Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 september 2011 | 16:59

Vi vet vad du ser på bio i höst!

Biohösten bjuder på en salig blandning av action, skratt, skräck, musketörer, robotar, vampyrer och äventyr (främst Tintins).

Vi kollade in vilka filmer som MovieZines besökare tror blir höstens populäraste: 

20. Svensson, Svensson

Det krisar i tv-familjens äktenskap i deras andra spinoff för bioduken. Kan ett vecka på spahotell lösa problemen? Peter Dalle och Torkel Pettersson gästspelar. Biopremiär 14 oktober.

19. Straw Dogs

En våldsam, psykologisk thriller med Dustin Hoffman står till grund för denna nyversion. Alexander Skarsgård och Kate Bosworth blev ett par på inspelningen. Biopremiär 7 oktober.

18. Abduction

Taylor Lautner följer upp "Twilight"-succén med att axla rollen som tonårig actionhjälte. I John Singletons thriller upptäcker han ett foto på sig själv, på en sajt för försvunna barn. Michael Nyqvist har också en roll, på bio från 7 oktober.

17. In Time

Science fiction-thriller av regissören till "Gattaca" och "Lord of War". I en inte alltför avlägsen framtid kämpar Justin Timberlake och Amanda Seyfried för att överleva, då åldrande har blivit en lyxvara. Biopremiär 28 oktober.

16. Fright Night

Lagom till Halloween kommer en nyinspelning på den kultförklarade vampyrskräckisen från 80-talet. Då var det Chris Sarandon, nu är det Colin Farrell som flyttar in i en städad villaförort och ställer till kaos. Se den i 3D från 14 oktober.

15. Crazy, Stupid, Love

Galenskap och kärlek går ofta hand i hand, så också i den här stjärnspäckade romantiska komedin. Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling med flera berättar tre parallella historier som berör sex och äktenskap. Biopremiär 23 september.

14. Real Steel

I en värld där robotboxning blir allt populärare, ser en före detta fighter (Hugh Jackman) sin chans till comeback. Disneyproducerat med Shawn Levy ("En natt på museet") bakom regispakarna. Biopremiär 25 november.

13. Dream House

Thriller med Daniel Craig och Rachel Weisz, som köper drömhuset utan att känna till de brutala mord som begåtts där några år tidigare. Inflyttning 7 oktober.

12. Immortals

Om gudar, titaner och grekiska krigare är din kopp te, håll ett öga på Tarsem Singhs episka fantasyfilm. Henry Cavill och Freida Pinto syns i huvudrollerna, på en biograf nära dig från 25 november.

11. Friends with Benefits

Justin Timberlake och Mila Kunis är vänner med fördelar, i en historia identisk med "No Strings Attached" (men lyckligtvis bättre genomförd) av "Easy A"-regissören Will Gluck. Biopremiär 16 september. 

10. Johnny English Reborn

Om du nu längtat i åtta år efter en uppföljare till "Johnny English" så är den äntligen här. Rowan Atkinson gör åter igen rollen som den ofrivillige hemlige agenten som aldrig hört talas om ord som rädsla och fara. Se upp den 7 oktober.

9. Paranormal Activity 3

Två år i rad har vi skrämts halvt ihjäl av skickliga låtsasäkta skräckisar, del tre bjuder på mer av samma vara. Filmen utspelar sig 18 år tidigare och följer oförklarliga händelser i Katie och Kristis barndom. Biopremiär 21 oktober.

8. The Three Musketeers

En för alla, alla för en! De klassiska orden ska nu yttras igen av Matthew Macfadyen, Luke Evans och Ray Stevenson. Paul W.S. Anderson regisserar och har även gjort plats åt Mads Mikkelsen och Milla Jovovich. Biopremiär 30 september.

7. Drive

Danske Nicolas Winding Refns sällsynt hyllade dramathriller, följer en stuntförare som extraknäcker på brottets bana. Ryan Gosling faller för Carey Mulligan, och nästlar sig in i mer vad som är hanterbart. Biopremiär 18 november. 

6. The Ides of March

Mer Ryan Gosling, som den här gången agerar presstalesman åt George Clooneys presidentkandidat. Clooney regisserar även denna historia om sex, ambitioner och hämnd i maktens korridorer. Biopremiär 4 november.

5. 30 Minutes or Less

Den mest efterlängtade komedin på vår lista är Jesse Eisenbergs första stora roll efter "The Social Network". Två brottslingar kidnappar ett pizzabud och tvingar honom att råna en bank inom 30 minuter. "Zombielands" Ruben Fleischer regisserar. Biopremiär 14 oktober.

4. Contagion

Steven Soderbergh, som sägs vilja sluta med film, skapar här en skrämmande och verklighetstrogen historia om en livsfarlig epidemi. Flera av Hollywoods A-listenamn trängs på affischen. Släpps lös 21 oktober.

3. Jägarna 2

Femton år efter den första filmen, en svensk klassiker i sin genre, bär det av norrut igen till en värld av korrumperade poliser, familjehemligheter och ständigt denna jakt. Norrlandspremiär 2 september, i resten av landet 9 september. 

2. Breaking Dawn - Part 1

Twi-hards laddar upp med näsdukar inför början på slutet. Bella slits fortfarande mellan passionen för en vampyr och de starka banden till en varulv, men nu är det väl ändå dags att välja, flicka lilla? "Dreamgirls" Bill Condon tar över registolen. Biopremiär 16 november. Sagan avslutas med del 2 hösten 2012.

1. Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Den klassiska seriefiguren Tintin dras till bioduken av inga mindre än Hollywoodjättarna Steven Spielberg och Peter Jackson. Med sådana namn är det inte alls konstigt att "Tintins äventyr" hamnar högst på vår lista över höstens mest efterlängtade filmer. Filmen baseras på den belgiske serieförfattaren Hergés (George Remi) vällästa äventyr och på bioduken får vi ta del av Weta Digitals verklighetstrogna specialffekter. Pepp är bara förnamnet. Här i Europa får vi se filmen redan 28 oktober, medan amerikanarna får bita i det sura äpplet och vänta till jul.

Listan är baserad på pepptoppen på MovieZine, det vill säga antalet besökare som klickat i att de ser fram emot filmerna.

Vilka filmer ser du mest fram emot i höst? Kommentera nedan.

| 4 september 2011 16:59 |