Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 oktober 2014 | 16:00

Allt du vill veta om DC Comics 12 planerade superhjältefilmer

"Det kommer bli bad ass!"
I veckan kväll släppte DC Comics och Warner Bros en jättebomb då de offentliggjorde hela sin kommande lineup av superhjältefilmer. Om Marvels filmuniversum inte redan räcker till, ska vi få hänga med Batman, Superman, och alla deras allierade och fiender ända fram till 2020. De kommande sex åren blir de mest superhjältespäckade i filmhistorien. 

Vi tog hjälp av MovieZines serietidningsexpert Fabian Nordlander för att se vad biopubliken har att se fram emot.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Premiär: 25 mars 2016

Zack Snyder regisserar det efterlängtade mötet mellan "Man of Steel" och "The Dark Knight". Henry Cavill och Ben Affleck gör huvudrollerna. Flera av Justice League- medlemmarna ryktas dyka upp redan här, som Wonder Woman (Gal Gadot), Cyborg (Ray Fisher) och Aquaman (Jason Momoa). Skurken Lex Luthor spelas av Jesse Eisenberg.

"Filmen som redan var bekräftad och efterlängtad. Snyder tar sidor ur Frank Millers klassiker The Dark Knight Returns för att ge oss den ultimata fighten mellan de största giganterna i serietidningsvärlden. Många talanger framför och bakom kameran, så det enda vi kan hoppas på är att det inte blir en för många kockar-situation", säger Fabian Nordlander.

Premiär: 5 augusti 2016

David Ayer ("Fury") samlar DC Comics superskurkar som Deadshot, Harkness och Vixen. Erbjudanden har gått ut till stora skådespelarnamn, eller vad sägs om Ryan Gosling, Tom Hardy, Will Smith och Margot Robbie ("The Wolf of Wall Street")?

Fabian Nordlander: "DCs mer udda samling karaktärer, deras version av The Dirty Dozen. Superskurkar som jobbar för regeringen när de gäller urflippade uppdrag, nekar dem så sprängs ett chip i deras huvuden. Här kan DC göra något mer udda, moget och roligt. Kommer absolut sticka ut och få 20th Century Fox och Marvels "Sinister Six" att svettas."


Premiär: 23 juni 2017

Äntligen dags för en ny kvinnlig superhjälte att ta plats i rampljuset. Medan vi väntar på att Marvel ger Black Widow en egen film kommer DC Comics låta Gal Gadot upprepa sin karaktär.

Fabian Nordlander: "Kanske den mest önskade och efterlängtade filmen. För det är inte bara den första kvinnliga superhjältefilmen, det är den största och mäktigaste kvinnliga superhjältefilmen. Wonder Woman är del av DCs treenighet (Batman, Superman, Wonder Woman) och är en av de mer ikoniska, fascinerande och komplexa superhjältar någonsin. Det kommer bli bad ass!"

Premiär: 17 november 2017

Det står nu klart att den länge omtalade "Justice League"-filmen delas upp i två delar. Bekräftat är att Batman (Ben Affleck) och Superman (Henry Cavill) och Lois Lane (Amy Adams) medverkar. Vi räknar också med att återse Wonder Woman och lära känna The Flash och Shazam

Fabian Nordlander: "DC Comics version av Avengers som faktiskt är äldst. Warner Brothers har försökt få denna film av stapeln sedan 2005 och nu är det äntligen dags. Filmen kommer troligtvis ta mest inspiration av DCs: reboot The New 52* där hjältarna går samman för första gången för att möta Darkseid och lära sig samarbeta. Det här blir väl så nära porr Warner kan komma."


Premiär: 23 mars 2018

DC-hjälten The Flash debuterade nyligen i en egen TV-serie. Till filmversionen är det begåvade skådespelaren Ezra Miller ("Vi måste prata om Kevin") som tar på sig rollen. Men vi lär få träffa honom redan i "Batman v Superman" eller "Justice League".

Fabian Nordlander: "Flash är redan nu en etablerad karaktär på TV och har redan börjat konkurrera med Marvels båda versioner av Quicksilver. Vad man hoppas är att Warner får honom att sticka ut med sina coola krafter som molekyl och tidsmanipulering. Och snälla Captain Cold som skurk, avvakta med jättegorillan Grodd. Sen får vi se om det provokativa valet med Ezra Miller blir positivt överraskande."


Premiär: 27 juli 2018

Jason Momoa ("Game of Thrones") spelar Aquaman, också kallad Vattenmannen på svenska, som är en grundarna till superhjältegruppen Justice League. I serietidningarna består hans krafter av att kunna kommunicera med havsvarelser och han har även förmågan att kontrollera dem.

