Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2016 | 18:00

98 filmer vi ser fram emot under 2016

Det verkar som att vi har ännu ett storslaget filmår framför oss. Här är några av biopremiärerna 2016 som du har att längta till.
Mastodontfilmerna har sin givna plats i årets bioschema med allt från Marvel till "Star Wars". Men det är inte bara superhjältar, uppföljare och remakes som landar på bio i år. Här finns också många redan hyllade Oscarskandidater, starka biografier och fascinerande originalberättelser att kolla in.

Nedanstående är naturligtvis bara ett ”litet” axplock av vad filmåret 2016 har i beredskap åt oss. Och notera att premiärdatumen kan komma att ändras.




Verklighetsbaserad actionthriller om en specialstyrka som utsätts för attack i Libyen. Michael Bay regisserar bland andra John Krasinski. Biopremiär 17 februari.

A Hologram for the King

Tom Hanks spelar en misslyckad amerikansk affärsman som reder till Saudiarabien för att sälja en idé. Av den visionäre regissören Tom Tykwer (”Spring Lola”, ”Clou Atlas”). Biopremiär 6 maj.

A Monster Calls

Fantasidrama om en pojke som får oväntad hjälp från ett trädmonster (eller kanske ett monsterträd?) för att kunna hantera sin mammas dödliga sjukdom. Liam Neeson lånar ut sin röst till monstret. USA-premiär i oktober.

Alena

Svensk thriller om det hårda livet på en internatskola. När nyanlända Alena drabbas av mobbare ser hennes bästis Josefin till att kräva hämnd. Hyllat långfilmsdebut från Daniel di Grado efter Kim W. Anderssons serieroman.


Fortsättningen på Alices äventyr i underlandet, där hon nu måste resa i tiden för att rädda Den galne hattmakaren. James Bobin (”Muppets Most Wanted”) tar över regin efter Tim Burton. Biopremiär 27 maj.



Allegiant

Del tre i ”Divergent”-serien. Tris och Four utforskar världen bortom stängslet och möter en mystisk agentur. Biopremiär 18 mars. Del 4, ”Ascendant”, kommer sommaren 2017.

Angry Birds

Fåglarna från det finska succéspelet flyger till slut in på bioduken. Peter Dinklage, Bill Hader och Maya Rudolph ger röst åt några av de ilskna fjäderfän som ska krossa gröna grisar… eller vad de nu gör i filmen. Handlingen är ännu okänd. Vi får veta den 13 maj.

Anomalisa

Charlie Kaufman har gjort en stop-motion-animerad dramakomedi om en man (röst av David Thewlis) som drömmer om ett lite mindre vanligt liv. Biopremiär 12 februari.

Assassin’s Creed

Actionäventyr baserat på tv-spelen med samma namn. Michael Fassbender tar på sig rollen som Callum Lynch (en karaktär nyskriven för filmen), som med hjälp av avancerad teknologi får leva om en av sina förfäders liv som lönnmördare. Biopremiär 21 december.

Bamse och häxans dotter

Animerat. Den framgångsrika tecknade filmen om Bamse får en uppföljare i jul. Maria Blom (”Hallåhallå”) är med och regisserar.




DC Comics superhjältar drabbar samman i vad som är tänkt att bli startskottet på en lång rad Justice League-filmer. Här får bland annat Ben Affleck ta på sig Batmans cape, och Gal Gadot blir Wonder Woman. Ryktas vara den dyraste filmen någonsin. Biopremiär 23 mars.

Ben Hur

Mastodontfilmen ”Ben Hur” får en nyinspelning. Timur Bekmambetov (”Night Watch”, ”Wanted”) regisserar sagan om den judiske prinsen som oskyldigt döms till slaveri. Med Jack Huston och Morgan Freeman. Biopremiär 23 september.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk

”Brokeback Mountain”-regissören Ang Lees nya film listas som en historisk dramakomedi. Det handlar om en infanteriets sista timmar innan han ska tillbaka till Irak. Med Garrett Hedlund, Vin Diesel, Kristen Stewart och Steve Martin. Biopremiär 11 november.

Bourne 5

Action. Matt Damon och Paul Greengrass återförenas för deras tredje Bourne-film, och den femte i ordningen (även om 4:an fick klara sig utan agent Jason Bourne). Alicia Vikander och Vincent Cassel medverkar också. Biopremiär 29 juli.


