Film

Skribent

Richard Hammar

17 april 2017 | 11:00

5 skådespelare som slog igenom över en natt

Många skådespelare kämpar sig in till Hollywood och rampljuset, att det är en tuff väg med enorm konkurrens är ett faktum. Man kan inte låta bli att undra hur många begåvade människor som aldrig får chansen att visa vad de går för. Nedan listas fem stycken skådespelare som vi är enormt glada över att de bet ihop, kämpade sig till toppen och idag levererar hög kvalité på sitt skådespeleri och underhållning till oss "dödliga".
Skådespelarna nedan är listade efter en intressant bakgrund, att de kom från nästan ingenstans och slog igenom på bara något år eller två under den senaste tiden. Vi går inte efter någon speciell ålder utan bara begåvade människor som tog Hollywood med storm efter att de fick sin chans.
 

5. Scott Eastwood

 
 
Clint Eastwoods son är redo att göra ett namn för sig själv utan pappas hjälp. Scott fick ordentligt erkännande i Hollywood för sin ledande roll i filmen "The Longest Ride". Efter det har de börjat rulla på ganska bra med filmer som "Snowden" och "Suicide Squad". Just nu kan man se Scott Eastwood som senaste tillskottet i "Fast and Furious 8" och nästa år blir det "Pacific Rim: Uprising". Vi tror starkt på Scotts förmåga som skådespelare och att klättra ännu högre i Hollywood de kommande åren.
 

4. Gal Gadot

 
 
Hon kom in i Hollywood från Israel som Gisele i "Fast & Furious", den fjärde filmen i "Fast"-serien, och repriserade sin roll i de följande två filmerna. Man kan hävda att hon bara var "en het tjej" som överskuggades av en handfull stjärnor i "Fast"-filmerna men regissören Zack Snyder verkade tro på henne och gav henne rollen som ikoniska "Wonder Woman". Efter "Batman v. Superman: Dawn of Justice" så har skådespelerskans karriär tagit fart med flertal roller och vi tror att Gadot verkligen kommer bryta ut de kommande åren.
 

3. Alicia Vikander

 
 
2012 satte svenskans karriär igång och sen dess har Vikander byggt upp ett rykte som en pålitlig skådespelerska med roller i "Ex Machina", "The Man from U.N.C.L.E.", "Bränd" och speciellt i "The Danish Girl". Men vad som finns kvar för Vikander att uppnå är den där genombrytande storfilmen. Vikander har en otrolig mängd talang, men hittills har hon oftast talats om inom industrin och av kritiker. Det kommer snart ändras när hon spelar huvudrollen i kommande "Tomb Raider".
 

2. Miles Teller

 
 
Teller slog igenom och satte sitt namn på kartan 2013 med filmen "The Spectacular Now". Han har en anda för komedi och glänser verkligen i genren, men som vi har sett i filmer som "Whiplash" och hans senaste "Bleed for This" så har han skådespeleri av hög kvalitet i sig. Teller kämpade sig upp i Hollywood med flertal småroller och återhämtade sig även efter floppen "Fantastic Four", ihärdig person som inte ger upp, vi tror på dig Miles!
 

1. Chris Pratt

 
 
Personligen är jag ett riktigt "fan" av Chris Pratt och en stor del av min beundran kommer från hans bakgrund och hur hårt han kämpat för att komma dit han är idag. Pratt slog nästan bokstavligen igenom över en natt. Länge gjorde han många småroller som till exempel i "O.C" och ännu mindre biroller i olika filmer samtidigt som han bodde i sin bil i Hollywood. I tv-serien "Park and Recreation" är Pratt helt fenomenal, som en extrakaraktär i första säsongen tog han folket med storm och blev anställd som en av huvudkaraktärerna. 2014 satte karriären fart i Hollywood med "Guardians of the Galaxy" och därefter "Jurassic World". Just nu verkar det inte finnas något stopp i sikte för skådespelaren och det hoppas vi inte heller!
 
Andra skådespelare som är värda att nämna är Daisy Ridley, John Boyega, Matt Bomer och Margot Robbie.
 
Finns det någon skådespelare som inspirerar dig, någon som tagit världen med storm de senaste åren?
| 17 april 2017 11:00 |