Film

Skribent

Mats Karlsson

31 januari 2014 | 23:01

Jesse Eisenberg blir Lex Luthor

Och Jeremy Irons axlar rollen som Alfred i Zack Snyders "Batman vs. Superman".

Många skådespelare har ryktats om att ta rollen som Lex Luthor i uppföljaren "Batman vs. Superman", men nu står det klart att överraskningen Jesse Eisenberg har fått rollen. Dessutom har man även rollbesatt Bruce Waynes butler Alfred, som spelas av Jeremy Irons.

Callan Mulvey, Mark Strong och Joaquin Phoenix ryktades om att axla den klassiska skurken, men Zack Snyder valde istället att ge rollen till en helt oväntad kandidat, Jesse Eisenberg ("The Social Network").

- Lex Luthor räknas oftast som den mest notoriske av Supermans rivaler. Han är en komplex och sofistikerad karaktär vars intellekt, förmögenhet och ställning gör honom till en av få dödliga som kan ge Superman en match. Att få Jesse i rollen låter oss att ta karaktären i nya och oväntade riktningar, säger Snyder i ett pressmeddelande.

Henry Cavill gör återigen rollen som Superman/Clark Kent, Ben Affleck som Batman/Bruce Wayne, Gal Gadot blir Wonder Woman och nytillskotten Jesse Eisenberg (Lex Luthor) och Jeremy Iron blir Alfred.

"Batman vs. Superman" får biopremiär 6 maj 2016.

| 31 januari 2014 23:01 |