Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2014 | 09:00

DC Comics lovar fler kvinnliga superhjältar

Superhjältefilmer som tilltalar unga tjejer. Så ska Warner Bros ta ställning i fighten mot Marvel.
Genom att lyfta fram kvinnliga karaktärer ur DC Comics stall hoppas man stärka DC/Warner-samarbetet, och ge biobesökare mer variation när det kommer till serietidningsfilmer. Det avslöjade Time Warner-chefen Kevin Tsujihara och DC Comics VD Diane Nelson på fredagens årliga möte med aktieägarna.

Vilka dessa karaktärer skulle vara kommer inte fram i LA Times reportage. Men det har pratats länge om en egen film för Wonder Woman, något som definitivt är troligt nu när Gal Gadot fått rollen i kommande "Batman v. Superman: Dawn of Justice".

När det kommer till den eviga kampen mellan Marvel och DC Comics har vi en klar vinnare, åtminstone på filmfronten. Trots välkända karaktärer i DC:s stall (främst Superman och Batman) har man ännu inte lyckats matcha Marvels ekonomiska framgångar med hjältar som Spider-Man, X-Men och The Avengers. 

Men DC går ut hårt de kommande åren. Häromdagen kom ryktet om flera planerade filmer framöver, så håll tummarna för att de lyckas där Marvel ständigt fallerar - att skapa coola kvinnliga superhjältar som kan bära upp sina egna filmer.

Vilka kvinnliga DC-karaktärer hoppas du se på vita duken?

Läs också:

| 15 juni 2014 09:00 |