Why Him? 2016

Komedi
USA
111 MIN
Engelska
Why Him? poster

Synopsis

I denna komedin möter vi Ned, en överbeskyddande pappa, som bestämmer sig för att besöka sin dotter på college. Det blir inte riktigt som han tänkt sig då hennes nya pojkvän Laird dyker upp och visar sig vara hans värsta mardröm.
Ditt betyg
3.0 av 162 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Why Him?
Biopremiär
25 december 2016
DVD-premiär
15 maj 2017
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Carl Adam Anderberg

15 december 2016 | 09:00

Cranston och Franco lyfter dussinkomedi

"Why him?" blandar högt och lågt, men med bra skådespelarprestationer och en liten gnutta hjärta klarar den godkänt utan några större problem.
Att Bryan Cranston är en grym skådespelare går knappast inte att ifrågasätta vid det här laget, och även James Franco har visat att han har talang, inte minst i Danny Boyles grymma "127 timmar". Så draget att slänga ihop dem mot varandra i en far-och-svärson-komedi visar sig inte alls vara så dumt.

Handlingen är rätt enkel, Cranston spelar den stolte pappan till en Stanford-student, Stephanie, spelad av Zoey Deutch, som bjuder in hela familjen att träffa hennes nye pojkvän i Kalifornien över julen. Vad de inte vet är att pojkvännen, som spelas av James Franco, är ett fullständigt galet original som dessutom är IT-miljonär. Han säger "fuck" och "shit" mest hela tiden, har lamor och bisonoxar i trädgården, och har dessutom tatuerat in hela familjens ansikten över ryggen. Kort sagt; inte grabben du vill att din dotter ska gifta sig med.

Om den här filmen hade rollsatts fel hade den nog sjunkit som en sten fortare än kvickt, men det är svårt att inte tycka om Franco i rollen som aningslös douchebag med gott hjärta, och Cranston lyckas ofta sälja in även de skämt som kanske inte hade stått på egna ben i någon annans mun. Deras samspel funkar helt enkelt. 

"Why him?" misslyckas dock på en del andra sätt. Motorn som håller igång filmen är väl inte direkt byggd av det hårdaste virket, och vissa stunder står den och hostar betänkligt. Speltiden blir för lång i förhållande till handlingens bärkraft, så det blir en sådan där klassisk "för lite smör på för mycket bröd"-situation av alltihop. Aldrig katastrofalt på något sätt, men aldrig fenomenalt heller. 

Det som till sist räddar filmen från att verkligen drunkna i mediokerhetens träsk är att det finns ett hjärta bakom den. Inte det starkaste hjärtat i världen kanske, inte alls, men tillräckligt starkt för att hålla liv i mitt intresse och för att ge "Why him?" ett existensberättigande. Och här och där sticker några riktigt roliga skämt upp sina huvuden ur sanden också, som lök på laxen. Synd bara att det är lite för långt emellan dem. Det här är en fullt godkänd "i brist på annat"-film helt enkelt, som lyfts av två skarpa skådisar man gärna ser mer av.
| 15 december 2016 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
3
En riktigt rolig film där den var rent briljant som komedi första 20. Sen lugnar det stundtals ner sig väldigt mycket men med några ljuspunkter ändå. Franco är helskön och fick upp ögonen för den underbara Zoey Deutsch.
Läs mer