5248 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
5248 inlägg
Den 24:e februari smäller det stort, åtminstone för min egen del, då den tredje delen i Witcher-sagan (Witcher 3: Wild Hunt) äntligen släpps! Jag fyller dessutom år detta datum så självklart kan detta inte bli annat än en succé ;)

Jag följer nyhetsflödet kring detta spel nästan slaviskt, ja så ifall man har några frågor är det bara att ösa på, ska göra mitt bästa för att svara på dem. Ja och ifall det är några som nosar upp lite härliga nyheter och har lust att engagera sig så är det bara att posta dem här inne, INGENTING kring detta spel anser jag är ointressant so dont be modest, okej?

Jag kommer att posta en bunt länkar här till en del sammanfattningar, intervjuer och trailers. Att sitta och sammanfatta allt jag/vi vet hittills skulle ta evigheter då det är ett sådant pass stort spel med så enormt mycket innehåll. Jag skulle ärligt talat inte veta vart jag skulle börja i så fall :) Hoppas ni har överseende med detta. Vad ni däremot kan göra är, som sagt, att ställa frågor så ska jag försöka täppa till så gott det går.

Men kan väl ta några "sammanfattningsfrågor" här ändå då jag ändå sitter här och jiddrar :)

Måste man ha spelat de första delarna för att känna sig bekväm och införstådd med den nya?
Nej, du kommer att bli rikligt informerad och presenterad av spelvärlden då du kastar dig in i den tredje delen. Självklart kan man gå miste om en del nostalgi och en del djupare band till de tidigare delarna, men alltså inget som påverkar ditt spelande nämnvärt. 

Vad är det för slags spel:
Det är ett fantasy/äventyrsspel tillika rollspel med en helt öppen spelvärld. Du har en mainquest på 50 timmar och du har sidequests på minst 50 till. Enligt många utvecklarare kan du enkelt dubbla dessa tider, är du en kompletterare så tar det hundratals timmar. Spelet har även en massa minispel (yxkastning, kortspel osv) och massor av miniquest, monsterhuntingquests, treasurequests osv.

Hur tar du dig fram:
Till fots, med häst eller med båt. Det ska även finnas ställen där du kan racea med häst eller med båt. Självklart finns olika hastigheter med båt och häst, kör du ex. full galopp med hästen går det riktigt fort. Geralt, din huvudkaraktär, kan även hoppa, simma och dyka så spelkaraktären är definitivt inte så begränsad som spelkaraktärer i många andra liknande spel kan vara. Det finns även fasttravel ifall man vill använda sig av sådant, du måste dock ha besökt de ställen du fasttravlar mellan.

Crafting?
Jarå, det finns crafting både för rustningar, vapen och potioner. Potioner gäller inte endast hälsa, stamina och magi utan du kan även skapa explosiva och gifta potioner att använda i strid.

Hur stor är spelvärlden?
Ja, den är stor. Här finns det väldigt många olika uppgifter så man får väl se hur pass stor spelvärlden är då spelet verkligen kommer, men riktigt stort är det. Någonting skaparna dock har hållt fast vid ända sedan de avslöjade spelet är att det kommer att vara minst 30 gånger större än Witcher 2 och ja...då är det enormt. Det har även nämnst ett par gånger att det ska vara minst 20% större än Skyrim. Som sagt, vi får väl se då mer av world-mappen görs officiell.

Innehåll, så där rent allmänt? 
Ja förutom main och sidequest som jag tidigare nämnt och alla mindre quests, missions, minigames, races, monsterhunting så har du grottor, ruiner, städer, (en stad, Novigrad, är ENORM), byar, hundratals points of interest, dessutom kommer det inte att vara mycket fetch-quests.

Jag kan bygga vidare på det där, spelvärlden är rätt varierad. Du har stora karga (skottiskt influerade) högländer och wastelands, massa små öar att segla till och upptäcka. En ö (Skellige) är riktigt stor och har en helt egen karta. Man kan säga att det är en enda stor spelvärld i sig. Klimatet där är mer nordiskt, tänk er Skyrim så kommer ni rätt nära. Sedan träskmarker, undervattenmiljöer, stadsmiljöer, stora skogar och vindpinade berg och hav. Och ja, du kan bestiga alla berg, det du ser kan du ta dig till och undersöka.

