekt att filmatisera sina gamla tecknade klassiker fast denna gång med en twist, vi få följa skurken. Häng med Angelina Jolie när hon desperat försöker söva ner landets vackra prinsessa i ett försök att adoptera henne. Eller vänta nu...

Värd att offra solen för?
Om du tyckte att skurken i "Törnrosa" var missförstådd och sympatisk. Eller om du vill se Angelina Jolies kindben i 3D.

Ta istället en kalldusch:
Maleficent var ju spritt språngande galen, hur kan en häxa som försöker lägga ett land i evig dvala och döda prinsar vara sympatisk? Disneys nästa projekt handlar om Pol Pot och hans sida av historien.

Edge of Tomorrow (5 juni)

Framtidsaction med Tom Cruise och Emily Blunt. En mix mellan, "Terminator", "Avatar", "Inception", "Robocop", "Starship Troopers", "Aliens", "Oblivion", "Matrix" och "Babe - En gris kommer till stan".

Värd att offra solen för?
Tom Cruise heter säkert Jack i den här filmen och han kommer slå saker. Och du hoppas att Bill Paxton kommer säga: Game over man, game over!

Ta istället en kalldusch:
Ifall du såg trailern på biograferna och tänkte som alla andra; är jag säker på att jag inte ska gå på toa? Bäst att lossa på bältet.

Transcendence (20 juni)

Christopher Nolans trogne fotograf regidebuterar med denna sci-fi som visar Johnny Depp klocka in 1 miljon dollar per minut. Filmen har redan tokfloppat i USA, så ironin är i sin ordning.

Värd att offra solen för?
Du vill se en debuterande regissör och manusförfattare få för mycket pengar och inte ha någon aning om vart det ska göra av det. Jo, kasta det på Depp och hoppas det blir något av filmen.

Ta istället en kalldusch:
Johnny Depp är inte Jack Sparrow i den här filmen.

Blended (27 juni)

Ännu en Adam Sandler-komedi. Han bryr sig inte om story, så varför ska jag?

Värd att offra solen för?
Om du hatar Adam Sandler.

Ta istället en kalldusch:
Om du älskar Adam Sandler.

Deliver Us From Evil (4 juli)

En "unik" skräckfilm baserad på "verkliga händelser". Eric Bana spelar en polis som joinar en präst när mystiska brott av ockult karaktär dyker upp, typ som "Men In Black" fast typ inte.

Värd att offra solen för?:
Eric Bana är polis och jagar djävulen i New York. Två biljetter tack!

Ta istället en kalldusch:
Sluta göra filmer som påstår sig vara verkliga. Visste ni att "The Blair Witch Project" är 15 år gammal? 15 år gammal!

Transformers: Age of Extinction (10 juli)

Michael Bay kände att han inte gjorde oss tillräckligt besvikna med den förra trilogin, så han startade bara en ny trilogi. Den handlar om robotar som slår andra robotar, vad mer vill ni ha?

Värd att offra solen för?:
Du vill ge Michael Bay en till chans, för 16:e gången.

Ta istället en kalldusch:
Din hjärnblödning från "Transformers 3" ger dig Vietnam-mardrömmar.

Apornas Planet: Uppgörelsen (18 juli)

Den söta apan från förra filmen är nu en mördarmaskin och vill ta över världen. En apa vill ta över världen och hela världen biopublik är okej med det, det borde firas på något sätt.

Värd att offra solen för?
Du älskar Andy Serkis som mest när han inte är människa. De har gjort av sig med James Franco och kallat in Gary Oldman istället. Apor tar över världen.

Ta istället en kalldusch:
Talande apor ger dig kalla kårar och du tycker att Koko (apan som kan teckenspråk) bör avlivas för allas säkerhet.

Jupiter Ascending (25 juli)

Wachowski-syskonen återvänder till den genren som gjorde dem kända med en film som ej är baserad på någon förlaga och kommer göra folk rädda samt förvirrade. Mila Kunis är universums drottning och Channing Tatum samt Sean Bean tänker rädda henne.

Värd att offra solen för?
Du älskar att vara förvirrad och sen läsa förklaringen på nätet och förklara hur smart du är för dina vänner. Se Channing Tatum utan tröja och förhoppningsvis inte Jonah Hill.

Ta istället en kalldusch:
Du är trött på att se Sean Bean dö i alla filmer och att han säkert gör det i den här också. Du förstår fortfarande inte att "Cloud Atlas" är en film.

Guardians of the Galaxy (1 augusti)

Marvel ger sig ut i rymden med karaktärer från en serietidning du aldrig hört talats om. Följ ett substitut för Avengers medan du väntar på nästa Avengers.

Värd att offra solen för?
En tvättbjörn skjuter bazookas, 3 biljetter tack!

Ta istället en kalldusch:
Du har ingen själ och du hatar Björn Skifs.

Teenage Mutant Ninja Turtles (8 augusti)

Titeln förklarar sig själv och bygger på din barndom då du bråkade med dina vänner om vem som skulle offra sig att leka Donatello.

Värd att offra solen för?
Michael Bay vakar kreativt över mina barndomsidoler, vad kan gå fel?

Ta istället en kalldusch:
Du vill behålla dina barndomsminnen intakta.

22 Jump Street (13 augusti)

Uppföljaren till "21 Jump Street", såg ni vad de gjorde där? Häng på Jonah Hill och Channing Tatum när de börjar se för gamla ut för att gå på college. Samt se Channing utan tröja och förhoppningsvis inte Jonah.

Värd att offra solen för?
Channing Tatum är din bakgrundsbild och du älskar alla lustiga Facebook-captions.

Ta istället en kalldusch:
Om du hatar Jonah Hill. Nu blev det svårt va?

The Expendables III (15 augusti)

80-talet är tillbaka en tredje gång! Se rullatorer, käppar, rullstolar, prostatabesvär, Carema- skräck när de hamnar i ett nytt äventyr där de hotas att bli irrelevanta.

Värd att offra solen för?
Nostalgi är inget du släpper, oavsett hur besviken du fortsätter att bli kommer du sitta i biosalen och hålla fast i din storhetstid som Boomboxhjälte och Aha-älskare.

Ta istället en kalldusch:
Den här filmen får dig att tänka på döden på ett sätt du inte är komfortabel med.

Sin City: A Dame to Kill For (29 augusti)

Robert Rodriguez och Frank Miller återvänder till Sin City. Staden där prostituerade styr lagen och resten av USA inte säger: Uh?

Värd att offra solen för?
Du älskar serietidningen och drömmarna från en pervers gammal man.

Ta istället en kalldusch:
Du har inte kommit över hur mycket Eva Green svek dig i "Casino Royale".

Vilka av sommarens biofilmer ser du mest fram emot? Kommentera nedan.

| 1 maj 2014 01:30 |