Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 september 2014 | 10:00

David Ayer samlar ihop DC Comics skurkar i "Suicide Squad"

"Fury"-regissörens nästa film kan bli en mörk och vass adaptation av seriealbumet om superskurkar.
Variety skriver att DC-serien "Suicide Squad" ska filmas, av ingen mindre än David Ayer. Regissören gjorde hyllade polisthrillern "End of Watch" och har den mycket emotsedda "Fury" framför sig, men däremellan kom också fiaskot "Sabotage". Men historier om tuffa grabbar verkar vara hans passion och "Suicide Squad" är inget undantag. 

Handlingen kretsar kring en grupp dömda fångar i DC Comics universum, som får en andra chans till att göra gott för sig. De anlitas av regeringen för att skickas ut på farliga uppdrag där de med stor sannolikhet kommer bli dödade.

Här finns det givetvis chanser att knyta ihop filmen med de planerade DC-satsningarna som "Batman v. Superman" och "Justice League", även om inga av de riktigt stora skurkarna medverkar. Bland de mer kända medlemmarna av "Suicide Squad" hittar vi till exempel Batman-skurken Harley Quinn, och Amanda Waller (spelad av Angela Bassett i "Green Lantern").

DC Comics storsatsar på bioduken de närmaste åren och har flera spikade datum fram till år 2020, med ännu hemliga titlar.

Läs också: 

| 20 september 2014 10:00 |