Män & höns 2015

Drama Komedi Mysterium
Danmark
104 MIN
Danska
Män & höns poster

Synopsis

Mikkelsen spelar Elias, en tönt som till och med de värsta töntarna tycker att är töntig, och Dencik är en vältalig och välartad universitetsprofessor. Det märkliga är att de är bröder! När deras far dör får de plötsligt reda på att han inte var deras biologiske pappa och finner sig snart på väg mot den gudsförgätna ön Ork för att träffa deras riktiga familj. Men mötet går inte riktigt som förväntat. Detta är familjen som Gud glömde!
Ditt betyg
2.9 av 12 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Mænd & høns (Men & Chicken)
DVD-premiär
23 maj 2016
Språk
Danska
Land
Danmark
Distributör
Studio S Entertainment
Längd

Recensent

Jakob Åsell

8 februari 2016 | 10:00

Tröttsam dansk buskis

Fans av Mikkelsen eller dansk hönshjärne-buskis blir säkert nöjda, men jag hade nog väntat mig mer finess från Anders Thomas Jensen.
Många har nog väntat spänt på det danska manusgeniet Anders Thomas Jensens fjärde långfilm som regissör efter "Blinkande lyktor", "De gröna slaktarna" och "Adams äpplen". För egen del blev återseendet en stor besvikelse. Filmen följer de två märkliga halv-bröderna Gabriel (David Dencik) och Elias (Mads Mikkelsen) som inte direkt har alla hönsen hemma. De återförenas efter faderns död, hittar ett VHS-band med en bekännelse som leder dem till att ge sig ut på en resa till ett öde sanatorium på ön som gud glömde för att spåra sina sanna familjerötter, som inte direkt är adliga.

Efter en energisk öppning med en suveränt skev Mads Mikkelsen som manisk tvångsonanist i centrum av detta bisarra familjedrama pyser alla idéer helt ur den famlande historien och kvar finns bara tröttsamma skämt om djursex och en helt tom speltimme av dårarnas dårskap i dårhuset. Möjligen finns det något befriande i denna sortens plumpa filmiska motsvarighet till en Herman Hedning-blaska, och fans av Mikkelsen eller dansk hönshjärne-buskis blir säkert nöjda, men jag hade nog väntat mig mer finess från en så vass penna.
| 8 februari 2016 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Män & höns
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu