Kristen Stewart

Regissör, Skådespelare 09 april 1990 Los Angeles, Kalifornien, USA

Biografi

Kristen Jaymes Stewart är en amerikansk skådespelerska och regissör. Född 9 april 1990 i Los Angeles, Kalifornien, USA.

Även om Stewart är mest känd för sin roll som Bella i "Twilight" sagan så har hon gjort filmer sen tidig ålder. 2003 var hon med i "Cold Creek Manor" som dotter till Dennis Quaid och Sharon Stone. Även om filmen floppade så fick Stewart bra kritik för sin rolltolkning.

När hon var 17 fick hon rollen som Bella i "Twilight" (2008) baserad på Stephenie Meyers väldigt populära böcker. Filmserien blev enormt framgångsrik och Stewart fick priser för sin berömda roll.

Även om "Twilight"-filmerna blev omåttligt populära och gjorde henne till superstjärna så lockade inpendentfilmer mer. "Adventureland" (2009) och "Welcome to the Rileys" (2010) var några av dom.

2010 fick hon spela rockartisten Joan Jett i filmen "The Runaways" tillsammans med Dakota Fanning. En roll hon fick fin kritik för och en del priser.

Stewart fortsatte att varva storfilmer som "Snow White and the Huntsman" (2012) med indiefilmer, likt "On the Road" (2012).

På senare år har hon varit uppmärksammad för "Camp X-Ray" (2014), "Moln över Sils María" (2014) och "American Ultra" (2015).

2010 vann Stewart BAFTA-priset Young Rising Star.

Av: PerH

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler