Bridget Jones's Baby (2016)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Efter att ha lämnat Mark Darcy blir det plågsamt uppenbart för Bridget Jones att ”lyckliga till döden skiljer oss åt” inte var en löfte hon kunde leva upp till. Som fyrtio-nånting och singel igen, bestämmer sig Bridget för att satsa på sin karriär och omge sig med gamla och nya vänner. För en gångs skull har hon fullständig kontroll på saker och ting. Vad skulle någonsin kunna gå fel?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BRIDGET JONES'S BABY

Bridget Jones pensionering
I den tredje filmen om Ms. Jones blir vår hjältinna gravid, men uppenbarligen inte med nya idéer. Det här är en mindre charmig variant på originalet, och frågan är nu om det inte är dags för karaktären att få somna in på riktigt.
Det har gått en herrans massa år sedan vi senast fick se Renée Zellweger i rollen som den charmiga Bridget Jones, men efter "På spaning med Bridget Jones" som kom år 2004 kändes det inte heller som om någon var så särskilt sugen på att få se en fortsättning. Tvåan var trots allt bara en trött och smått överdriven upprepning av originalet, som bäst.

I dagens remake-stinna filmklimat kunde ju dock inte Bridget få ligga orörd i graven för länge, så vips har vi nu fått en tredje film. Men lämnade vi inte Bridget i famnen på sin Colin Firth-spelade Mark Darcy? Jo, men strunt i det. Vi löser det. Folk bryr sig nog ändå inte om att saker som hänt karaktären inte betyder ett smack. Det är ju uppföljardags! Och släng in en ny version av Hugh Grants Daniel Cleaver också, fast mindre charmig. Han McDreamy från "Grey's Anatomy" blir bra!

Det skrattas friskt i biosalongen, det ska medges. Och vet du med dig att du också gillar uppenbar komik så lär du nog ha riktigt trevligt du också, men för min del funkar det inte riktigt. Ibland blir det kul, såklart, men det är allt som oftast möjligt att utläsa skämtens slutklämmar en sisådär tio sekunder innan de kommer, vilket såklart tar bort det roliga. Det är ett resultat av att komedin inte riktigt kommer naturligt, utan istället alltför ofta bygger på forcerade och "knasiga" situationer, som mer än en gång inte ens känns särskilt logiska. Så Bridgets mamma förstår inte hur man använder FaceTime utan håller kameran mot örat? Okej, visst. Men varför håller hon i så fall kameran cirka tio centimeter ut från örat? För att vi ska se hur tokigt hon håller kameran?

Jag vill inte låta för negativ här, för det är verkligen inte så dåligt. Det är bara det att jag undrar var lusten till att göra något nytt har tagit vägen? Det är så talande när de bästa delarna av "Bridget Jones's Baby" är de som är hämtade rakt ur "Bridget Jones dagbok". I originalet var humorn lite kaxig och vågad, men här känns den microvärmd och blek. Historien är dessutom alldeles för tunn för att hålla i en hel tvåtimmarsfilm. Allting kokar ner till frågan: "vem är pappa till barnet?", men det räcker inte.

Trots det trötta manuset så visar Renée Zellweger att hon är en komedienne av rang, och hon bär verkligen filmen på sina axlar, men för att komedi ska fungera så krävs det något nytt, oväntat, och vågat. Inte en mindre rolig version av en 15 år gammal film.  Jag har ett förslag till en fjärde film om Bridget Jones och det låter så här: den kommer aldrig.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
crissi
Bridget Jones Baby......  3,5 betyg helt ok
magiul
Med tanke på den negativa recension så känns betyget 3/5, som brukar betraktas som bra, något svårmotiverat.
retard_messiah
Den tänker jag bojkotta eftersom jag i förebyggande syfte läste den tredje boken "Bridget Jones: Mad about the boy" och det verkar som att de med den här filmen totalt ignorerat handlingen i boken. Det känns lite respektlöst emot och som gillade böckerna. Så jag tänker som sagt inte se filmen. Möjligtvis om den visas på tv ngn gång i framtiden. Men några pengar på en biobiljett vill jag inte lägga så att det skulle kunna gynna filmens intäkter.
moyajs Svar på retard_messiah för
Det är inte tänkt att filmen ska vara baserad på boken. Författaren till boken har varit med och skrivit manuset till filmen. Handlingen i den här filmen kommer mellan andra filmen/boken och tredje boken. Det här är alltså vad som händer innan det som händer i tredje boken. Tanken var inte att den skulle vara baserad på den tredje boken alls.
retard_messiah Svar på retard_messiah för
ja ha ok. då kanske kan hoppas på att den riktiga filmen som baseras på den tredje boken kommer senare då.
moyajs Svar på retard_messiah för
Jo, det hoppas jag också. Det här är liksom en prequel till den tredje boken. Eftersom i tredje boken har Bridget Jones barn, i den här filmen blir hon gravid. Så som jag har uppfattat det. Så jag hoppas att "Bridget Jones: Mad About the Boy" blir film, men eftersom det tog 12 år mellan den andra och tredje Bridget Jones-filmen så känner jag mig inte jättesäker.
Visa fler (1)

Relaterade filmer