Love Lies Bleeding 2024

Romantik Thriller
USA
104 MIN
Engelska
Love Lies Bleeding poster

Synopsis

En berättelse som utspelar sig i den tävlingslystna, egocentriska bodybuilding-världen. Lou är en tillbakadragen person som faller hårt för den ambitösa Jackie. Deras relation leder dock inte till något gott, när båda blir indragna i Lous kriminella familj.
Ditt betyg
4.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonathan Enochsson

19 februari 2024 | 06:00

Blod, svett och dårar när Kristen Stewart lyfter skrot i Nevada

"Love Lies Bleeding” är en visuellt gripande film och en högoktanig romantisk actionrökare.
Vissa filmer behöver ses på bio. Nuförtiden förknippas den stora skärmen ofta med påkostade blockbusters, superhjältefilmer och invanda franchises. Rose Glass nya adrenalinkick är ett bevis på att det fortfarande finns en plats för indiepärlor på biografscenen.
 
”Love Lies Bleeding” handlar om Lou som driver ett gym någonstans i Nevada, 1989. Staden är fylld med diverse knäppgökar och amerikanska original och Lou (Kristen Stewart) är småstadens egna flata. Man älskar inte homosexuella i den lilla staden, men Lou är den lilla rariteten som tolereras.
 
En dag anländer muskelknutten Jackie, som liftar hela vägen till en bikinifitness tävling i Las Vegas. På vägen stannar hon till i den lilla staden, börjar lyfta skrot på Lous gym och hittar ett jobb på den lokala skjutbanan, ägd av Lous pappa.
 
Lou och Jackie faller för varandra omedelbart och sakta dras Jackie in i Lous pågående familjedrama.
 
”Love Lies Bleeding” är en fartfylld resa fylld med smuts, glitter och färglada sportjackor. Det är en nästan konceptuell film, som fokuserar mer på sin visuella identitet än på handlingen. Ändå kan jag inte slita blicken från skärmen en enda sekund.
 
Filmen delar mycket med klassikern ”Fear and Loathing i Las Vegas”. Likt Johny Depps hypnotiska knarkfest är Kristen Stewarts resa nästan som en hallucination. Handlingen innehåller flera surrealistiska tvistar och man måste vara med på att berättandet inte alltid är så traditionellt.
 
Musiken tillför till den visuella styrkan genom att pumpa ut tidsenlig elektronisk synthmusik och skapar en underbar resa genom sena 80-talets skitiga Nevada. Panoramabilderna på ökenlandskap, gamla sportbilar och ett gäng knasiga fattiglappar gör att filmen känns retrofuturistisk, nästan som en sci-fi apokalyps, trots att vi befinner oss i dåtidens förenta stater.
 
James Franco och Ed Harris står för starka instatser som de udda fåglarna som ger stadens invånare karaktär. Francos lortiga hockeyfrilla och Harris besatthet av skalbaggar skapar två äckliga antagonister för publiken att hata.
 
”Love Lies Bleeding” är en snygg och välgjord film som tar med tittaren på en fartfylld färd genom ett smutsigt och färgrannt 80-tal, men vars uppskruvade och surrealistiska narrativ inte kommer passa alla.
| 19 februari 2024 06:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Love Lies Bleeding
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu