Bad Moms (2016)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer - allt medan hon gör karriär. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen av alla krav. Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull?  Amy får nu kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BAD MOMS

Trötta skämt och dåliga mammor
Överstressade, utarbetade och allt för ofta ouppskattade. Dagens mammor har det inte lätt - inte konstigt att de ibland längtar efter att bara släppa alla krav och fucka ur. "Bad Moms" leker med tanken, och visst är den kittlande - men taffligt genomförd. "Baksmällan" för trötta mammor får tyvärr bakläxa.
I Bad Moms spelar Mila Kunis Chicago-förortsmorsan Amy som kastar i sig lunchen i bilen för att på något sätt hinna med att baka glutenfria kakor till skolmarknaden, bocka av dotters fotbollsträningar, föräldramöten, ett otacksamt deltidsjobb, handla mat och sen komma hem till sin vuxenbebis till man, en sjuk hund och två osnutna krävande ungar, dag in och dag ut. Efter att en dag ha nått bristningsgränsen kliver hon utmattad in på en bar och bekantar sig med Kiki (Kristen Bell), en överarbetad fyrbarnsmamma med påsmetat desperat leende, på gränsen till nervsammanbrott, och den frånskilda, ytterst frispråkiga singelmorsan Carla (Kathryn Hahn). De bondar över en välbehövlig fylla och delar sina stilla dagdrömmar om att hamna i mindre bilolyckor för att få spendera ett par veckor i en sjukhussäng framför teven, helt utan ansvar.

Den nybildade trion finner en gemensam syndabock för de orimliga krav som ställs på mödrar i den glättiga föräldragrupps-presidenten Gwendolyn (Christina Applegate) och bestämmer sig för att starta krig mot allt vad hembakade kakor heter och introducera en dos kvinnlig anarki i den polerade medelklassförorten. Vi får vodka-dränkta mataffärssbesök, utsparkade män och en stadig dos under bältet-dialog i denna barnförbjudna mammakomedi från grabbarna bakom “Baksmällan”. Tanken om utarbetade morsor som släpper allt och “fuckar ur” är festlig, men nog borde den varit skriven av mödrar och inte söner, nu får vi en klumpig historia om kvinnlig vardagsflykt marinerad i den blöta amerikanska grabbkomedins format, resultatet blir sådär.

Med taskig komisk tajming och musikläggning hämtad från någon bortglömd kabel-tv-serie fumlar “Bad Moms” fram i hopp om att tonmässigt träffa både hjärtat och skrattgroparna men faller istället någonstans mittemellan. Manuset känns klumpigt skrivet, de finurliga replikerna liksom snubblar påtvingat ur munnen på skådespelarna då varken Kristen Bell eller Mila Kunis känns helt avslappnade med ett svordoms-tempo anpassat för Jonah Hill och Seth Rogen. “Bad Moms” är ett flamsigt koncept, slappt sammanfogat, beräknat att locka en imaginär mammapublik som kanske gillade “Bridesmaids” eller “Trainwreck”, men här inte har mycket att hämta. Filmens centrala trio förblir dess enda behållning, men nog hade de alla trivts bättre i en mammafilm som inte var fullt så dålig.
Senaste kommentarer
Sara
Jätterolig! Skrattade genom hela filmen :) ett bevis på att tjejer visst kan va roliga. Synd bara att inga killar kommer vilja se den bara för att de är i prinvip bara tjejer i den, då anses den töntig. Var nästan bara tjejer i biosalongen o de skratta som aldrig förr.  4/5 . Mycket bättre än ghostbusters.

Relaterade filmer