1361 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
1361 inlägg

Med den fullkomligt briljanta Black Swan har denna genialiska filmskapare plockat många poäng hos mig. Han är helt klart en av de bästa nu levande regissörerna, och delar min topplista (av nu levande alltså) med David Fincher och Paul Thomas Anderson.
Både The Fountain (hade svårt med den först, men precis som Black Swan så växte den till sig efter en andra och tredje titt), The Wrestler och nu även Black Swan är favoriter hos mig. Requiem for a Dream tycker jag är hans sämsta hittills (svag fyra, kanske en trea) och PI har jag inte sett, jag har den dock och ska se den inom en snar framtid.
Empire har publicerat två mycket intressanta artiklar kring Aronofsky, den ena är en intervju (http://www.empireonline.com/interviews/interview.asp?IID=1167) och den andra är en tillbakablick på de filmer som han gjort (http://www.empireonline.com/features/darren-aronofsky-the-marmite-director/). 
3541 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3541 inlägg
Darren Aronofsky är grym! En av mina absoluta favoriter, helt klart!
3541 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3541 inlägg
Håller inte med dig angående Requiem for a dream. Jag älskar filmen. Obehaget och ångesten Darren lyckas leverera i den filmen är bland det starkaste jag har sett. Usch, hemsk film egentligen. Men så sinnessjukt bra tycker jag.
88 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
88 inlägg
Tycker han är riktigt bra, Requiem for a Dream är bäst hittills, The Wrestler är också ett mästerverk. Men Requeim alltså, slutet där är så sjukt hemskt och musiken där är verkligen perfekt, ett av de bästa sluten någonsin. The Fountain är inget speciellt i mitt tycke. Har kvar Black Swan som jag har jävligt höga förväntningar på och Pi är jag inte så jätteintresserad av att se.
2565 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
2565 inlägg
Requiem, The Wrestler och Black Swan är grymt bra. The Fountain minns jag mest bara som något pretentiöst trassel. Tråkigt att han ska regissera Wolverine också, det börjar bli tjatigt med allt superhjältetjaffs. Hade hellre sett ännu en mörk thriller eller liknande av honom.
Någon mer som tycker att han är lik Christian Bale på fotot där förresten?
3541 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3541 inlägg
Pi är en extremt speciell film. Den gjordes med en minimal budget och det gäller att reflektera och fundera när man tittar på den. Det är ingen film man sätter sig och slötittar på, då kommer man dels inte fatta någonting och dessutom kommer filmen se ut som ett skämt helt enkelt.
3462 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3462 inlägg
Inget för mig då. Jag fattar aldrig nånting!
3541 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3541 inlägg
Mats: haha! Lägg av :P
Det här med Wolverine känns faktiskt jobbigt, jag hoppas verkligen att Aronofsky gör något spännande med filmen och karaktären. Ger karaktären lite djup och gärna blanda in lite av det psykologiska som han är så duktig på. Men jag har ingen aning om vad jag ska tro eller förvänta mig.
Det som talar lite för i alla fall är att projektet är helt och hållet "stand alone" och det Aronofsky säger i intervjun på youtube där han säger något i stil med "I want to see if i can do what i do in that world".
5248 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
5248 inlägg
Äh, ni är ju som vanligt knäppa hela bunten ;) Jag tycker att det är bra att han ger sig på Wolverine. Jag menar då en superhjältefilm är riktigt bra så är det ju faktiskt otroligt underhållande att se på den. Ja och nu då när en regissör som Aronofsky ger sig på ett sådant projekt så finns det ju en stor chans att han styr upp genren lite. Jag är också rätt trött på superhjältar, men jag är inte trött på bra filmer om dem, tvärtom så finns det för få. Wolverine tycker jag dessutom att är en av de mest intressanta hjältarna, hade det varit Superman så hade förmodligen även jag gnällt.
Men men...ni gillar ju svarta svanen så...en film om balett och hysteriska fruntimmer ;) Usch.
3462 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3462 inlägg
Nej vadå. Jag kan väl inte hjälpa att jag är trög. Jag väntar fortfarande på att någon ska förklara "Taken" för mig...
34 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
34 inlägg
Jag blev helt sanslöst imponerad av Black Swan, helt klart det hittills bästa jag sett av Aronofsky. Skulle bli väldigt lycklig om den fick ta hem Best Picture vid Oscarsgalan, det förtjänar både filmen och den otursföljde Aronofsky. Även The Wrestler och Reqiuem For A Dream håller jag väldigt högt, fantastiska båda två. Tyvärr inte sett varken The Fountain eller Pi, men det får det bli ändring på snart.
Angående Wolverine så är jag lite kluven. Om det är vad han vill göra så ska han naturligtvis få det men samtidigt skulle jag verkligen vilja att han tog tag i ett intressantare projekt. Men litar ändå på att han gör någonting bra med det hela, han verkar ju ha svårt med att misslyckas.
Otroligt hur han lyckas ta fram den känsliga sidan hos en hårdnackad brottare för att sedan följa upp med en mörk och brutal skildring av en balettdansös. Genialiskt. Ser verkligen fram emot hans framtida projekt, serietidningsbaserade eller inte.
