Bad Moms 2016

Komedi
USA
101 MIN
Engelska
Bad Moms poster

Synopsis

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och 365 perfekta hårdagar om året. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen av alla krav. Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull? Amy får nu kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att leva livet.
Ditt betyg
3.1 av 310 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jakob Åsell

5 augusti 2016 | 13:00

Trötta skämt och dåliga mammor

Överstressade, utarbetade och allt för ofta ouppskattade. Dagens mammor har det inte lätt - inte konstigt att de ibland längtar efter att bara släppa alla krav och fucka ur. "Bad Moms" leker med tanken, och visst är den kittlande - men taffligt genomförd. "Baksmällan" för trötta mammor får tyvärr bakläxa.
I Bad Moms spelar Mila Kunis Chicago-förortsmorsan Amy som kastar i sig lunchen i bilen för att på något sätt hinna med att baka glutenfria kakor till skolmarknaden, bocka av dotters fotbollsträningar, föräldramöten, ett otacksamt deltidsjobb, handla mat och sen komma hem till sin vuxenbebis till man, en sjuk hund och två osnutna krävande ungar, dag in och dag ut. Efter att en dag ha nått bristningsgränsen kliver hon utmattad in på en bar och bekantar sig med Kiki (Kristen Bell), en överarbetad fyrbarnsmamma med påsmetat desperat leende, på gränsen till nervsammanbrott, och den frånskilda, ytterst frispråkiga singelmorsan Carla (Kathryn Hahn). De bondar över en välbehövlig fylla och delar sina stilla dagdrömmar om att hamna i mindre bilolyckor för att få spendera ett par veckor i en sjukhussäng framför teven, helt utan ansvar.

Den nybildade trion finner en gemensam syndabock för de orimliga krav som ställs på mödrar i den glättiga föräldragrupps-presidenten Gwendolyn (Christina Applegate) och bestämmer sig för att starta krig mot allt vad hembakade kakor heter och introducera en dos kvinnlig anarki i den polerade medelklassförorten. Vi får vodka-dränkta mataffärssbesök, utsparkade män och en stadig dos under bältet-dialog i denna barnförbjudna mammakomedi från grabbarna bakom “Baksmällan”. Tanken om utarbetade morsor som släpper allt och “fuckar ur” är festlig, men nog borde den varit skriven av mödrar och inte söner, nu får vi en klumpig historia om kvinnlig vardagsflykt marinerad i den blöta amerikanska grabbkomedins format, resultatet blir sådär.

Med taskig komisk tajming och musikläggning hämtad från någon bortglömd kabel-tv-serie fumlar “Bad Moms” fram i hopp om att tonmässigt träffa både hjärtat och skrattgroparna men faller istället någonstans mittemellan. Manuset känns klumpigt skrivet, de finurliga replikerna liksom snubblar påtvingat ur munnen på skådespelarna då varken Kristen Bell eller Mila Kunis känns helt avslappnade med ett svordoms-tempo anpassat för Jonah Hill och Seth Rogen. “Bad Moms” är ett flamsigt koncept, slappt sammanfogat, beräknat att locka en imaginär mammapublik som kanske gillade “Bridesmaids” eller “Trainwreck”, men här inte har mycket att hämta. Filmens centrala trio förblir dess enda behållning, men nog hade de alla trivts bättre i en mammafilm som inte var fullt så dålig.
| 5 augusti 2016 13:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Tre mammor som försöker vara den idylliska hemmafrun, mamman och kvinnan, får en dag nog och gör revolt, till deras barn, mäns och dem fisförnäma damerna i skolrådet... Lite väl förutsägbar och krystad, men hade sina moments av skratt, dock kom den inte i närheten av skaparnas "Bridemaids", men men en stund underhållning och för det får filmen en svag 3a... Cast: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hanh mfl... aaa
Läs mer