Romantisk komedi. Bridget Jones blir 40 och mamma, men komplikationerna i kärlekslivet är som alltid många. Colin Firth och Patrick Dempsey spelar två av männen i Renée Zellwegers liv. Biopremiär 16 september.



Captain America: Civil War

En stor del av Avengers-teamet är tillbaka, men i grund och botten handlar Marvels nästa film om en konflikt mellan de forna vännerna Captain America och Iron Man. Biopremiär 29 april.

Creed - The Legacy of Rocky

Boxningsdrama. Som titeln antyder är detta filmen där Rocky Balboa (en Golden Globe-nominerad Sylvester Stallone) lämnar över till en yngre talang: sin gamle motståndare Apollo Creeds son (Michael B. Jordan). Biopremiär 5 februari.

Deadpool

En serietidningsfilm där blodet sprutar och svordomarna haglar kan bli precis den motvikt vi behöver till Marvels annars rumsrena familjefilmer. Ryan Reynolds spelar ”the merc with a mouth”, en dödlig hämnare med vass tunga och hämndbegär. Biopremiär 12 februari.

Deepwater Horizon

Dramathriller. Peter Berg (”Lone Survivor”) berättar om katastrofen på oljeriggen Deepwater Horizon, som skapade USA:s värsta oljeläcka någonsin. Biopremiär 30 september.


Dramakomedi. Jake Gyllenhaal spelar en finansman vars liv faller i bitar när hans fru dör i en bilolycka. Av Jean-Marc Vallée, senast aktuell med ”Wild”. USA-premiär i april.



Den unge Zlatan

Dokumentärbröderna Fredrik Gertten (”Bikes vs Cars”) och Magnus Gertten (”Tusen bitar”) har gjort en film om en viss ung Zlatan Ibrahimovic och vägen till att bli fotbollsstjärna. Den ser vi på bio 17 februari.

Djungelboken

Äventyr. Jon Favreau blandar imponerande CGI med performance capture för att blåsa nytt liv i den gamla sagan. Röster av bland andra Scarlett Johansson och Bill Murray. Biopremiär 15 april.

Doctor Strange

Fantasy/äventyr. Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton och Mads Mikkelsen kliver in i Marvels universum och presenterar en ny superhjälte. Biopremiär 28 oktober.


Feelgood-biografi. Taron Egerton (”Kingsman”) spelar Eddie Edwards, som påhejad av sin coach (Hugh Jackman) blir Englands främste skidhoppare genom tiderna. USA-premiär i vår.



Equals

Sci-fi-drama av Drake Dorms (”Like Crazy”). Kristen Stewart och Nicholas hult dras till varandra i en framtidsvärld där känslor är förbjudna. Oklart med svensk biopremiär i nuläget.

Everybody Wants Some

Komedi. Richard Linklater kallar själv filmen för en andlig uppföljare till ”Dazed and Confused” från 1993. Alltså dags att möta nya collegekids som söker efter sig själva. USA-premiär i april.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Fantasy. Alla ”Harry Potter”-fans ser fram emot J.K. Rowlings nya samarbete med regissören David Yates. Om en brittisk trollkarl i New York på 1920-talet, där en massa magiska djur har rymt. Biopremiär 18 november.

Florence Foster Jenkins

Dramakomedi av Stephen Frears (”Philomena”). Meryl Streep spelar societetsdamen som, trots en hemsk sångröst, vill bli operasångerska. Hugh Grant och Rebecca Ferguson har stora roller. Premiär i höst.

Flykten till framtiden

Ulf Malmros nya film handlar om 22-åriga Svante från Stockholm, 1973, som plötsligt hamnar i vår nutid. Premiärdatum oklart - troligen först i höst.




Som om den behöver en närmare presentation. Paul Feig rebootar 80-tales spökkomedi med en kvartett nya paranormala bekämpare: Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones och Kate McKinnon. Biopremiär 22 juli.

Grimsby

Komedi. Louis Leterrier (”Transporter”) gör en parodi på agentgenren med Sacha Baron Cohen i huvudrollen. En fotbollshuligan tvingas hjälpa sin bror, en superagent, på ett topphemligt uppdrag. Biopremiär 24 februari.

Hail, Caesar!

