Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 september 2014 | 16:00

DC Comics-serien "Lucifer" får pilot hos Fox

Ännu en DC Comics-serie är under uppsegling i USA.
Den här gången planerar Fox att ta sig an Vertigo-serien "Lucifer" och har redan beställt en entimmes TV-pilot av "Californication"-skaparen Tom Kapinos, som ska både skriva och producera. Detta rapporterar Deadline.

"Lucifer" handlar om den fallne ängeln, tillika helvetets härskare, Lucifer Morningstar (hans första framträdande var i Neil Gaimans serie "Sandman" - och hans utseende ska efterlikna David Bowies), som blir uttråkad och less på sin härskarroll. Han abdikerar och flyttar istället till soliga Los Angeles där han öppnar en pianobar. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Som MovieZine skrivit om mången gång förr är serieboksöverföringar det verkligt heta på den amerikanska TV-marknaden just nu.  Förra veckan kom besked om att både "Titans" och "Supergirl" är på gång för TV. Dessutom har vi kommande projekt som "Gotham", "Arrow"-spinoffen "The Flash", "Constantine" och "iZombie". Marvel ligger inte heller på latsidan, med "Agents of SHIELD"-spinoffen "Agent Carter" plus de fyra Netflix-serierna som kommer nästa år: "Daredevil", "Jessica Jones", "Luke Cage" och "Iron Fist".

Taggade på lite "djävulskap"? Vem skulle passa att spela Lucifer tycker ni?

Läs också:
| 17 september 2014 16:00 |