Skribent

Alexander Dunerfors

7 juni 2013 | 13:01

De kräver fler kvinnliga superhjältar

Varför görs det inte fler filmer om tuffa brudar, frågar sig Joss Whedon och Michelle Rodriguez.

Kvinnliga superhjältar på bioduken går att räkna på en hand. Och troligen kommer du fram till att de senaste försöken, som "Elektra" eller "Catwoman", inte var så himla lyckade heller. Det gör åtminstone två Hollywood-personligheter riktigt förbannade.

- Leksakstillverkarna säger att de inte säljer tillräckligt, och filmfolk pekar på de två usla filmer som gjorts och säger: "Du ser! Det kan inte göras". Det är frustrerande att ingen gör ett försök, det gör mig faktiskt arg, säger Joss Whedon.

Mannen bakom "Buffy" och "The Avengers" har själv bidragit med flera starka kvinnliga karaktärer i populärkulturen. Han hoppas nu att "The Hunger Games" framgångar kan ge hjältinnor en ny skjuts.

- Min dotter såg "The Avengers" och de hon gillade bäst var Black Widow och Maria Hill. Det kändes självklart, berättar Whedon för The Daily Beast.

"Fast & Furious"-filmernas Michelle Rodriguez är en av de som fått nöjet att sparka röv på film i återkommande roller. Men också hon är less på att vara ensam.

- Jag älskade Iron Man, Superman och Spider-Man, alla de manliga superhjältarna. De är grymma. Det finns inte många sådana tjejer i serietidningarna. Jag skulle nog behöva skapa en själv, de existerar bara inte, säger hon till EW.

Vill du se fler kvinnliga superhjältar på bioduken? Vilka hjältinnor skulle passa bäst att filma? Kommentera nedan.

| 7 juni 2013 13:01 |