Drama/komedi/musikal. Bröderna Coen tar oss tillbaka till 1950-talets glamorösa Hollywood med en stjärnspäckad rollista: George Clooney, Scarlett Johansson, Ralph Fiennes och många fler. Biopremiär 19 februari.

Helt hysteriskt: Filmen

Komedi. Patsy och Edina från den kultförklarade brittiska komediserien "Helt hysteriskt" gör storstilad comeback. Damerna lever livet, som vanligt, när de blir intrasslade i en jobbig mediastorm. Biopremiär i sommar.


Pixars nästa animerade hit? Uppföljaren till ”Hitta Nemo” följer den glömska fisken Doris när hon söker efter sin familj. Men havet är stort och fullt av faror. Biopremiär 26 augusti.



Husdjurens hemliga liv

Mer animerat, av regissören bakom ”Dumma mej”. Vad gör egentligen husdjuren när husse eller matte inte är hemma? Det får vi äntligen reda på den 5 augusti.

Ice Age 5

Nytt äventyr med de förhistoriska djuren som dök upp för första gången i våra liv år 2002. Här verkar det inte bättre än att jorden är på väg att utplånas av en asteroid. Biopremiär 8 juli.

Independence Day: Återkomsten

Jorden är i fara ännu en gång. Men den här gången har planeten haft 20 år på sig att förbereda för en ny utomjordisk attack. Roland ”The Master of Disaster” Emmerich regisserar. Biopremiär 29 juni.


Thriller efter Dan Browns roman. För tredje gången spelar Tom Hanks professorn Robert Langdon, som har en tendens att hamna i fara och avslöja mörka konspirationer. Ron Howard regisserar. Biopremiär 14 oktober.



Jack Reacher: Never Go Back

Actionthriller. Uppföljaren till ”Jack Reacher” regisseras av Edward Zwick. Men Tom Cruise är givetvis tillbaka som hårdingen, som nu anklagas för ett mord han inte har begått. Biopremiär 21 oktober.

Jag älskar dig: En skilsmässokomedi

Johan Brisinger (”Änglavakt”) regisserar efter ett manus han skrivit med Martina Haag. Björn Kjellman och Christine Meltzer spelar det krisande äkta paret. Biopremiär troligen kring jul.

Knight of Cups

Christian Bale spelar manusförfattare med ett tomt liv. Terrence Malicks experimentella drama hade premiär redan på Berlins filmfestival för ett år sen, och kommer på svensk bio på obestämt datum i vår.

Kung Fu Panda 3

Animerat. Den populära pandan Po möter på två episka hot i sitt nya filmäventyr. Rösterna görs återigen av Jack Black, Angelina Jolie och Dustin Hoffman med flera. Biopremiär 18 mars.

La La Land

Något så ovanligt nuförtiden som en musikalkomedi. Om jazzpianisten (Ryan Gosling) som faller för en skådespelerska (Emma Stone) i Los Angeles. Av regissören till ”Whiplash”, Damien Chapelle. Biopremiär 19 augusti.

Large 32e2eb2cf13e02c88af5febbac6536f8 tarzan


Sagoäventyr. Alexander Skarsgård spelar djungelsnubben som nu lever i London med sin Jane (Margot Robbie), men måste tillbaka till sitt gamla hem där skumma saker händer. Biopremiär 13 juli. 

Lights Out

Skräck. Svenske David F. Sandberg gör en längre version av sin kortfilm, om kvinnan som plågas av en varelse som bara kommer fram i mörkret. Med Teresa Palmer från ”Warm Bodies”. USA-premiär i juli.

London Has Fallen

Actionthriller. USA:s president befinner sig på statsmöte i London när terrorister slår till. Babak Najafi (”Snabba Cash II”) regisserar uppföljaren till ”Olympus Has Fallen”. Biopremiär i vår.

Love

Romantiskt drama. Sexscener i 3D väntar när Gaspar Noe (”Irreversible”) försöker bryta gränser och tabun på nytt, den här gången med en naken skildring av kärlek och intima relationer. Biopremiär 12 februari.

The Magnificent Seven

Sju revolvermän i gamla västern försvarar en fattig by mot tjuvar. Remake av westernklassikern ”7 vågade livet”, med Chris Pratt, Denzel Washington och Matt Bomer. USA-premiär 23 september.