Kommer det att gå att spela online, finns tex MMO-element?
Nej, tack och lov, sånt skit vill jag inte ha :) Inte multiplayer heller, detta är ett SINGLEPLAYER i all sin ära, mer sånt tack!

Är det levlade zoner?
Nej för helvete, trams, du kan gå vart du vill när du vill, du får förmodligen spö på vissa ställen men det är ju helt i sin ordning, som sagt, helt öppet.

Har det dag och natt system?
Absolut! Det är dessutom ett mycket komplext sådant också då den påverkar världen runt om dig. Om nätterna kommer andra fiender fram och då du är ute på monsterhunting hittar du vissa monster endast om nätterna, ja eller dagarna. Vad man definitivt kan fastslå är att det är mycket farligare att ta sig fram om nätterna. Spelet har även ett vädersystem, regn, sol, blåst, storm you name it och detta är minst lika komplext som dag och nattsystemet. Du kan tex få det riktigt jävligt ute till havs ifall det blåser upp till storm, för att inte säga få det omöjligt att ta dig till vissa ställen.

Vad är monsterhunting?
Ja en av spelets huvudakter skulle man kunna säga då din karaktär, Geralt, är en Witcher, dvs en monsterhunter. Även detta har ett helt eget system, monsterhuntingsystem. I spelvärlden finns över 80 olika bjässar till monster, alla helt unika och med sina färdigheter och trix. Man skulle kunna likna dem vid bossar, skillnaden är dock att de finns spridda över spelvärlden vilket gör att du kan stöta på en lite när som helst. Det är inte som att gå in i grotta/ruin, döda massa badguys och sedan i slutet av det hela möta en boss, i Witcher 3 ser det lite annorlunda ut. Finns många quests (monsterhunting quests) relaterade till dessa. Du kan lära dig monstrens färdigheter (deras weakspots), lär dig att spåra dem, locka dem (trackingsystem) etc etc.

Har det viktsystem?
Witcher 3 verkar ha både ock, dvs både viktbaserat och slotsbaserat. Du ska dock kunna bära med dig rejält med saker, jag menar vi har en enorm flora, massa uniqe items (du har ju tex treasurequests). Är dock inget sagt ännu om safe containers eller kistor/vendors där du kan bevara dina föremål, vi kommer dock inte att ha playerhouses. Jag vet inte mycket mer om detta så jag ska inte snöa in för mycket på det ännu, vi får se med tiden hur det här fungerar. Detsamma gäller levelsystemet, har ingen aning vart softcap eller hardcap ligger och jag vet inte riktigt hur du levlar heller denna gång. Jag vet dock att du måste vara aktiv i en quest för att få experience, du kan med andra ord inte stå och nöta upp din experience genom att slasha det ena rådjuret efter det andra, ja, bara ett exempel. Det kommer att krävas mer.

Apropå rådjur, finns det annat ute i världen förutom dessa 80 stora monster?
Självklart, du har tex ett rikligt wildlife med allt möjligt. Rådjur, vargar, (varulvar med), marint liv, kaniner, katter, hundar, hästar, älgar, hjortar, björnar, fåglar osv osv. Sedan har du så klart massa "vanliga" fiender, alltså sådana som inte har boss-nivå. Du kommer att få fullt upp.

Vilka plattformar?: PC, Playstation 4 och XBox One. Jag kommer köra PS4:a så nu vet ni det :)

Blir det DLC:s och Expansions? Ja, 16st DLC släpps helt gratis kring releasen. De första två dagen efter release, sedan två stycken varje vecka i de kommande sju veckorna. GRATIS, jag upprepar det, se och lär andra giriga bolag. Vad det gäller expensions så kommer sådana en tid längre fram. Dessa kommer att vara riktigt stora och matnyttiga sådana, tex med mer landmassa. Dessa kommer dock att kosta, fullt förståerligt då de lär kosta en del cash och tid att skapa. Men återigen, DLC:s ska vara gratis och det får vi här. Fler DLC:s är att vänta efter dessa 16, men inte inom det närmsta. Detta beror ju mycket på spelets framgångar naturligtvis och sådant här framtiden till.

Detta var bara några, vad jag skulle kunna tänka mig kalla,"vanliga frågor". Ifall nu någon är intresserad och vill veta mer, kanske är bara jag här som jiddrar med mig själv, vem vet? Ja så är det bara att fråga på ifall nu undrar över något.

Innan jag rundar av här, börjar bli långt (som vanligt) så kan jag berätta att Witchers spelvärld kommer att ändras drastiskt genom de val du gör eller inte gör genom spelets gång. Detta gäller absolut inte bara genom mainquesten, det kan handla om små, små beslut och detaljer i vilken liten skitquest som helst också. Ett litet val du gjorde för massor av timmar sedan kan få stora konsekvenser längre fram. Inte mycket är rätt eller fel heller, Witcher 3 leker mycket med gråzonen så vi lär nog få våndas mycket över våra questval och beslut. Questen kommer att myllra av alternativ och val och ha massor av utgångar.

Du kan kanske tex få för dig att rädda en grupp människor från en by som blivit tillfångatagna av några till synes elaka typer. Byn börja efter detta att frodas igen, men efter ett tag kanske du upptäcker att du just räddat byns brottssyndikat och allt bär utför igen. Som sagt, många tänkbara och världspåverkande beslut. Ta bara mainquesten som ska ha över 30 olika slut. Detta höjer så klart omspelningsvärdet ifall man nu diggar sådant.

Nåväl, det var dä dä! Jag kommer att kasta in en bunt med länkar i nästa inlägg. Finns de som ger information fan så mycket bättre än mig :)

5248 inlägg
för
5248 inlägg
Länkar! Yeah!

Här är en förhandstitt/summering (på svenska) från april i år (2014). Kom ihåg att mycket mer har avslöjats efter detta, men det står en del matnyttigt här; http://www.fz.se/artiklar/forhandstitt/20140422/the-witcher-3-wild-hunt

Här är en rätt bra sammanfattning från augusti; http://www.gamepressure.com/e.asp?ID=4

Video (augusti) med några av utvecklarna där de besvarar 20 frågor; http://www.pcgamer.com/cd-projekt-red-answers-20-questions-about-the-witcher-3-wild-hunt/

Gameplayvideo från E3 i somras, hela 35 minuter; https://www.youtube.com/watch?v=N4ony2r0QFs

Opening Cimatic (3 minuter); https://www.youtube.com/watch?v=-C8yTTfuXQE

Intervju med en lyrisk Angry Joe; https://www.youtube.com/watch?v=w-e5VYMpjos

Presentation med utvecklaren Damien Monnier, mycket intressant; https://www.youtube.com/watch?v=OLEiqkxM9TU

Här har ni 90 minuter med lite av varje, bland annat gameplayvideon på 35 minuter, detta är lite som en summering, men också annat intressant; https://www.youtube.com/watch?v=eEhwB91cnGw

Sedan kan man alltid gå in på N4G.com och kolla på deras nyhetsflöde om Witcher 3, där finns ALLT. Bara att gå tillbaka i historiken eller helt enkelt hålla er uppdaterade framöver; http://n4g.com/channel/the-witcher-3-wild-hunt

Hoppas detta ska mätta begäret ett tag och besvara på mycket frågor och funderingar. Ser man och läser allt detta blir man nog rätt införstådd vad detta är för spel, hoppas jag i alla fall.