456 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
456 inlägg
Har inte sett Black swan än, men ser fram emot att göra det.
The Wrestler är grymt bra medan Requiem i mina ögon är bra, inte mer.
Vad gäller The Fountain så håller jag inte den särskilt högt, lite pretantiöst som någon nämnde. Ser inte storheten i den.
Lite blandad repertoar alltså i mina ögon, men han gör alltid något eget i alla fall och sätter sin prägel på det. Får se hur Wolverine blir, det blir ju inte eget på samma sätt, men han kan ju sätta sin prägel på det för det. Hoppas på något riktigt mörkt.
5248 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
5248 inlägg
Ja något riktigt mörkt och hyggligt jordnära hoppas jag också på. Absolut inte någon plastig innhållslös effektorige, då måste jag ju kräkas igen.
Angående The Fountain så vet inte jag heller vad jag ska tycka, jag har inte betygsatt den ens :) Jag har länge tänkt att jag ska se om den, kommer ihåg att jag var jäkligt trött också då jag såg den första gången. Ska ge den en chans till. The Wrestler tyckte jag däremot att var fantastisk, där har svanen ingenting att komma med.
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
Älskar Aronofsky, han borde helt klart ta hem både bästa film och regi på Oscars för mästerverket Black Swan. Ja, iaf om jag fick bestämma. Har sett alla hans filmer utom Pi och skulle rangordna dom så här :
1. Black Swan 5/5
En fulländad film både till stil och form. Allt känns genomtänkt och Portman är storartad i huvudrollen. Gick och funderade på den i dagar efteråt, då har filmskaparen lyckats med sitt jobb.
2. The Fountain 5/5
Blev fullständigt hänförd av den när jag såg den första och hittills enda gången. Gripande, vacker och fascinerande, känns som att se på ett konstverk, pretentiöst, men jag kan inte beskriva den annorlunda.
3. The Wrestler 4/5
Grymt stark film, en rak höger i hjärtat. Rourke's fantastiska insats höjer filmen ytterligare, han är enastående och skulle haft en Oscar. Stark fyra.
4. Requiem For A Dream 3/5
Den film som jag haft svårast att ta till mig, bitvis riktigt stark, men den känns splittrad på något sätt, svårt att sätta fingret på det. Ellen Burstyn är fenomenal iaf. Stark trea.
Wolverine känns på förhand inte alls som en Aronofsky film, har mina dubier... Men vi får väl se om han kan sparka lite liv i en för mig, stendöd genre... Är det någon som kan så är det nog han.
 
456 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
456 inlägg
Vad gäller The Fountain så tycker jag att idén och upplägget är jäkligt intressant och jag tror jag ser vad han är ute efter, men ändå tilltalade den mig inte. Sen stör jag mig nåt grymt på huvudpersonen i nutid som jag tycker beter sig som en riktig idiot när han
Visa spoiler
.
Men vacker är den, fantastisk vacker till och med, det kan ingen ta ifrån den.
3541 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
3541 inlägg
The fountain har alltid splittrade omdömen från folk. Jag är en av dem som älskar den, håller helt med Brent i hans motivering. Sedan fick den mig verkligen att tänka, tänka och åter tänka. Jag satt fast som i ett järngrepp under hela filmen.
106 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
106 inlägg
Kommer kanppt ihåg The Fountain, men jag tror jag gillade den. The Wrestler och Requiem for a Dream är i alla fall skitbra filmer. Längtar efter Black Swan och ska väl se PI nån gång också. Aronofsky är en väldigt originell regissör, indeed.
1770 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
1770 inlägg
Darren Aronofsky är en alldeles unik regissör.
Hans bästa enligt mig är Requiem for a Dream och Black Swan, två mästerverk i mina ögon. Sedan gillar jag The Fountain och The Wrestler också :) 
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
Älskar också Aronofsky! En egensinnig regissör som likt Malick gör filmer som han själv vill, inte nödvändigtvis vad de pengakåta filmbolagen hoppas att han ska göra. Ingen Michael Bay direkt och det är jag evigt tacksam för.
Håller Black Swan, The Wrestler och The Fountain som hans absoluta mästerverk. Requiem for a Dream tycker jag bara är bra. Pi har jag inte sett.
Oops såg att jag tydligt redan skrivit i tråden :) Ja, jag tycker nästan likadant fortfarande, bara att The Wrestler ska ha en femma istället för en fyra.
725 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
725 inlägg
Aronofsky är enligt mig den bästa nulevande regissören tillsammans med David Lynch och PTA. ett riktigt geni helt enkelt. Requim for a dream är hans absolut bästa film och överhuvudtaget en av världens bästa filmer, så sjukt intensiv och tragisk! Angående Wolverine så är jag faktiskt bara glad över att han inte ska regissera den. Ser mycket hellre en ny mörk thriller av honom än en ny superhjälte film som man ändå bara kommer att glömma bort efter första titten. "Noa" projektet verkar dessutom helt fantastiskt! 
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden