Film

Skribent

Jenny Ahonen

23 mars 2015 | 17:15

Filmer för komediälskaren under 2015

27 roliga biotips med Will Ferrell, Ben Stiller, Jennifer Aniston, Kristen Wiig och många fler.
Du har redan koll på årets actionfilmer, sci fi-spektakel och skräckpremiärer. Men du måste ju få skratta lite också! Här är 27 komedier som har premiär i år.

The Voices - 27 mars 

Obesvarad kärlek kan locka fram de sämsta sidorna av ens personlighet. I den mörka komedin "The Voices" består de sidorna av onda, talande husdjur. Ryan Reynolds spelar huvudkaraktären vars psykiska (o)hälsa får en törn när tjejen han är kär i inte dyker upp på en dejt.


I uppföljaren till den flamsiga sci fi-komedin "Hot Tub Time Machine" (2010) planerar några av vännerna från första filmen att åter resa bakåt i tiden, men hamnar av misstag istället i framtiden - vilket ställer till med komplikationer. 

The DUFF - 17 april 

I den till synes ganska typiska tonårskomedin "The DUFF" revolterar en high school-student mot skolans sociala hierarkier efter att hon har fått veta att hon har blivit utsedd till "the designated ugly, fat friend" - a.k.a. "the DUFF".

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


"Snuten i varuhuset" (Kevin James) är tillbaka. I "Mall Cop 2" tänker han äntligen unna sig lite ledighet, efter sex års hårt arbete. Men inte ens på familjesemester i Las Vegas kan Paul Blart fullt ut släppa jobbet.

Pitch Perfect 2 - 15 maj 

I uppföljaren till den underhållande, om än formulaföljande, "Pitch Perfect" äntrar a cappella-gruppen "The Bellas" en internationell sångtävling som inget amerikanskt lag någonsin har lyckats vinna. (Än.)

Hot Pursuit - 22 maj

Reese Witherspoon fortsätter att obekymrat växla mellan lättsam underhållning och tyngre roller. Efter "Mud" (2012), "Devil's Knot" (2013), "Wild" (2014) och "Inherent Vice" (2014) går hon vidare till "Hot Pursuit" - en typisk poliskomedi.

Large a1fd65dab8aff7d5480159ce12f50f82 while were young

While We're Young - 29 maj 2015 

Ben Stiller och Naomi Watts spelar ett 40-årskrisande par vars äktenskap får ny energi när de blir vänner med ett mycket yngre, nykärt par. Noah Baumbach ("The Squid and the Whale") står för manus och regi, så räkna med lågmälda fniss snarare än högljudda gapflabb.

Spy - 5 juni

"Freaks and Geeks"-skaparen Paul Feig (som också regisserade 2011 års succékomedi "Bridesmaids") har både skrivit manus till och regisserat "Spy", som har Melissa McCarthy i en av de största rollerna. Det borde väl kunna bli skoj?


En gift Broadway-regissör kärar ner sig i en prostituerad, ung kvinna med skådespelarambitioner, och vill hjälpa henne med karriären. Låter det som en Woody Allen-film? Det är det inte. Peter Bogdanovich har både skrivit och regisserat denna dramakomedi med Owen Wilson och Jennifer Aniston i några av rollerna. 

Entourage - 24 juni 

Vi trodde det var över, men det var det visst inte ändå. "Entourage" är tillbaka. Nu som film. Seriens skapare, Doug Ellin, står för manus och regi. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Get Hard - 3 juli 

Kevin Hart och Will Ferrell har de två huvudrollerna i "Get Hard" - om en rik affärsman som försöker förbereda sig så gott han kan inför sin kommande tid i fängelset. Filmen torde med andra ord ha skrattgaranti.

Minioner - 3 juli

Efter "Dumma mej" och "Dumma mej 2" kommer nu en spin-off-film som lägger sitt fokus på minionerna. Men tro inte att det inte finns plats för en superskurk för det. Sandra Bullock gör rösten till Scarlet Overkill, som tillsammans med sin uppfinnande make hotar att ta över världen och förgöra de minioner som lever där.

Ted 2 - 17 juli

2012 blev Seth McFarlanes nallebjörn en riktig kassako. Nu är Ted tillbaka för att åter locka folk till biograferna. Denna gången måste han bevisa i rätten att han är en riktig person, för att kunna förverkliga drömmen om att bilda familj.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Magic Mike XXL - 24 juli

Channing Tatum fortsätter sin resa som den manliga stripparen Magic Mike i uppföljaren till den Steven Soderbergh-regisserade ettan från 2012. Denna gång står Gregory Jacobs för regin. 