Actionkomedi av Jared Hess (”Napoleon Dynamite”). En nattvakt genomför den största bankkuppen i amerikansk historia. Med Kristen Wiig och Owen Wilson. Biopremiär i höst.

Midnight Special

Sci-fi. Efter ”Take Shelter” och ”Mud” är en ny Jeff Nichols-film alltid värd att hålla ögonen på. Här ska det handla om en pappa vars son har övernaturliga krafter. USA-premiär 18 mars.

Mike and Dave Need Wedding Dates

Komedi. Adam Devine (”Pitch Perfect”) och Zac Efron spelar bröder som söker dejter via en onlineannons, som sprids viralt. Regissören Jake Szymanski gjorde senast HBO-filmen ”7 Days in Hell”. Biopremiär i sommar.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Fantasy/äventyr. Tim Burton berättar om underliga barn på ett mystiskt barnhem, med Eva Green och Samuel L. Jackson i rollistan. Får julpremiär i USA.

Mitt stora feta grekiska bröllop 2

Snart 15 år har gått sedan komedisuccén. Toula och Ian måste nu handskas med äktenskapsproblem, en tonårsdotter och ett ännu fetare bröllop på väg. Biopremiär 25 mars.




Dags att trolla fram en ny heist. Rånar-magikerna som kallar sig The Four Horsemen möter nu en oväntad motståndare i Daniel Radcliffe. Biopremiär 17 juni.

När Marnie var där

Animerat. Studio Ghibli-filmen från 2014 handlar om en flicka som skickas ut på landet och hittar en vän i mystiska Marnie. Studio Ghibli-filmen från 2014 kommer på svensk bio först i år (troligen i vår).

Passengers

Sci-fi/äventyr. Biomötet mellan Jennifer Lawrence och Chris Pratt är ett vi inte vill missa! Våra hetaste skådespelare just nu gestaltar rymdpassagerare som väcks från sin sömn 60 år för tidigt. Morten Tyldum (”The Imitation Game”) regisserar efter manus av Jon Spaihts (”Prometheus”). Biopremiär 21 december. 

Patient Zero

Skräck. Större delen av världens befolkning är infekterade av ett virus som gör dem våldsamma. En man leder de överlevande i jakt på botemedlet. Biopremiär 16 september.




Action. Nyinspelning av Kathryn Bigelows klassiker från 1991, om en FBI-agent som infiltrerar en våghalsig rånarliga. Matias Varela från ”Snabba Cash” har en roll. Biopremiär 5 februari.

Pojkarna

Alexandra-Therese Keining (”Kyss mig”) är tillbaka med ett drama om tre tonårstjejer som får prova på att leva som killar. Biopremiär 19 februari. 

Pojken och världen

Animerat från Brasilien och i ett påhittat språk. En liten pojke ger sig ut på en äventyrsfylld resa för att leta efter sin pappa. Biopremiär 11 mars.

Pride and Prejudice and Zombies

Kostymdrama med inslag av skräck. Jane Austens hjältinnor har inte tid för romantik när de odöda anfaller. Lily James och Sam Riley slaktar zombies på bio den 4 mars.




Nytt äventyr i en galax långt, långt borta. Fristående från den nya trilogin ska vi tillbaks till tiden strax innan ”Stjärnornas krig” (Episod IV) och se hur det gick till när rebellerna stal ritningarna till Dödsstjärnan. Gareth Edwards (”Godzilla”) regisserar Felicity Jones och Mads Mikkelsen. Biopremiär 16 december.

Room

Redan hyllat drama där Brie Larson spelar mamman som försöker ge ett bra liv åt sin femåring - trots att de är inlåsta i ett trångt rum utan fönster. Biopremiär 18 mars.

Sauls son

Omtalat, unikt drama som följer en man under två dagar under Förintelsen. Ungraren Laszlo Nemes blev juryprisets vinnare i Cannes och är Oscarstippad. Biopremiär 12 februari.

Sausage Party

Är animerade filmer alldeles för snälla och barnvänliga för dig? Vänta bara tills det här skruvade kärleksbarnet från från Seth Rogen och Evan Goldberg (”The Interview”) kommer. Vågad humor utlovas om en varmkorv på rymmen. Biopremiär 19 augusti.

