Ben Affleck

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 15 Augusti 1972 Berkeley, California, USA

Biografi

Benjamin Géza Affleck- Boldt eller Ben Affleck föddes 15 aug 1972 i Berkeley, Kalifornien och är en amerikansk skådespelare. Han har även meriter som regissör, manusförfattare och producent.

Första framträdandet kom 1992 i dramat "Den inre kretsen" och han har efter det rullat på med mängder av stora roller på meritlistan med bl.a "Armageddon", "Daredevil", "The Town" och "Gone Girl". Filmen "Argo" som Affleck både regisserade och spelade i blev lyckosam när den på Oscarsgalan 2013 tog hem "Bästa Film".

Han är barndomsvän med skådespelaren Matt Damon och de spelar mot varandra i bl.a. "Good Will Hunting" och båda fick Oscars för bästa manus för nämnda film.
Av: JT

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
HeyPaul
Jag tål verkligen inte denna man. Vet inte varför men klarar inte av hans filmer, Argo är hans bästa film men hade helt enkelt varit bättre utan Affleck.
Anders Falun
En av de absolut mest mediokra skådespelarna i sin generation , ja i Hollywood .... Fick en mycket överraskande rebound i drömfabriken efter att ha varit påläggskalv i flera prestige blockbusters med bedrövliga insatser i flera av dessa sparkat ut honom i kylan
Sebastian Christensen
det har inte med det att göra. argo och the town är billiga filmer med billiga knep som ger en billig film som idioterna i kostymer som sitter i akademien gav en oscar. det är därför många ogillar honom, och även jag. alla som säger att argo är en bra film har fel. den är inte bättre än the master, så enkelt är det bara. att en sån sliten bit till skitfilm kan vinna över the master för bästa film 2012 får mig att dö lite.
Visa fler (25)