The Legend of Hercules (2014)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ursprungshistorien om den mytiska grekiska hjälten. Förrådd och landsförvisad av sin styvfar kungen, säljs Hercules som slav. På grund av en förbjuden kärlek måste Hercules använda sina väldiga krafter för att kämpa sig tillbaka till sitt rättmätiga rike.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE LEGEND OF HERCULES

Arga män bankar ner varandra
Renny Harlins film om den grekiska mytologins hjälte vill gärna hamna någonstans mellan "300" och "Game of Thrones" men trots alla svärd och sandaler blir det mest en soppa där Kellan Lutz överkropp spelar huvudrollen och våldet är på elvaårsgränsnivå.

"Mer svärd & sandaler än någon fantasyserie på TV! Mer homoerotik än 300! Mer lökig romantik än Twilight! Mer slowmotion än valfri sportfilm!" Det skulle vara en utmärkt - och rättvis - tagline till Renny Harlins version av den grekiska mytologins hjälte. Att det dock skulle handla om just grekisk mytologi känns dock lika långsökt som att Harlin en gång gjorde actionrökare som "Cliffhanger" och "Long Kiss Goodnight".

Det hela inleds med att kung Amphitryon (kampsportaren Scott Adkins) leder en stor strid i slowmotion. Det är nästan så man tror att man råkat vandra in på uppföljaren till "300". Klipp till bisarr sexscen mellan drottning Alcmene (Roxanne McKee, "Game of Thrones") och Zeus som representeras av en hög svävande lakan. Amphitryon kommer hem, Alcmene blir på smällen och det är lite allmänt dålig stämning.

Så småningom introduceras vi till vår titelkaraktär, en blond, fånleende Ken-docka spelad av ingen mindre än "Twilight"-hunken Kellan Lutz. Lutz ser ut som en kombination av Calvin Klein-modell och en pojkbandsmedlem, och agerar på likvärdig nivå därtill. Ibland känns det som om hans visserligen imponerande överkropp spelar den verkliga huvudrollen med tanke på antalet avklädda scener av typen där han långsamt kliver upp ur en sjö likt en deodorantreklam.

Jag tvivlar på att Brett Ratners kommande "Hercules" (med den mer lämpligt castade Dawyne Johnson) är mycket bättre men troligen är den åtminstone mer underhållande. Den här soppan tar sig på fullaste allvar men misslyckas med allt från att berätta dess legendariska historia till att urvinna någon romantisk stämning mellan Lutz och Gaia Weiss. Den senare borde i övrigt tilldelas ambitionscredd så mycket hon plutar med munnen och tindrar med sina rådjursögon.

Spontant känns det som en film riktad mot testosteronstinna actionfans med tanke på att varannan scen handlar om arga män som bankar ner varandra. Men där publiken glatt kunde avnjuta rena blodsprutsorgier i exempelvis "300" så får de här finna sig på en elvaårsgränsnivå där man blygt ryggar tillbaka så fort det blir lite för våldsamt. Allt för att sälja så många biobiljetter som möjligt uppenbarligen.

Tanken är kittlande när jag tänker på om en mer karismatisk skådespelare, exempelvis Ryan Gosling - som spelade den yngre versionen i en TV-serie från 1990-talet - hade fått sätta tänderna i den här karaktären. I vilket fall är den serien, Disneys animerade version eller vilken film om Herkules som helst att föredra.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
Onge
Det börjar ganska lovande även om effekterna håller bulgarisk klass. Men efter 60 minuters stampande där det hela är ett kärleksdrama med gladiatorspel börjar man tröttna rejält.
En helt annan story hade den vunnit mycket på. Det som började med en ren 2a blir lite lägre men 1-10 finns ju inte här så
2-/5
jimmyjh
Utan tvekan årets sämsta film.1/5
PerH
Var ska man börja, precis allt i denna lökiga sandalfilm är uselt och det är en skam att se hur lågt Renny Harlin har sjunkit. Jag fattar inte hur han kan fortsätta att få så stora budgetar utav bolagen,han har inte haft en hit på år och dagar. Ska man göra en film om Hercules så får man först och främst casta en skådespelare som man kan tro på som Hercules och Kellan Lutz är inte den skådespelaren, det enda han är bra på, är att visa sin bara bringa. Sen får man se till att effekterna håller, vilket dom inte gör för fem öre och det allra viktigaste,ha en bra story, helst en som följer mytologin och där misslyckas Harlin också. Kort sagt detta kan vara 2014 års sämsta film, jag har svårt att tänka mig att någon annan film kan hålla samma låga kvalité. Hoppas Disney kan bättre med sin Hercules, The Rock ser i alla fall ut som en Hercules. 1/10
Visa fler (13)

Veckans populära filmer

Visa fler