Bäst på Netflix just nu

2 Mars 2016 | 18:00

De 30 bästa filmerna på Netflix just nu

Söker du tips på bra filmer till helgen?

Sugen på skräck eller skratt? Se om en klassiker eller upptäcka en ny filmpärla? Oavsett vilket humör du är på har Netflix troligen den rätta filmen för dig. Låt MovieZine guida dig genom några av de bästa filmerna i det svenska utbudet.

Nytillagt:Den beryktade krigaren Yu Shu-Lien ger sig in i kampen igen för att förhindra att den onde krigsherren Hades Dai får tag på det legendariska svärdet Gröna ödet. Uppföljare till Ang Lees 4-faldiga Oscarsvinnare från 2000.

Blue Jasmine (2013)

En lyxälskande hemmafru i kris, som tvingas lämna sitt tidigare flotta liv i New York och flytta in med sin syster i San Francisco. Cate Blanchett vann sin andra Oscar för rollen i Woody Allens drama.


Frågor från dr David Reubens en gång så kontroversiella bok med samma namn får ny skepnad i form av sju vitsiga sketcher skrivna av Woody Allen.

The Exorcist (1973)

Skräckklassiker med Ellen Burstyn och Max von Sydow. När en skådespelerska börjar misstänka att hennes dotter är besatt av en ond ande ber hon två präster om hjälp med att försöka driva ut demonen.


Sergio Leones klassiska western där Clint Eastwood spelar en levnadstrött revolverman som arbetar för två rivaliserande gäng.

Je suis Charlie (2015)

Denna dokumentär granskar vad som låg bakom terrorattacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo 2015 där 12 människor dödades.Spänning:Liam Neeson och Joel Kinnaman jagas av maffian. Fartfylld actionthriller som är bättre än sitt rykte.

Interstellar (2014)

Christopher Nolans episka rymdresa med Matthew McConaughey.


Stenhård gangsteraction och en av de bästa uppföljare som gjorts.


Christopher Nolans andra Batman-film är bland det bästa som gjorts i superhjältegenren. Dags för en omtitt inför den mörke riddarens återkomst på vita duken?Romantik:


Dagboken (2004)

Modern romantisk klassiker där Ryan Gosling och Rachel McAdams kämpar för sin kärlek. 

Before Midnight (2013)

Richard Linklaters tredje (sista?) fristående del i historien om kärleksparet Jesse och Celine.


Fin fransk mastodont till kärlekshistoria. Tre timmar försvinner i ett svep när Adele möter den spännande Emma.


Mys-klassiker med Audrey Tautou som käck, kärleksjagande Paris-donna.


Kultboken har blivit en älskad tonårsfilm med Emma Watson i spetsen. Ett äkta och varmt porträtt av hur det är att vara ung, blyg, förvirrad, kär - allt det där som hör ungdomen till.Komedier:


Borat (2006)

Sacha Baron Cohen i hejdlös "dokumentär" där han går undercover som kazakstansk reporter och avslöjar ett fördomsfullt Amerika.

Easy A (2010)

Emma Stones genombrottsroll som präktig high school-tjej som drar en lögn och blir populärast i skolan. Men det kommer med ett pris.

Frances Ha (2012)

Härligt New Yorkig dramakomedi av och med Greta Gerwig, som en ung kvinna som försöker förverkliga sina dansdrömmar i storstan.Starkt och snyftigt:Oscarsnominerad skildring av händelser som skakade Kiev vintern 2013. När stadens torg ockuperades av medborgare, missnöjda med den sittande presidenten, valde regeringen att sätta hårt mot hårt.

Philomena (2013)

Judi Dench och Steve Coogan bjuder på mycket skratt och tårar när hon gräver i sitt förflutna.

Marley & jag (2008)

Paret John och Jennifer (Owen Wilson och Jennifer Aniston) drömmer om barn men får nöja sig med en valp som förändrar deras liv. För alla hundälskare är det 90 minuters ren njutning.Svenskt:Svensk biosuccé med Robert Gustafsson i rollen som Allan, som vi får följa under ett sällsynt händelserikt liv. Oscarsnominerades nyligen för Bästa smink.

Blondie (2012)

Jesper Ganslandts hyllade drama om tre omaka systrar - Carolina Gynning, Helena af Sandeberg och Alexandra Dahlström - och en oförutsägbar födelsedagsfest för deras mamma (Marie Göranzon).

Call Girl (2012)

2012 års bästa svenska film. Mikael Marcimain (som sen dess gjort "Gentlemen") berättar sammanvävda historier om en bordellmamma, en ung tjej på rymmen och en polis. Ett suveränt hantverk lyfter en stark och omskakande historia.För alla åldrar:


Home (2015)

Färgglatt animerat äventyr om vänskapen mellan en flicka och en vilsen alien. 

Järnjätten (1999)

Brad Birds vackra 50-talsskildring av en pojkes vänskap med en robot.

Frost (2013)

Disneys mest framgångsrika film handlar om två prinsessor i kyligt land.Skräck:


Scream (1996)

90-talets mest omtalade slasher fyller 20 år i år! Återse Drew Barrymore, Neve Campbell och David Arquette i rysaren som gjorde en hel generation rädd för Ghostface.

Honeymoon (2014)

Otäckt, stämningsfyllt, och riktigt creepy om ett par som hoppas på romantisk smekmånad i en stuga i skogen. Inget gott händer någonsin i en stuga i skogen.

Oculus (2014)

Ovanligt lyckad skräckfilm där ett syskonpar försöker avslöja mysteriet med en gammal spegel som kan ha dödat deras föräldrar.

Vilka filmer och tv-serier vill ni rekommendera på Netflix? Tipsa nedan!