1
Tyvärr den sämsta marvelfilmen av dem alla. Jag alla som släppts på blu-ray så här långt och gillar de flesta. Men detta var bara en stor besvikelse.
Läs mer
1
CGI nonsens från början till slut. Orkade inte hålla koll på alla glödande ringar stjärnor och eldklot som flög omkring. Storyn är så urvattnad att det är svårt att hålla sig vaken. Allt inbäddat i kladdig smetig plastig CGI. Förmodligen passar den här filmen bäst för personer som aldrig sett film tidigare, alt. väldigt unga. Får en enda *jäsp* av mig i betyg.
Läs mer
3
Blir aldrig särskilt fängslande eller engagerande storymässigt tycker inte jag. Pluspoäng dock för att Raimi fått gå loss såpass hårt. Det lyfte filmen snäppet över det mediokra.
Läs mer
5
får nog g e en 5 a då jag inte kunde sluta se från start te slut vuxen barn film men bra otroligt bra spelat filmat opps
Läs mer
4
Mycket underhållande om man tar det för den CGi-fest det är. Sam Raimi hittar snabbt det tempo som behövs för att man ska förundras och ha kul snarare än börja tänka på att filmen inte handlar om särskilt mycket. För det här är en berg- och dalbana, tanken är att ha kul, och speciellt mot slutet känns det som man befinner sig på ett nöjesfält när Raimi släpper lös hela den skräckblandade paletten av virrvarv. Man både förfasas och lider med Strange och Wanda hela filmen igenom och jag tycker Raimi för filmen vidare med mästerlig hand, utan att måla upp någon som varken helt god eller helt ond. Det känns sympatiskt och moget.
Läs mer
4
Marvel Studios har nu tagit sin långvariga franchise vidare med filmen “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” som jag har varit och sett på bio. Jag ska nu med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen. Gränserna mellan världar försvagas när Multiversum öppnar sig. Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) färdas in i det okända med både gamla och nya allierade och måste ta sig till farliga, alternativa verkligheter i Multiversum för att till slut kunna konfrontera en gåtfull motståndare. Mina förväntningar var inte superhöga på den här filmen. Jag är inte direkt ett fan av hela multiverse grejen som är ett spår som både Marvel och DC Comics verkar ha snöat in på. Men i det här fallet blev jag ganska positivt överraskad. Framför allt gillar jag den oväntat mörka och gotiska tonen i filmen. Samt gillar den oväntade twisten att Wanda (Elizabeth Olsen) väljer den mörka sidan och blir Scarlet Witch. Jag har inte sett serien "WandaVision". Så om det var något man hade kunnat räkna ut om man har sett den serien så är det något som har gått mig förbi. Jag blev överraskad över att hon blev filmens skurk. Det var en oväntad vändning för mig som inte direkt framgick av filmens trailer. Utöver detta så har filmen alla traditionella ingredienser som kännetecknar en Marvelfilm. En hel del humor och väletablerade karaktärer som får i uppdrag att rädda världen. Fast denna gång med lite mer mörker. Härligt är det även att Sam Raimi som gjorde de första 3 “Spider-Man” filmerna klivit in i den här genren igen. Han är verkligen duktig på att skapa bra superhjälte historier och har även erfarenheter inom skräckfilmsgenren. Dessa två genrer kombinerar han på ett bra sätt i “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”. Stämningsfullt blir det också att han har låtit Danny Elfman stå för musiken. Själva multiverse grejen som kan medföra en risk att det blir för snurrigt för att hänga med i handlingen visade sig att inte bli någon större katastrof. Tvärtom så bjöd den in lite bekanta karaktärer ifrån andra Marvel universum och man blev därmed inbjuden till spekulationer kring var som kan tänkas komma i framtida Marvelfilmer. Sammanfattningsvis så var filmen “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” mycket sevärd. Det var intressant att se en Marvelfilm med lite mer mörker som fokuserade mer på magi och mystik än på traditionella hjältar med superkrafter. Om man inte har sett alla föregående Marvelfilmer så kan nog filmen vara svår att hänga med i. Men är man bevandrad i Marveluniversumet så kommer man inte att bli besviken. En fyra av fem möjliga är mitt betyg till filmen “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”.
Läs mer
3
xyz
En logisk uppföljare med tanke på var vi är i MCU. Lite mer av allt jämfört med första filmen. Sam Raimi slår dock en lite mörkare ton, dock så finns humorn som man känner igen från de gamla Spider-Man filmerna. På det stora hela en helt okej film i väntan på nästa film.
Läs mer
2
Djupt besviken på Multiverse of Madness. Efter att Marvel i flera år teasat om vilka möjligheter med multiverse som vi skulle få så blev det en enda obskyr opersonlig soppa. Manuset är katastrof, filmens pacing är katastrof och skådespelarinsatserna är det sämsta av allt. Jag kan inte förstå hur vi fick makalösa och innovativa WandaVision där Elizabeth Olsens briljanta skildring av Wandas sorg, transformation och självinsikt som berörde djupt övergår till en endimensionell onding på 2 röda. Ibland undrar jag hur skådespelare inte kräver mer av ett manus. Ett multiversemontage och några poänglösa surprise cameos på några få minuter och en sjukt otacksam final som är ett hån mot WandaVision är allt vi får och är inte genomtänkt för fem öre. Regin är märklig också, det är ett inkonsekvent användande av konstiga kameravinklar vid tid och otid samt actionscener eller dialog som bryts mitt i bara för att klippa till nästa scen.
Läs mer
3
JMY
En trippad resa genom tid och rum! Se den: Om du uppskattar det udda och överraskande spåret bland Marvel-filmerna så har du hittat rätt. Det är en visuellt galen upplevelse där specialeffekterna är uppvridna till 200%. Ibland funkar det, ibland inte. Själva storyn är dock tämligen enkel men resan till målet får ”Sagan om ringen” att framstå som en sällskapsresa. Undvik den: Om du är mer av en Iron Man eller Spiderman-person så kan det bli aningen för flummigt och fantasifullt. Gillar du även logik och någon form av realism i dina historier så blir det nog kortslutning redan i inledningen för din del. Har du också svårt för överdrivna specialeffekter med inklippta människor som ska se rädda eller engagerade ut mitt i allt kaos så ska du nog skippa denna.
Läs mer