Fabian Nordlander: "Den största utmaningen här är att sudda bort Aquamans töntstämpel. Men om man tittar på The New 52 så har serietidningarna lyckats göra honom enormt mycket mer bad ass. Och med Momoa i huvudrollen tror jag det blir svårt att förlöjliga honom, han har en treudd han spetsar folk med ju."


Premiär: 5 april 2019

Filmen kommer att kretsa kring superhjälten Shazam, också känd som Captain Marvel, vars alter ego Billy Batson kan förvandla sig till en superhjälte genom att säga Shazam. Dwayne Johnson spelar Black Adam - i de senaste tidningsnumren har Black Adam varit mer en antihjälte som försöker rentvå sitt namn än en renodlad superskurk.

Fabian Nordlander: "Dwayne Johnson har cirkulerat projektet ett bra tag nu och verkar mer taggad än någon. Eftersom nu Warner ännu en gång tar sidorna ur DC:s New 52 kommer det nog bli bra. Han är inte nu längre en blek Superman-kopia utan en magiker med krafter från en 1000- årig trollkarl och temperamentet av en 10-årig pojk."

Premiär: 14 juni 2019

Zack Snyder regisserar även avslutningen på Justice Leagues gemensamma story. Det ryktas om Darkseid och/eller Brainiac som skurk.

Fabian Nordlander: "Warner tar lärdom av sin egna bok och följer Harry Potter-exemplet att dela sin stora succé i 2 delar. Kan egentligen gå vilket håll som helst när det gäller kvalitet. Så länge Batman slår någon i nyllet så är väl alla nöjda."

Premiär: 3 april 2020

Broadway-stjärnan Ray Fisher är klar att spela Cyborg. I serietidningarna är Cyborg egentligen Victor Stone, vars föräldrar använder honom som försökskanin i olika intelligenstester. När ett experiment i dimensionella resor går snett blir han illa attackerad av ett utomjordiskt monster, varpå han räddas till liv igen med robotdelar.

Fabian Nordlander: "DC går om Marvel ännu en gång med den första superhjältefilmen som kretsar runt en icke vit superhjälte. De äldre generationerna kanske inte har så stor relation till Victor Stone/Cyborg, men de yngre har växt upp med honom. Han har länge vart en stor del av Teen Titans som gått på Cartoon Network, för att sedan bli en nyckeldel i Justice League i The New 52. Han är en motvillig superhjälte med en tragisk bakgrund, kan blir riktigt intressant."

Premiär: 19 juni 2020

Ryan Reynolds-filmen gjorde väl ingen superhjältenörd särskilt glad. Därför ska Green Lantern nu rebootas med en ny vision och nya skådespelare.

Fabian Nordlander: "Det spekulerades mycket efter "Guardians of the Galaxy" om vilket team DC/Warner ville skicka upp i rymden, Legion of Superheroes och Justice League United bollades omkring. Men fansen var tydliga med att det redan finns ett så mycket större och etablerad rymdteam, Green Lantern Corp. Mycket coolare och bredare. Låt oss bara denna gång få John Stewart istället för Hal Jordan och Idris Elba som DC:s andra icke vita hjälte. Låt honom få sluta som Marvels dörrvakt och hoppa universum."

Man of Steel 2


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Premiär: oklart

Någon gång innan 2020 ska vi också återse Henry Cavill på egna Stålmannen- äventyr...

Fabian Nordlander: "Stackars Henry Cavill ska ändå få en film centrerad runt sin gestaltning, hans andra filmer blev visst kapade av Batman. Ska bli spännande att se vilka skurkar de kastar honom, så han slipper ringa Justice League. Varför inte Mxyzptlk?"

The Batman


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Premiär: oklart

...och sist men inte minst ska Ben Affleck visa vad han går för i en fristående Batman- film. Även den inom de närmaste fem åren, 2019 säger ryktet.

"Ingen kan blir trött på Batman, så inte nog med att han förhoppningsvis är med i alla filmer ovan, men att han får en mängd egna filmer. Och ge honom skurkar vi längtar efter så som Deadshot, Hush, Harley Quinn, Hugo Strange och Court of Owls", avslutar Fabian Nordlander.

Vilka av filmerna ser ni mest fram emot? Kommentera nedan.

* Fotnot: DC Comics "The New 52" var DC:s reboot av deras egna universum i serietidningarna som ägde rum 2011. De började om från superhjältarnas start samt gjorde om och rättade till vissa hjältars bakgrund och underkläder.
| 17 oktober 2014 16:00 |