SPONSRAT

Skribent

MovieZine

15 augusti 2016 | 18:00

De 17 bästa actionfilmerna att streama just nu

I samband med premiären av "London Has Fallen" på Plejmo tipsar vi om de 17 bästa actionfilmerna som finns att streama i sommar.
Det kan vara lurigt att hitta bra actionfilm att streama så här i sommartider, men var bara lugn! Vi hjälper dig. Idag släpps nämligen svenske Babak Najafis "London Has Fallen" hos Plejmo, och i samarbete med Plejmo och Nordisk Film har vi tagit fram en behändig lista på 17 stycken actionrökare att kolla på under sommarens varma kvällar, och som alla finns att se på just Plejmo.

Häng med!

London Has FallenEnglands premiärminister dör under mystiska omständigheter. Världens ledare samlas på hans begravning. Men den välbevakade händelsen visar sig vara en dödlig plan för att ta livet av dem alla. Bara tre personer kan stoppa planen: USA:s president, hans säkerhetschef, och en brittisk MI6-agent som inte litar på någon.

Olympus Has Fallen
Vita Huset attackeras av en grupp skickliga och skrupelfria terrorister, samtidigt som de kidnappar presidenten. När attacken sätter igång med full kraft tar sig presidentens före detta Secret Service-agent Mike Banning in i Vita Huset.

End of Watch
En fantastisk actionthriller med Jake Gyllenhaal och Michael Peña i huvudrollerna som två Los Angeles-poliser som dokumenterar sina liv under ett år. Nervig, tät, och spännande.

The Bank Job
London, 1971. Huvudstaden sover tryggt medan tjuvar tömmer bankboxar på Baker Street och kommer undan med kontanter och juveler för flera miljoner pund. Bytet hittas aldrig och förövarna åker aldrig fast. Först nu får vi veta sanningen om en av de mest vågade kupperna i modern tid.

Limitless
Bradley Cooper spelar en helt vanlig man som upptäcker den mystiska drogen MDT-48. Vid användande låter den dig utnyttja all din hjärnkapacitet till att göra vad du vill på ett fullständigt oöverträffat sätt. Men snart märker han att en grupp mördare följer varenda steg han tar. 

Run All Night
Liam Neeson och Joel Kinnaman spelar far och son i den här hyllade actionfilmen. Neeson är en före detta lönnmördare som under en ändlös natt tvingas slåss mot sin gamla arbetsgivare för att på så sätt rädda sin familj.

Johan Falk - Slutet
I den sista filmen någonsin om specialstyrkan GSI kämpar Johan Falk mot den östeuropeiska maffian som hotar hans familj, samtidigt som gruppen snubblar över dokument som kan vara kritiska i kampen mot ett stort internationellt kriminellt nätverk.

Johan Falk - Lockdown
En attack sker inne i det stora polishuset i Göteborg, och polisledningen försätter omedelbart byggnaden i ”lockdown”. Ingen får komma in eller ut. Nästan samtidigt startar en stor rättegång i byggnaden bredvid. Det är Seth Rydells ärkefiende Vijay Khan som begärt omprövning av sin dom då det framkommit att GSI möjligtvis använt sig av olagliga metoder.

Mission Impossible - Rogue Nation
Ethan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills; att utrota Syndikatet, en internationell kriminell, och mycket rutinerad, organisation vars mål är att förgöra IMF.

Kick-Ass
Baserad på Mark Millars serietidning med samma namn om en ung man som bestämmer sig för att bli en superhjälte. Enda problemet är att han inte har några superkrafter. 

Kingsman: The Secret Service
Även "Kingsman: The Secret Service" är baserad på en serietidning av Mark Millar, och den här gången får vi följa stjärnskottet Taron Egerton i rollen som plågad ungdom som tas upp i den superhemliga organisationen "Kingsman". Vi får också se Colin Firth i en av sina bästa roller någonsin.

Lucy
Luc Besson regisserar en historia om en kvinna som av misstag dras in mörka affärer. När hon tas tillfånga förvandlas hon snart till en hänsynslös krigare med närmast övernaturliga krafter, och ger sig därefter ut efter hämnd på de som tillfångatagit henne.

Expendables 3
I den tredje filmen i serien ställs Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham), och resten av teamet öga mot öga med Conrad Stonebanks (Mel Gibson), som för många år sedan var med och bildade The Expendables.

The Town
Doug MacRay är en brottsling utan ånger, och ledare över ett gäng hänsynslösa bankrånare som skryter med att stjäla det de vill ha och komma undan med det. Utan några egentliga relationer att bry sig om behöver Doug aldrig vara rädd för att förlora någon, men snart kommer allt att vändas upp och ner. 

Die Hard (1-2)
Två genredefinerande actionfilmer som aldrig åldras. Bruce Willis i en av tidernas mest ikoniska roller som polisen John McClane, ställs mot både Alan Rickmans mästerliga Hans Gruber, och mot William Sadlers Col. Stuart.

Escape Plan
En man blir falskeligen anklagad för ett brott, och när han dömts placeras han på samma rymningssäkra fängelse som han själv har designat. Mikael Håfström regisserar.


Vilka actionfilmer streamar du i sommar?
| 15 augusti 2016 18:00 |