Aloha - 14 augusti 

Räkna med succé-romkom när hajpade Bradley Cooper och Emma Stone teamar upp på Hawaii i Cameron Crowe-skapelsen "Aloha". I biroller hittar vi Rachel McAdams, Alec Baldwin och Bill Murray. 

Pixels - 21 augusti

Sedan utomjordingar har misstolkat flöden från klassiska, jordliga tv-spel anfaller de Tellus i arkadspelsutformade attacker. Det är det nördiga och garanterat actionfyllda upplägget i Chris Columbus-regisserade "Pixels". Adam Sandler spelar den forna tv-spelsmästaren som anlitas för att leda jordens försvar.

Unfinished Business - 21 augusti

Vince Vaughn spelar en hårt arbetande småföretagare som tillsammans med två kollegor reser till Europa för att sluta den viktigaste dealen i sin karriär, i Steve Conrads ("The Secret Life of Walter Mitty") berättelse om en affärsresa som - såklart - ballar ur. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600    
Insidan ut - 28 augusti

"Insidan ut" är en ny animerad familjekomedi från skaparna av underbara "Upp" (2009). Filmen handlar om en liten tjej som har svårt att hålla sina känslor (röstsatta av en rad olika skådespelare) i schack. 

Trainwreck - 28 augusti

Judd Apatow är tillbaka! Denna gången i ett samarbete med (den nog för många okända) komikern Amy Schumer. Hon har skrivit manus till, och har också huvudrollen i, "Trainwreck" - som alltså regisseras av Apatow. Vid hennes sida ser vi Bill Hader. 

The Intern - 16 oktober

Nancy Meyers - kvinnan bakom romkoms som "Galen i kärlek" (2003) och "It's Complicated" (2009) - återvänder med ännu en seniorledd komedi. I "The intern" spelar Robert de Niro en äldre man som får en praktikplats på en modesajt. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Krampus - 4 december

I den här skräckkomedin har den europeiska folktrokaraktären Krampus - en djävulslik följeslagare till den vänliga Sankt Nikolaus - letat sig hela vägen till USA, där han under julhelgen söker upp och straffar de som har hamnat på "the naughty list". Toni Collette och Adam Scott har två av rollerna. 

Snobben - 25 december

Klivet från serie till tv gjorde han för länge sen, men nu gör en av världens mest älskade hundar filmdebut, och det med hjälp av 3D-animation. Med sig har han Charlie Brown, Lucy, Linus och resten av det omtyckta "Peanuts"-gänget. Manuset är skrivet av "Snobben"-skaparen Charles M. Schulz barnbarn, Bryan.


Okej, hur mycket "årets bästa komedi" låter inte det här: Kristen Wiig spelar en kvinna med borderline-personlighetsstörning som vinner en bauta-lottovinst, slutar ta sina mediciner och köper sig ett eget tv-program?

Dope - 2015

Underhållaren Lenny Kravitz dotter, Zoë, har en av rollerna i "Dope", en dramakomedi om post-hip hop-generationens uppväxtvillkor i dagens amerikanska ghettoområden. Shameik Moore debuterar på vita duken, i rollen som den vilsna tonåringen Malcolm. 

Large a1fd65dab8aff7d5480159ce12f50f82 bronze melissa rauch

The Bronze - 2015

Bryan Buckley har kallats för "the king of Super bowl". Han har nämligen regisserat fler än 50 reklamfilmer för de stora spelen, sedan 2000. Nu långfilmsdebuterar han med en berättelse om en före detta gymnastikmedaljör vars småstadskändisskap hotas när en ny atletstjärna är på väg att tändas i staden där hon bor. 

Masterminds - 2015

Jared Hess, mannen som gett oss "Napoleon Dynamite" (2004), regisserar den här historien om ett av de största bankrånen i USA:s historia. I rollistan hittar vi en rad top notch underhållare - Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis, Zach Galifianakis och SNL:s senaste stjärnskott Kate McKinnon. 

Vacation - 2015

I år händer något mycket märkligt: "Ett päron till farsa"-serien utökas med ytterligare en film! Som är skriven och regisserad av Sam Weir (John Francis Daley) från "Freaks and geeks"! Och Thor (Chris Hemsworth) ska vara med! (Jag kan inte avgöra om det snurrar i skallen på ett härligt eller obehagligt sätt.)

Vilka komedier är ett måste för dig? Kommentera nedan.
| 23 mars 2015 17:15 |