Ifall jag är överhypad? Nej, inte det minsta, jag VET att detta kommer att tilltala mig så det bara smäller om det, vad ni andra tycker är upp till er :)

P.S. Ifall ni vill läsa böckerna som spelen är baserade på så finns de på bland annat Amazon.com! Ska vara jävligt bra har jag hört. Ni kan läsa om dem på wikipedia; http://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher

11107 inlägg
för
11107 inlägg
kommer inte kunnas köras tillfredställande på min dator så det är ungefär lika relevant som att snacka om IMAXföreställningar när det inte finns nån IMAXbiograf
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Haha det är dock mer lättillgängligt att göra sin dator "tillfredsställande" än att köpa hem en IMAXbiograf ;) Nu ska vi inte vara sånna Bonken hehe. Själv blire PS4:a och jag kommer att vara nöjd med det!
871 inlägg
för
871 inlägg
Har alltid tyckt att det är fascinerande med spel av denna skala. Det ligger så mycket arbete bakom som får en att häpna. Däremot är det här inte riktigt min typ av spel tyvärr. Har testat flera Elder Scrolls spel utan att fastna för dem, vilket i och för sig är ganska tråkigt då jag verkligen försöker gilla dem. Föredrar mer storybaserade, "filmiska" spel. Vet inte riktigt vad typen heter, men mycket i stil med Uncharted och Arkham-spelen. Min personliga favorit är The Last of Us, och det lär bli riktigt svårt att slå.
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Okej, ja där är vi lite olika då. Filmiska spel tröttnar jag väldigt lätt på och blir så less på att gå på en redan utstakad väg där spelet hela tiden säger åt mig vad jag kan och inte kan göra, spelet spelar mig istället för att jag spelar spelet så att säga :) Jag vill kunna ha massa val, jag vill kunna springa rätt fritt och jag vill själv mer kunna bestämma mitt öde och ja andras öde med för den delen :) Vill jag gå genom en dörr så vill jag kunna göra det, vill jag gå tio meter åt vänster, jamen låt mig! Vill jag kunna gå genom en fucking BUSKE eller hoppa över en halvmeter hög STEN så vill jag kunna göra det.  Ah, du förstår nog vad jag menar.

Uncharted börjar jag tröttna på, har inte ens spelat tredje delen. The Last of Us var helt okej, skulle ge det en trea, men det var ju rätt mycket Uncharted i det också. Ja och så ständigt, i alla dessa spel, zombies....börjar bli tjatigt. Korta spel, inget omspelningsvärde, nej, då är spel som Skyrim och Witcher mer värda pengarna, vi snackar hundratals timmar mot typ 20 :)

MEN och här kommer någonting som ev. kan intresserad dig och få dig nyfiken ändå. De tidigare Witcher-spelen är linjära och speciellt den andra delen har mycket videosekvenser och dylikt. I Witcher 3 kommer även dessa att vara närvarande, storyn, både i sideqests och mainquests är skräddarsydda, det är starka och välskrivna berättelser, skaparna vet vad de gör. Du kommer få många, många filmiska stunder. Sedan är ju grejen med Witcher 3 att du väljer själv hur du vill spela det. Vill du bara köra huvudstoryn så gör det, den är för faen 50 timmar lång jämfört med tex Uncharteds eller Last of Us 15-20 timmar, bara den är ju värd pengarna. Googla på Witcher och storybased du så ska du få se vad både anhängare, kritiker och de själva säger. Witcher-spelen är extremt storystarka, en av de mest storystarka spelfranchise som finns. Dessutom är spelen gjorda för en mer mogen publik, för äldre spelare och gillare av genren, vilket bara plussar på upplevelsen än mer, detta är inget dadda runt :)

P.S. Ja det ligger ENORMT mycket tid, folk och pengar bakom detta. De har till och med olika utvecklingsteam bara för questen, berättelserna där. Teamet har växt till flera hundra anställda vilket är imponerande då det handlar om ett enda spel :) I fyra år (och då ska man veta att de ändå haft romanerna till hjälp) har de jobbat med detta, vissa delar av teamet har bollat med idéer och skissat i över 6 år)
871 inlägg
för
871 inlägg
Förstår vad du menar, och jag håller med dig till viss del. Problemet jag har med såna här Open world/rpg spel eller vad jag nu ska kalla det, är att de är alldeles för långa. Jag orkar inte hålla på med samma grej i 50 timmar, vill kunna variera mig och testa nya saker lite också. Tar vi linjära, filmiska spel så visst, de har inget jättehögt omspelningsvärde, men är de bra så kan jag ändå tycka det är kul att plocka fram dem något år senare och spela igen och samtidigt kanske också upptäcka något nytt som jag inte tänkt på tidigare. Skulle jag aldrig orka med t.ex Skyrim.

