The Heat (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Regissören bakom "Bridesmaids" är tillbaka med en ny komedi. Den här gången spelar Sandra Bullock och Melissa McCarthy huvudrollerna som två poliser med väldigt olika personligheter. När de paras ihop går ingen säker, inte ens de själva.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE HEAT

Underhållande bakiskomedi
En actionkomedi med Sandra Bullock och Melissa McCarthy som omaka snutar kan låta både flopp eller flipp. Lite oväntat hamnar man någonstans emellan i en film som efter en ganska värdelös första halva blir riktigt rolig, men även har ett fint budskap kring systerskap.

Trots en välförtjänt Oscar på CV:t är Sandra Bullock fortfarande en bland filmkännare ganska föraktad skådespelerska som gjort några töntiga romcoms för mycket. Däremot går det inte att förneka att kvinnan har en fantastisk komisk talang och den får hon tacksamt nog utagera i den här ojämna rullen.

Hon matchas fint av Melissa McCarthy, som här återförenas med "Bridesmaids"-regissören Paul Feig. Bullock spelar en överambitiös men impopulär FBI-agent som skickas till Boston för att haffa en ökänd knarklangarboss. Hon tvingas slå sig samman med en högljudd, bråkig polis (McCarthy) vars oortodoxa metoder inte alltid går hem.

Trailern lovade inte gott och inledningsvis är det ganska illa. Våra båda stjärnor tampas med både tämligen osympatiska, självcentrerade karaktärer och scener och repliker som är långt ifrån så roliga som de utger sig för att vara. Men framför allt är det en förutsägbar, trist historia av typen käbblande omaka duo som måste tvingas samarbeta för att lösa ett fall... Det har gjorts ett oräkneligt antal gånger med varierande kön och etnicitet på huvudrollsinnehavarna.

Men efter nästan halva filmen händer något. Det blir riktigt roligt. Bullock och McCarthy ges lite mer svängrum, utvecklar kemin och släpper loss de komiska talanger de besitter. De ges en handfull hejdlösa situationer som bjuder på några sköna asgarv. Det är aldrig någon sofistikerad om ens smart humor (vilket den aldrig påstår heller), men roligt är det.

Sedan finns här - utan att filmen tar sig själv på för stort allvar - ett fint och i dagens samhälle relevant budskap kring systerskap och respekt kvinnor emellan. Ett lite ovanligt men likväl effektivt sätt att skildra den klassiska vänskapshistorien med två utstötta enstöringar som finner varandra i sin ensamhet.

Det är långt ifrån någon helgjuten film. Första halvan haltar som bäst och manuset hade gynnats av både en bättre story och fler roliga scener (lyckligtvis slipper vi tjockisskämt kring McCarthy). Att man slänger in en flirtig men aldrig utvecklad kärleksintrig med en nedtonad Marlon Wayans (finn felet i den meningen) är omotiverat på en rent pinsam nivå. Men i slutändan lämnar jag ändå salongen med ett leende på läpparna. Bullock och McCarthy underhåller med en skönt osofistikerat bakisrulle.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
hellfamily
Sandra Bullock och Melissa McCarhty är ett otippat par som lyckas här faktiskt. Sandra som den mer strikta och Melissa som den oreglerbara, natt och dag som hittar en gemensam väg i jakten på brottslingar. Den fick 3/5 men hade haft möjlighet att kunnat göra mer. Jag undrar hur filmen skulle blivit som Sandra och Melissa bytte roller?
NiclasCeder
Herregud så dåligt. McCarthy är verkligen inte rolig för fem öre, och Bullock känns bara fel i rollen. Ett riktigt risigt och förutsägbart manus och en speltid på två timmar resulterar i ett bottenbetyg, 1/5.
Lebowski
Överraskande roligt! Jag gick in med låga förväntningar men skrattade hjärtligt flertalet gånger och drog på mungiporna genom större delen av filmen. Det tar en liten stund innan karaktärerna sätter sig och man kan njuta av humorn och åkturen, men sen har man två timmar glädje framför sig. Båda huvudroller är uppenbara duktiga på komedi, och en härlig bonus att se gamle Biff Tannen i en mindre roll! Tre av fem oönskade halsoperationer.
Visa fler (13)

Veckans populära filmer

Visa fler