Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 februari 2016 | 15:00

27 storfilmer som går direkt till DVD i vår

Bio-release, schmio-release! Film avnjuts bäst på grynig DVD. Vi kollar in de största filmsläppen i vår som inte går att se på vita duken.
Alla filmer går som bekant inte upp på bio. Faktum är att en hel del av dem faktiskt smygs ut på DVD och Blu-ray utan att någonsin visas på en svensk bioduk, och konstigt vore det ju annars. Våren 2016 är fylld av (förhållandevis) stora filmer som går direkt till DVD (utan att passera gå), och här nedan har vi samlat ihop en behändig lista på 26 releaser att hålla ögonen på.Vin Diesel spelar en odödlig häxjägare som tvingas samarbeta med en häxa för att rädda mänskligheten. Breck Eisner regisserar.

"Life" - 8 februari

Bygger på en sann historia om den vänskap som uppstod mellan fotografen Dennis Stock och den mytomspunna skådisen James Dean. Robert Pattinson och Dane DeHaan spelar huvudrollerna.

"Return to Sender"- 8 februari

Rosamund Pike från "Gone Girl" spelar en sjuksköterska som går på en blind date med en man som inte är den han  utger sig för att vara.


Pierce Brosnan spelar en flörtig Oxford-professor som ställer till det då han gör en ung student gravid. Och för att göra saker ännu värre blir han sedan kär i studentens halvsyster."The Visit" - 15 februari

M. Night Shyamalan hittar formen igen med den här lilla rysaren om ett syskonpar som åker för att besöka sina morföräldrar som de aldrig träffat.

"Knock Knock" - 22 februari

Eli Roth regisserar och Keanu Reeves spelar huvudrollen. En regnig kväll kommer två unga tjejer in i Evans hus, och väl där ställer de till med kaos.


Jonas Åkerlund  har skapat en dokumentär om det svenska superbandet Roxette.


Juliette Binoche spelar en krigsfotograf som slits mellan kärleken till sitt farliga yrke och kärleken till sin familj.
En fullpoängare om en tidningsreporter, spelad av Jesse Eisenberg, som berättar om sina resor och samtal med författaren David Foster Wallace, spelad av Jason Segel.


Sandra Bullock spelar en kampanjledare som får i uppdrag att hjälpa en impopulär sydamerikansk politiker att vinna ett val. Baserat på en sann historia.


Kommisare Martin Beck får klara sig utan sin kära Gunvald, eller? Den första av fyra Beck-filmer att släppas 2016.

"99 Homes" - 21 mars

En stark uppställning med Andrew Garfield, Michael Shannon och Laura Dern spelar i det här dramat om en vräkt familj och deras krokiga väg tillbaka."Truth" - 4 april

James Vanderbilt har regisserat filmen om hur två av CBS:s tyngsta ankare lyckades avslöja att George W. Bush skolkat från Vietnam-kriget. Men är uppgifterna de går ut med verkligen helt sanna?


En så kallad "Holiday Special" där Sherlock och Watson finner sig i 1890-talets London. Benedict Cumberbatch och Martin Freeman spelar huvudrollerna.

"Lost River" - 4 april

Ryan Gosling har regisserat filmen som handlar om hur en tvåbarnsmamma dras in i en mörk och underlig värld då hennes son hittar en gömd väg till en mystisk undervattensstad.


Ben Mendelsohn och Ryan Reynolds spelar Gerry och Curtis, två pokerspelare på roadtrip genom USA där de försöker vinna tillbaka vad de förlorat."Beck 32: Steinar" - 18 april

"Game of Thrones"-bekantingen Kristofer Hivju debuterar som Steinar Hovland, en karismatisk norsk mordutredare. 

"The 33" - 18 april

Baserad på gruvkatastrofen i Chile år 2010, då 33 gruvarbetare blev fångade 600 meter under marken. 

"Martyrs" - 25 april

En remake på en fransk film som handlar om hur två kvinnor bestämmer sig för att hämnas på sina gamla plågoandar.

"Män och höns" - 25 april

Mads Mikkelsen spelar roligt nog en riktig tönt den här gången, och David Dencik spelar hans vältalige (och mindre töntige) universitetsprofessor till bror. När deras pappa dör får de reda på att han egentligen inte var deras biologiska fader.
En parodi på "Fifty Shades of Grey", med Marlon Wayans i huvudrollen.

"Colonia" - 16 maj

Emma Watson, Daniel Brühl och Micke Nyqvist spelar i den här filmen som handlar om militärkuppen i Chile 1973.

"Goosebumps" - 23 maj

Jack Black spelar skräckförfattaren vars alla monster kommer till liv. Familjefilm i samma anda som "Natt på museet" och "Jumanji".


16-åriga Ann Burden överlever ett atomkrig i en liten amerikansk stad. Med Chiwetel Eijofor, Chris Pine och Margot Robbie."Burying the Ex" - 13 juni

Joe Dante, som gjorde "Gremlins", har här gjort en film om en ung man vars ex blir till en zombie.

"The Search" - 13 juni

Ett drama om en kvinna som skapar en speciell relation med en pojke i det krigsdrabbade Tjetjenien. Av "The Artist"-regissören Michel Hazanavicius.


Dolph Lundgren får chansen att ta över facklan från Arnold Schwarzenegger med en roll som FBI-agent som tvingas gå undercover som dagisfröken.

Vilken film ovan missar inte du att se hemma i soffan i vår?
| 11 februari 2016 15:00 |