Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 maj 2015 | 18:00

Tjejerna som gör biosommaren roligare

Den här sommaren är det tjejerna som bjuder på skratt i biosalongen – vi presenterar stjärnorna i fem kommande komedier.

Vanligtvis är sommaren – eller vilken årstid som helst – mansdominerad på biograferna, inte minst inom komedin. Den här sommaren har vi inte bara en utan fem komedier med starka, kvinnliga huvudrollsinnehavare. Vi får träffa både gamla bekanta och nya, heta namn.

Jennifer Aniston ("She's Funny That Way")

Om vi ignorerar, ja, de flesta av den gamla “Vänner”-stjärnans dåliga komedier och minns inte bara den populära sitcomen utan de rullar där hon levererat – den kaxiga uppsägningen i ”Office Space”, den magiska orgasmen i ”Bruce den allsmäktige”, hennes psykotiska nymfoman i ”Horrible Bosses”. Nu spelar hon terapeut i Peter Bogdanovichs första långfilm på 14 år – kan bli hur kul som helst.

 


Rose Byrne ("Spy")


Australensiska som gjort mer än vad man kan tro – vad sägs om ”Star Wars: Episode II”, ”Troja”, ”Marie Antoinette”, ”28 veckor senare” och ”X-Men: First Class”? Hon har dock gjort mer än små roller i stora filmer – dramatiska huvudroller i både ”Insidious”-filmerna och TV-serien ”Damages”. Hon gav prov på sin komiska ådra i ”Bridesmaids” och fjolårets i övrigt grabbiga ”Bad Neighbours” och nu återförenas hon med motspelerskan från ”Bridesmaids” för att spela ond, rysk vapenhandlare.

 


Kathryn Hahn ("She's Funny That Way")

Det börjar äntligen röra på sig för den begåvade och hejdlöst roliga Hahn. Efter över 50 roller, inklusive TV-serien ”Jordan, rättsläkare”, återkommande gästroller i ”Girls” och ”Parks and Recreation” samt en rad filmer av varierande kvalité så har hon börjat få den uppmärksamhet. I komedin – producerad av inga mindre än Wes Anderson och Noah Baumbach – spelar hon en Broadwayaktris gift med regissören Owen Wilson.

 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


Anna Kendrick ("Pitch Perfect 2")


Knappt 25 år gammal gick Kendrick från birollsinnehavare i ”Twilight”-serien (där hon spelade Kristen Stewarts jobbiga klasskompis) till Oscarsnominerad skådespelerska (för ”Up in the Air”). Hon visade sig snabbt också vara en multitalang som även kunde ta ton. Efter en rad biroller och sevärda indiefilmer så uppnådde hon stjärnstatus med huvudrollen i populära filmmusikalen ”Pitch Perfect” vars uppföljare hon nu återvänder i.

 


Melissa McCarthy ("Spy")


Vi förlåter den Oscarsnominerade skådespelerskan för egenförfattade ”Tammy”, och några snabbt glömda sidofilmer - världen behöver en överviktig, kvinnlig huvudrollsskådespelare och McCarthy har rätt talang och pondus för uppdraget. Från ”Gilmore Girls” och ”Mike & Molly” till ”Bridesmaids” och ”The Heat”, nu är det alltså dags för spionkomedi och samtidigt är nya ”Ghostbusters” på G.

 Large 7e97114884fe40940524ac1d4f4c56de hinh anh quy ba diep vien spy  60


Imogen Poots ("She's Funny That Way")

Brittiska Poots är den minst erfarna på listan men har trots sina 25 år ett imponerande CV med stora roller i både pampiga kostymdramer, blodiga skräckfilmer och lättsamma komedier. Nu har hon landat sin första komiska huvudroll och vi ser fram emot att se henne som en före detta prostituerad som hamnar på Broadways scen.

 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


Amy Schumer ("Trainwreck")


Den blonda, kaxiga ståuppkomikern må vara mindre känd för svensk publik men är trots att hon gör sin första huvudroll i Judd Apatows komedi (som hon själv skrivit) ingen nykomling. Förutom en rad gästroller och en stabil karriär som komiker så har hon skrivit flera manus, bland annat till sin egna TV-show ”Inside Amy Schumer”. Hon var även värd för årets MTV Movie Awards.


 

Sofia Vergara ("Hot Pursuit")


Den färgstarka colombianskan har en röst, utseende och personlighet som tiggt om en ordentlig filmroll – det är därför vi är extra laddade inför hennes första huvudroll. Hon har trots allt både innan och efter det stora genombrottet som Gloria i ”Modern Family” mest gjort meningslösa biroller och skräp, även om Jon Favreus ”Chef” var ett fint undantag.


F93509f0ebff53485b105e26544da570 maxresdefault


Rebel Wilson ("Pitch Perfect 2")

Den australiensiska blondinen gick från okänd TV-aktris till att bli en av filmindustrins roligaste kvinnor. Vi lade först märke till henne som Kristen Wiigs knäppa rumskompis i ”Bridesmaids” innan hon fick egna TV-serien ”Super Fun Night” och gig som värdinna på MTV Movie Awards. Hon stal showen i ”Pitch Perfect” som Fat Amy, en roll hon nu upprepar i tvåan och som till och med ryktas få en egen spinoff.

 


Reese Witherspoon ("Hot Pursuit")


Vad man lätt kan glömma med Oscarsvinnaren och den före detta barnskådespelaren är att hon är riktigt duktig komedienne. Numera känd för att ha tagit sig ur ett romcom-träsk som självständig producent (och ännu en Oscarsnominering), men Witherspoon bevisade redan tidigt att hon kunde hantera komedi i kultfilmen ”Election” och ”Legally Blonde”. Det är därför med stor glädje vi ser henne få vara rolig igen.


Large 6c5531382e7983cf6e363c5c77f0c193 reese witherspoon in hot pursuit movie 9


Vilken film ser du mest fram emot?
| 12 maj 2015 18:00 |