342 inlägg
för
342 inlägg
Jag och AntonKane har startat en podcast. Den heter Lång Natts Färd och kommer bl a att handla om film. Vårt första avsnitt är ute nu, och om ni vill lyssna så får ni gärna det. Lite skakigt ljud fortfarande, men det ska vi försöka jobba på. Ska också försöka få ut den på fler ställen som man kan lyssna på, men är inte helt kompis med all teknik än. Hur som helst, här kan man lyssna på första avsnittet. 
http://langnattsfard.libsyn.com/vlkommen
882 inlägg
för
882 inlägg
Bra initiativ och ett fullgott första avsnitt. Ska bli intressant att se vad ni kockar ihop framöver.
Uppfattade inte riktigt hur ofta ni tänker släppa nya avsnitt dock? 
3276 inlägg
för i svar på Hasies inlägg
3276 inlägg
Tack så mycket, uppskattas. Vi är i valet och kvalet om vi ska släppa varje eller varannan vecka.
12248 inlägg
för
12248 inlägg
Riktigt kul, ska lyssna på podcasten ikväll :) 
882 inlägg
för
882 inlägg
Varje vecka för bövelen!!
882 inlägg
för
882 inlägg
Sen så måste man också fråga(med risk för att bli totalt dissad) hur råder er gemensamma tanke om gästspel?
För om det är Anton och Anton som leder detta är jag definitivt öppen för det i något kommande avsnitt.  
3276 inlägg
för
3276 inlägg
Kalis: trevligt!
Hasie: Vi är är öppna för gästspel, det vore kul att ha med dig.
342 inlägg
för i svar på Hasies inlägg
342 inlägg
Vi tycker nog egentligen båda två att en gång i veckan vore att föredra, men det är min tidsbrist som sätter lite käppar i hjulet - och även teknik faktiskt, men det behöver vi inte gå in på, hehe. 
Och som sagt du kan absolut få gästspela i något avsnitt. Vi har tyvärr redan pratat om Kubrick (nästa avsnitt) så den missade du. Har du twitter? 
882 inlägg
för
882 inlägg
Jag håller på att göra mig fri ifrån internet så mycket det går, har enbart kvar facebook och dylikt. 
Men om ni har ett avsnitt som behandlar enbart film som kan tas till psykisk ohälsa och manusnivå bland annat är jag mer än på:)
342 inlägg
för i svar på Hasies inlägg
342 inlägg
Vi hör av oss i så fall, vi har ett schema med ämnen så åtminstone tio avsnitt framåt har vi bestämt innehåll i. 
3276 inlägg
för
3276 inlägg
Nytt avsnitt ute, vi gräver upp Kubricks grav och dissekerar hans lik (bildligt talat alltså så ingen blir besviken eller upprörd). Ett Kubrick-avsnitt helt enkelt, som till och med lyckas vara längre än Barry Lyndon http://langnattsfard.libsyn.com/kubrick
Från och med nu kör vi dock varannan vecka.
12248 inlägg
för i svar på MrKanes inlägg
12248 inlägg
Kul! Tänkte lyssna när jag går min kvällspromenad :) 
3276 inlägg
för i svar på Kaliss inlägg
3276 inlägg
Går du en riktigt riktigt lång kvällspromenad hinner du lyssna på hela. :)
342 inlägg
för
342 inlägg
Och här lyssnar man om man föredrar iTunes eller vill lyssna smidigt i mobilen (typ med podcaster.)
https://itunes.apple.com/se/podcast/l%C3%A5ng-natts-f%C3%A4rd/id1246424256?mt=2
726 inlägg
för
726 inlägg
Lyssnade på ert första avsnitt av er podcast igår, bra jobbat! :)

Lite konstruktiv kritik:

- När den ena pratar, försök att inte avbryta med "ja", "mmm", "ok" eller liknande. Det blir i slutändan lite irriterande. Låt den ena prata till punkt och kontra sedan med din åsikt, alternativt avbryt med hela meningar, inte dessa små infliksord. Då tror jag att det blir bättre flyt.

