Justice League 2017

Action Äventyr Fantasy
USA
120 MIN
Engelska
Justice League poster

Synopsis

I "Justice League" tar Batman hjälp av sin nyfunna kamrat Diana Prince, mer känd som Wonder Woman, för att möta ännu större fiender. Tillsammans jobbar de effektivt för att bygga ett team av superhjältar. Trots detta unika team av hjältar med Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg och The Flash så kan det redan vara för sent att lyckas rädda planeten från en storskalig attack.
Ditt betyg
2.5 av 263 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Daniel S Ogalde

15 november 2017 | 08:50

Action och dunder när DC går under

DC fortsätter på vad som vid det här laget inte kan tolkas som något annat än ett självmordsuppdrag i redig ”Suicide Squad”-anda. Återigen visar man på en imponerande dövhet för det kritiker och fans sagt sedan tidigare – skärp er!
Efter halvgäspningen ”Batman vs Superman: Dawn of Justice” och råfadäsen ”Suicide Squad”, ett trauma som inte ens den imponerande ”Wonder Woman” kunde fixa, är det kanske inte någon överraskning med ännu en flopp från DC. Fansen minns och de förlåter inte, knappast denna gång heller men frågan är om även de mest inbitna kan återhämta sig från detta.

För när Marvels lillebrorsa nu sammankallat ”Justice League”, en satsning på dryga 300 miljoner dollar, vet man att handskarna åkt av. Och trots att vi borde lärt oss så hoppas vi att DC äntligen ska ta sig i kragen och göra vårt barndomsarv rättvisa. Frälsningen dröjer dock även när Darkseids undersåte och Maleficent-look-a-liken Steppenwolf invaderar planeten med sin armé av utomjordiska getingar lägligt efter Supermans (Henry Cavill) död. En insikt som Batman, i lugnet av sin fladdermusfria mancave, redan förstått vikten av och därför ger sig ut för att skapa ”Justice League”.

Är det något DC gjort bra hittills är det serietidningar, ja till och med tecknade TV-serier. Gång efter annan har man med all önskvärd tydlighet visat att det är där man ska stanna. För där serierna kan tänja på nörderiet är det lätt att filmerna hamnar i en skrattretande barnslighet som exempelvis ”Transformers”. Nej, vi är inte intresserade av en raketskjutande krabba, eldsprutande robotdrakar eller supermegaduperlasersvärdskanoner, ni förstår poängen. Michael Bay må ha hittat sin målgrupp bland just barn och på köpet även fördärvat en kultserie men att DC och regissören Zack Snyder skulle vilja gå samma väg känns tragiskt för att inte använda grövre epitet. ”Justice League” är en film för barn som också tycks vara delvis gjord av barn.

Och vad som börjar nästan för abrupt vägrar att ta slut. Långt in i mer än halva filmen har vi i tur och redig ordning fått alla hjältar OCH sponsrade bilmodeller presenterade för oss, likväl har vi varken lärt känna karaktärer eller kontext.
 
Här reduceras vår S&M-maskerade Batman (Ben Affleck) till en svullen medelålders James Bond-wannabe som med hes röst och frånvarande horisontblick levererar domedagsprofetior. Det solkiga mörker som alltid varit del av en av de mest komplexa serietidningskaraktärerna är som borta och aldrig har Batman känts så… ja, hipster när han fåfängt trimmar skägghåren framför spegeln iklädd preppy väst och stickad sjömanströja. Våra övriga superhjältemedlemmar har inte mycket mer att erbjuda än en orgie av ljuvligt svullna bröstmuskler, knapert torra one-liners och slow motion-kisande slagsmålsscener. Allt perforerat av så kallad ”komik”.

”Justice League” följer den mest utnötta filmmallen och vore det inte för att ”Suicide Squad” redan lagt ribban så lågt hade botten varit nådd. De sista ”skälvande” minutrarna är det enda som i antal tävlar med levererade filmklyschor, mängden gäspningar bland publiken. Jag klandrar inte snubben bredvid mig för att ha somnat. God natt DC!
 
| 15 november 2017 08:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (11)
3
Oförtjänt mycket kritik. Visst jag hade inte lagt 120 kronor för att se den på bio, men som underhållning en regnig dag, absolut. Kanske är det just det som är problemet. Studion hade nog velat att jag skulle vilja se den på bio. Vet inte riktigt vad som skulle kunna göra den bättre. Story är ju ett enkelt svar. Sitter och funderar på vad som skiljer denna och typ någon Avangers film (för det är väl den lättaste jämförelsen). Tonen är ju helt annorlunda, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vilket sätt den är det. Avangers har ju mer humor i sig i stort, men denna försöker ju med Barry Allan som jag ändå tycker fungerar hyfsat. Kommer inte se om den, men ångrar inte för fem öre att jag såg den.
Läs mer
2
Det här är inte min typ av film. Superhjältar och hela “assembly” köret är sällan en bra kombination. Att jag inte är speciellt intresserad av superhjältar eller serietidningsfilmer hjälper inte heller till. Men ändå, ibland kan man se en sådan film som faktiskt är bra. Den här filmen har dock stora problem med att få till en bra handling och intressanta karaktärer. Det man får är mest en massa specialeffekter och actionraffel. Rätt dålig sådan ska tilläggas. För mig som vill ha lite mera än så när jag ser på film blir allt annat än nöjd. Filmen lämnar en hel del att önska. Bäst är Henry Cavills scener som Superman.
Läs mer
1
Y
...pinsamt dålig. CGI av extremt ojämn kvalitet, Steppenwolf är 100%, övriga blandat, emellanåt så dåligt animerade att Wallace&Gromit känns mer realistiska. Dessutom är 99% av alla miljöer CGI och deprierande folktomma. Ointressant story som vanligt består av jordens undergång eftersom småskaliga problem inte duger annat än när hjältarna figurerar i sina egna filmer (om ens då). Tonen är tungt melodrama med försök till humor via oneliners, riktigt jävla trist mao. Min sammanfattning: skådespelarna är bra, regissör dålig, filmen 2/10. Se en äkta animerad version istället...de är betydligt bättre.
Läs mer
Visa fler