Amy Adams

Skådespelare 20 Augusti 1975 Vicenza, Veneto, Italien

Biografi

Amy Lou Adams är en amerikansk sångare, producent och skådespelerska, född 20 augusti 1974 i Vicenza, Italien.

Adams är känd från bland annat Catch Me If You Can och Förtrollad.

Hon har Oscarnominerats sammanlagt fem gånger, en gång i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll; för sin roll i American Hustle och fyra gånger i kategorin Bästa kvinnliga biroll; för sin roll i Junebug, 2009 för Tvivel, 2011 för The Fighter och 2013 för The Master. Utöver dessa har hon även Golden Globe-nominerats för sin roll i Förtrollad. Vid Golden Globe-galan 2014 prisades hon i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare i en komedi eller musikal för sin roll i American Hustle.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Filmrullen
Det första jag såg henne i var "Förtrollad" och därav drog jag en slutsats av hennes skådespel, vilket var helt fel av mig. Jag har nu sett fler filmer med henne. Nu i år så såg jag "American Hustle" på bio, och hon var ju helt makalös. Jag har sett "Blue Jasmine", och utan att det minsta klaga på Cate Blanchets rolltolkning, så tycker jag att Adams borde fått en Oscar för sin roll i "American Hustle." Jag är säker på att den väntar på henne, och att hon ska vinna en dag.
David Brent
Känns som hon är en av de allra främst korten just nu och lite av en arvtagare till Julianne Moore, även om Moore inte är lastgammal. 

Tycker Adams bara blir bättre och bättre och hon väljer hela tiden bra och intressanta roller där hon kan fortsätta utvecklas. En stor favorit för personlig del och hon har redan hunnit med en drös fantastiska prestationer och mer lär garanterat komma!
Stor FET tumme upp!!
agnes
Kan inte med henne. Stackarn ser ju gråtfärdig ut hela, hela tiden.
Visa fler (4)