Något jag kan tycka är kul med filmiska spel är att börja på normal svårighetsgrad och för varje omspelning successivt öka svårighetsgraden för varje gång, på sätt utmanar jag också mig själv :) Sen brukar jag också testa multiplayerlägen för att ställa min skicklighet mot andra och på sätt få fler speltimmar för pengarna. Har upptäckt att särskilt Naughty Dog har lyckats riktigt bra med dessa i både Uncharted och The Last of Us genom att föra in enspelarläget i en arena där folk slåss mot varandra. Är annars för ofta som kontrollerna förändras fullständigt. Dessutom blir alla matcher olika i och med att spelarna använder olika teknik, så det höjer också underhållningsvärdet.

Äsch, ska inte tråka ut dig med detta dravel. Blir också väldigt off topic här, så är det bättre att föra diskussionen i den vanliga speltråden. Kan i och för sig kolla lite extra på Witcher 3, eftersom det är starkt storybaserat. Lita inte på att jag kommer prova det dock. Vi får acceptera att vi har helt olika smak när det kommer till spel ;)
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Jarå, jag ska inte lura på dig något som du skulle ogilla, men ifall du gillar starka storys som borde detta vara en given titel. Bara bra att det är långt, du kan ju spela då du känner för det, behöver inte maratonspela, jag ser det bara som positivt. Det lär inte bli samma grej, dessa spel varierar sig, de kommer inte att ha upprepande quests i den utsträckning som vissa andra spel i genren. Aja, då kan ju hålla ett öga på det efter releasen med, då kommer ju massor ut på youtube så får du ser mer :)
1113 inlägg
för i svar på P U T T Es inlägg
1113 inlägg
Såg precis att dom flyttar fram släppet 12 veckor : ( så nu kommer det i maj. 
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Ja jag såg det, aja, bara att gilla läget. Jag är väl rätt van egentligen då man i större delen av livet har spelat Zelda-serien, ja och där har vi spel som ständigt blivit uppskjutna :) Trist att vänta, men jag är rätt bra på det och jag vet ju att sådant här bara är bra egentligen. Så här borde de ha gjort med tex ESO också, det borde de inte ha släppt ÄN, om ett år kanske :) Witcher 3 är ett mycket stort spel också så jag är inte direkt överraskad. Nu får vi än mer innehåll och ett än mer finsutsat och genomarbetat spel, något många speltillverkare borde ta lärdom av.

Just nu har jag ändå Dragon Age 3 att döda tid till och i februari kommer The Order 1886 och i mars Bloodborne, två spel jag ev. köper. So no worries, det får helt enkelt bli Witcher 3 hela sommaren istället för våren då :)
11107 inlägg
för
11107 inlägg
på sommaren ska man vara ute!
5248 inlägg
för
5248 inlägg
A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad. – Shigeru Miyamoto, 2012
11107 inlägg
för
11107 inlägg
en sommar inomhus är alltid bortkastad, en sommar utomhus är aldrig bortkastad - bonk 2014
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Varför vara ute och svettas på sommaren då man kan vara ute på hösten?-Putte 2014
Jag har aldrig varit en soldyrkare så då slipper jag åtminstone den cancern-Putte 2014
11107 inlägg
för
11107 inlägg
ju mer svett ju mindre fett!
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Säg det till alla sumobrottare, speciellt till de nära vulkanen Fuji vilka har det betydligt hottare
11107 inlägg
för
11107 inlägg
ska säga nästa gång jag drar förbi fuji!
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Nya mumsiga spelsnuttar från Witcher 3, även med kommentarer från en som testat spelet i 3 timmar. Årets, förmodligen 2010-talets, hittills bästa (och största) spel är snart här, yeah baby!

https://www.youtube.com/watch?v=PWE74k_8U74
11107 inlägg
för
11107 inlägg
tror det blir en flopp. dessa eviga uppföljare. 
5248 inlägg
för
5248 inlägg
Du lär få totalt fel :) Dessa tre spel (3:an blir det sista) bygger dessutom på en bokserie om sju böcker så det är berättigat.
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden