Film

Skribent

Mats Karlsson

3 september 2014 | 19:00

Dwayne Johnson klar för superhjältefilmen "Shazam"

Skådespelaren kommer att spela superskurken Black Adam i filmen "Shazam".
Dwayne Johnson har på senare tid varit ganska öppen med att han vill vara med i en tänkbar "Shazam"-film, men däremot har han varit osäker på om han ska spela skurken eller hjälten. Nu har han bestämt och valet föll på superskurken Black Adam.

Johnson avslöjade det själv på sin Twitter, någon som Variety strax efter bekräftade och avslöjade även att Darren Lemke ("Lost", "Turbo") skriver manus till DC Comics-filmatiseringen. Hur mycket superskurk Johnson får vara återstår att se, för i de senaste tidningsnumren har Black Adam varit mer en antihjälte som försöker rentvå sitt namn än en renodlad superskurk.

Filmen kommer att kretsa kring superhjälten Shazam, också känd som Captain Marvel, vars alter ego Billy Batson kan förvandla sig till en superhjälte genom att säga Shazam. Han får då krafterna från sex gudar, Shus uthållighet, Herus snabbhet, Amons styrka, Zehutis visdom, Atons kraft och Mehens mod. Black Adam har samma krafter som Shazam.

Produktionsstart och premiärdatum är dessvärre för närvarande oklart, men kolla in nedanstående bild Johnson twittrade ut som kanske ger oss en uppfattning vad vi har och förvänta oss.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 3 september 2014 19:00 |