- Kul med inslagen med musik tycker jag, även att ni tonar in musiken i bakgrunden samtidigt som ni motiverar varför den låten ska spelas. Vid något tillfälle tyckte jag dock att ni tonade upp musiken för snabbt, vilket gjorde att man inte riktigt hörde vad ni sa då musiken spelades för högt. Så tona upp det något långsammare, alternativt tona det till ca 50% under tiden ni pratar, för att sedan tona upp det till 100% när ni pratat klart.

- Ljudet kommenterade ni själva och där håller jag med. Det märks tyvärr extra mycket då ljudet är klockrent på Anton, men desto sämre för AntonKane. Jag antar att ni spelar in över nätet, då ljudet går upp och ner, och jag antar att ni inte har möjlighet att träffas för att spela in på samma plats? Ett tips skulle kunna vara att ni båda spelar in ljudet lokalt där ni är (och alltså bara er egen röst), för att sedan mixa ihop det i redigeringen. Då är det iaf ingen lina som komprimerar ljudet och har ni båda två likadan ljudupptagning så borde ljudet bli lika bra för båda två.

Nu kanske ni redan har löst detta till avsnitt två, som jag inte lyssnat på ännu. I så fall så är det bara att strunta i detta. :)
3276 inlägg
för i svar på Willimons inlägg
3276 inlägg
Tack! :) Samt tack för synpunkter. Angående "ja", "mmm" och "okej" är det bra att tänka på att det kan upplevas som irriterande för lyssnaren. Ser det dock inte som att man avbryter, utan mer ett sätt att få bort att det känns som en enda monolog och vissa att man är med på noterna. Tänkte faktiskt på dig när vi la ut det här på moviezine, då du har sagt att du är väldigt ljudkänslig. Jag kan bara instämma i att mitt ljud lämnar mycket mer att önska, det är inte fixat till det senaste avsnittet och heller inte till nästa tyvärr. Men förhoppningsvis till fjärde avsnittet. Jobbar för fullt för att få det bra, håll ut.
726 inlägg
för i svar på MrKanes inlägg
726 inlägg
Jo jag menar ju inte att du ska prata 5 minuter och sedan Anton 5 minuter osv. Det är ju trots allt en dialog. Däremot kunde jag tycka att ni överanvände dessa ord, framförallt i början av avsnittet. Men när ni blivit varma i kläderna så löser sig detta säkert av sig själv.

Haha bra att jag har den respekten. Seriemördarpodden var det vi pratade om då väl? Har ljudet blivit bättre eller ska jag fortsatt hålla mig undan?

Jag är säkert mer petig än den vanliga podlyssnaren, en yrkesskada när man själv jobbar med ljud och bild. Men jag ska fortsätta att lyssna och höra om ni sköter er. Såg att nästa avsnitt var en bit över 3 timmar. Hur ser ni själva på tiden kring er pod? Personligen tycker jag att 3 timmar nästan är lite avskräckande, även om det är ett intressant ämne. 
3276 inlägg
för i svar på Willimons inlägg
3276 inlägg
Ja, det var Seriemördarpodden. Ett avsnitt häromsistens var ljudet ganska märkligt men annars tycker jag det är bra, sett ett par andra kommentera positivt om ljudet med. Ge den en till chans, tycker jag.

Är ju svår balans det där. Har man mycket att säga känns det fel att inte göra det, men så kan det ju just skrämma iväg folk. Vi kommer troligen inte ha så extremlånga avsnitt i framtiden, men vi kommer nog ha bra mycket längre avsnitt än gemene podd.
726 inlägg
för i svar på MrKanes inlägg
726 inlägg
Jag har inget emot långa avsnitt, men 3,5 timmar tror jag kan skrämma iväg folk, som du säger. Ni kan ju dela upp avsnittet i två delar också. Då får ni chans att säga allt, plus att ni kanske inte skrämmer iväg någon. Men vad vet jag, jag har aldrig gjort någon podd :)
12248 inlägg
för
12248 inlägg
Jag tror också att de kan skrämma iväg folk om ett avsnitt är 3h30min långt!
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden