Film

Skribent

Jonna Vanhatalo

17 augusti 2016 | 18:00

12 komedier att se fram emot på bio i höst

Sommaren är som bekant kort – ingen fara, hösten blir rolig. I alla fall på bio.
Vi har några sköna rysare att se fram emot i biomörkret nu när mörkret även utanför så sakteliga börjar ta över dygnet. Men så har vi också tolv komedier som garanterat kommer pigga upp vem som än är av behov av det den kommande årstiden. Åtminstone för stunden.

Bad Moms - nu på bio

Mammor som tröttnar på alla krav på hur de förväntas vara gör revolt. Det får vi se i ”Bad Moms” som driver med synen på den perfekta mamman och barnuppfostraren, så som hon framförallt i filmer ofta skildras. Med bland andra Mila Kunis som en av mammorna. 

Sausage Party - nu på bio

Den första helt tecknade filmen att bli barnförbjuden i USA. ”Sausage Party” är något så ovanligt som en charkuterikomedi och handlar alltså om korv, vad korvar gör när ingen ser och var de från början kommer ifrån.

Absolutely Fabulous: The Movie - premiär 2 september

Några år har gått sedan sist men Edina och Patsy håller fortsatt fanan, liksom cocktailglasen högt. Skål säger jag som längtat efter deras comeback! 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Everybody Wants Some - premiär 2 september

Richard Linklater är tillbaka efter succén ”Boyhood” med en galen komedi om grabbar, college och baseball. Allt utspelas i ett mustaschprytt och haschdimmigt 80-tal.

Bridget Jones baby - premiär 16 september

Bridget Jones är Bridget Jones. Hon har, kan man tycka, haft nog med drama i sitt liv men när hon nu ska få en baby visar det sig att det verkliga dramat precis bara har börjat. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Love & Friendship - premiär 23 september

Jane Austen har aldrig varit roligare än så här! Kate Beckinsale övertygar som Lady Susan i denna rappa komedi som utspelas bland kostymer, kriser och giftassugna kavaljerer.


Johan Brisinger följer upp sina dramafilmer ”Underbara älskade” och ”Änglavakt” med denna underhållande komedi om ett egentligen ganska svårt och jobbigt ämne - skilsmässa. När är det dags att lämna något som inte på länge har fungerat? Christine Meltzer, Sven Bertil Taube och Björn Kjellman gör några av rollerna.Café Society - premiär 7 oktober

Veteranen Woody Allen skojar ännu en gång till det om kärlek och relationer. Denna gång med en glittrande historia från 30-talet där vi möter filmstjärnor, gangsters och mycket glamour. Kristen Stewart och Jesse Eisenberg spelar paret som inte får varandra. Eller får de?


Att tv-succén nu blivit långfilm är för alla oss som sträcksåg de korta avsnitten och svor sedan när det härliga alldeles för tidigt tog slut, inget mindre än en skänk från ovan. I september får vi äntligen kliva ett steg längre ner i Morran-myllan och återigen få njuta av hennes ”visdomsord”.


Masterminds - premiär 4 november

Med bland annat Kristen Wiig, Zach Galifianakis och Jason Sudeikis kan det väl inte bli annat än roligt? Masterminds är en fartfylld kuppkomedi om banditer, lönnmördare och en och annan lögn.

Bad Santa 2 - premiär 25 november

”Bad Santa 2” tar vid där föregångaren slutade och även om det kanske inte händer så mycket nytt så får vi återigen se en skön Billy Bob Thornton i tomteskägg förödmjuka allt och alla som har med julen att göra. Det var kul redan första gången, så varför inte igen?


Why Him? - premiär 25 december

Bryan Cranston ställer frågan till dottern som valt lymmeln Laird - spelad av James Franco, att gifta sig med. Såklart blir det nu pappas uppgift att hindra paret från att förverkliga sina planer, vilket leder till en smutsig rivalitet de två männen emellan.

Vilka höstkomedier ser ni mest fram emot att skratta åt? Kommentera nedan.
| 17 augusti 2016 18:00 |