Silence

Historiskt drama signerat Martin Scorsese. Två präster (Liam Neeson och Andrew Garfield) reser till 1600-talets Japan där de möter våld och förföljelse. Håll Oscarsstatyetterna 2017 redo för den här. Biopremiär oklar (vi gissar på vinter).




Joseph Gordon-Levitt spelar visselblåsaren Edward Snowden som läckte tusentals av hemligstämplade dokument. Shailene Woodley och Nicolas Cage finns också i Oliver Stones rollista. USA-premiär 13 maj. 

Spotlight

Kanske den största Oscarsfavoriten just nu. Michael Keaton, Mark Ruffalo och Rachel McAdams spelar Boston Globe-journalister som avslöjade en pedofilskandal inom den katolska kyrkan. Biopremiär 12 februari.

Star Trek Beyond

Sci-fi. Tredje rymdresan med nya Star Trek-gänget har regissören Justin Lin bakom spakarna. Handlingen är ännu hemlig men Idris Elba har lovat en minnesvärd skurk. Biopremiär 22 juli. 


Michael Fassbender gör rollen som Steve Jobs under tre nedslag i hans liv och karriär. Manus av Aaron Sorkin (”The Social Network”), regi av Danny Boyle (”127 timmar”), men trots stora namn har filmen floppat så här långt. Svensk biopremiär 22 januari.



Stora vänliga jätten

Familjefilm. Steven Spielberg filmar Roald Dahls barnbok ”The BFG”, om - just det - en stor vänlig jätte. Biopremiär 22 juni.

Suicide Squad

Serietidningsfilm från DC Comics. Joel Kinnaman, Margot Robbie och Will Smith spelar några av antihjältarna som rekryteras för ett hemligt och livsfarligt uppdrag. Jared Leto som Jokern lär bli en av höjdpunkterna. Biopremiär 5 augusti.

Sully

Clint Eastwoods drama med Tom Hanks som piloten Chesley Sullenberger, som blev hjälte när han landade ett plan på Hudson River. USA-premiär 9 september.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Actionäventyr. De muterade sköldpaddorna slåss nu mot nya hot, bland annat Bebop och Rocksteady. Och Megan Fox får sällskap av Stephen Amell från ”Arrow”. Biopremiär 3 juni.

The Big Short

Drama. ”Anchorman”-regissören Adam McKay gör sin första mer seriösa film, om fyra män som upptäckte finanskrisen. Stjärnkvartetten utgörs av Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling och Steve Carell, på bio 22 januari.




Komedi. Melissa McCarthy och Ben Falcone, som regisserade henne i ”Tammy”, gör film om en girig affärskvinna som försöker skaffa sig en snällare image. Biopremiär 8 april.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Rysare. Patrick Wilson och Vera Farmiga upprepar sina roller som det äkta paret som undersöker oförklarliga fenomen och hemsökta hus. James Wan är tillbaka som regissör.  Biopremiär 10 juni.

The Danish Girl

Trefaldigt Golden Globe-nominerat drama om den första personen någonsin att byta kön, danska konstnären Lili Elbe (Eddie Redmayne). Alicia Vikander spelar flickvännen och för regin står Tom Hooper (”Les Miserables”). Biopremiär 5 februari.


Science fiction-äventyr med Chloe Grace Moritz på flykt från utomjordiska attacker. Boken har jämförts med ”Hungerspelen” och har fått två uppföljare. Filmatiseringen kommer på bio 22 januari.



The Founder

Historien om McDonalds grundare, Ray Croc. Det doftar redan Oscars med John Lee Hancock (”Saving Mr Banks”) som regissör och Michael Keaton i huvudrollen. Biopremiär i vinter.

The Girl on the Train

Thriller. Boken kallas för ”årets Gone Girl”, det återstår att se om filmen når samma höga nivå av spänning. Emily Blunt är titelns kvinna på tåget, som en dag ser ut genom fönstret och råkar bevittna ett mord. Rebecca Ferguson har en roll. Biopremiär i höst.

The Great Wall

Thriller. Yimou Zhang (”Hemkomsten”, ”Hero”) sätter Matt Damon i ett påkostat (135 miljoner dollar) mysterium kring uppkomsten av den kinesiska muren. Biopremiär 30 september.


Western. I Quentin Tarantinos nya film möts åtta främlingar med dunkla motiv i en stuga under en snöstorm. Alla kommer inte komma ut levande. Långt, våldsamt och blodigt. Biopremiär 13 januari.



The Huntsman: Winter’s War

Sagoäventyr. Fortsättningen på ”Snow White and the Huntsman” tar fokus på de mer intressanta karaktärerna: Jägaren (Chris Hemsworth) och Onda häxan (Charlize Theron).  Biopremiär 22 april.

The Lobster

Ett udda drama från Yorgos Lanthimos som gav oss ”Dogtooth”. I en skruvad framtidsvärld måste Colin Farrell hitta en maka på 30 dagar, eller förvandlas till djur. Oklart med svensk premiär just nu.


Actionkomedi av Shane Black, känd för ”Iron Man 3” och manus till ”Dödligt vapen”. Ryan Gosling och Russell Crowe undersöker mordet på en porrstjärna i 1970-talets Los Angeles. Biopremiär 10 juni.



The Revenant

Hämnddrama, 1800-tal. Leonardo DiCaprio spelar en upptäckare som lämnas för att dö, men överlever och ger sig ut för att hämnas på bland andra Tom Hardy. Biopremiär 29 januari. 

The Shallows

Hajthriller. En ung kvinna (Blake Lively) är strandad på en boj med en vithaj som inte låter henne simma till land. Av Jaume Collet-Serra (”Orphan”). Biopremiär 25 juni.

The Witch

En skräckfilm att hålla ögonen på. En familj i 1600-talets New England plågas av något övernaturligt i deras by. Oklart med svensk biopremiär just nu.

Triple Nine

Kriminaldrama som kan bli nästa ”Sicario” eller ”The Town”. Ett gäng rånare och korrumperade snutar planerar att mörda en polischef och genomföra ett jätterån. John Hillcoat (”Lawless”) regisserar bland andra Aaron Paul och Kate Winslet. Biopremiär 4 mars.




Biografi om Dalton Trumbo (spelad av Bryan Cranston), den Oscarsbelönade manusförfattaren bakom bland annat ”Frukost på Tiffany’s”, som plötsligt år 1947 svartlistades i Hollywood för sina politiska åsikter. Biopremiär 12 februari.

Truth

Regissören James Vanderbilt återberättar det verkliga dramat bakom kulisserna på ”60 Minutes” år 2004, kring ett reportage som undersökte president Bush - och kostade programledaren Dan Rather jobbet. Robert Redford och Cate Blanchett i huvudrollerna. Inget svenskt premiärdatum är klart än.

Under pyramiden

Drama/äventyr. Axel Petersén följer upp hyllade debutfilmen ”Avalon” med en svensk variant på Indiana Jones. Huvudpersonen Katarina flyger till Egypten när hennes far, en erkänd konsthandlare, försvinner spårlöst. Biopremiär 5 februari.

Underworld 5

Ett nytt kapitel i "Underworld"-serien där Selena (Kate Beckinsale) hamnar i skottlinjen i kriget mellan vampyrer och varulvar. Biopremiär 21 oktober.




”World of Warcraft” har blivit film i händerna på Duncan Jones (”Moon”). Kortfattat: orcher slåss mot människor om samma planet. Episk fantasy på skral budget: 100 miljoner dollar är vad knappt en halv ”Hobbit”-film kostade. Vi får hoppas det funkar ändå. Biopremiär 27 maj. 

X-Men: Apocalypse

Superhjälte-teamet som inte behöver en närmare presentation. Nya hotet är en mäktig mutant (Oscar Isaac) som vaknat till liv på 1980-talet och skapar kaos. Biopremiär 20 maj.

Zoolander 2

Komedi-uppföljare. Ben Stiller har med sig ”Blue steel”, ”Magnum” och säkert en del nya signatur-looks, när han återvänder som den korkade modellen Derek Zoolander. Kändisar som Justin Bieber och Demi Lovato spelar sig själva. Biopremiär 12 februari.

Zootropolis

En poliskanin och en slug räv teamar ihop i ett kriminalfall i en stad bebodd helt av djur. Kan nästa Disney-klassiker bli lika framgångsrik som ”Frost” eller lika mysig som ”Big Hero 6”? Det får vi se på bio den 24 februari.

Puh...! Det blir visst en hel del att se i år också. Vilka av filmerna är ni mest nyfikna på? Kommentera nedan.
| 8 januari 2016 18:00 |