Film

Skribent

Mats Karlsson

2 februari 2015 | 15:00

Filmer för skräckfreaket under 2015

2015 har en diger lista med skräckinjagande titlar och MovieZine gudar dig såklart genom det ohyggliga utbudet.
Precis som de fyra senaste åren har vi även i år gjort en rejäl djupdykning i det kommande filmåret och delat in filmerna i olika kategorier. Vi har redan presenterat filmerna för actiondåren och sci-fi-nörden och självklart har vi sparat den ruskigaste listan till sist.

Skräckfreaket – Det finns inget bättre för ett sant skräckfreak än blod, våld och åsynen av självaste satan. Skulle du dessutom få känningar av en annalkande hjärtattack är du inte sen med att twittra hyllningar till regissören för ett väl uträttat jobb.

Här är filmerna skräckfreaket inte får missa under 2015:

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

The Babadook – 13 februari

Jennifer Kent regisserar historien om den nyblivna änkan och hennes son som blir terroriserade av en kuslig gestalt från en mystisk barnbok, vid namn Babadook. Essie Davis och Noah Wiseman spelar huvudrollerna.

The Woman In Black 2: Angel of Death – 13 februari

Uppföljaren till Hammer Films “Woman in Black”, fast nu utan Daniel Radcliffe. Historien utspelas 40 år efter händelserna vid Eel Marsh House, där några ungar anländer till huset och väcker damen i svart. Helen McCrory och Jeremy Irvine ser vi i rollistan.

Starry Eyes – 16 februari (DVD)

I Kevin Kolchs och Dennis Widmeyers skräckhistoria får vi följa den talangfulla Sarah som kämpar för att slå igenom i Hollywood. En dag får hon chansen att spela huvudrollen i skräckfilmen ”The Silver Scream”, men haken är att hon måste ingå ett dödligt avtal.

It Follows – 20 februari

Efter ett oskyldigt sexuellt möte börjar Jay få konstiga visioner och känslan av att någon eller några förföljer henne. David Robert Mitchell regisserar och Linda Boston, Mika Monroe och Keir Gilchrist ses i rollistan.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Tusk – 20 februari

Kevin Smith bjuder på en riktigt bisarr filmupplevelse. Historien kretsar kring en programledare för en populär podcast som försvinner under en resa till Kanada. Hans flickvän i sällskap med en vän och före detta polis tar upp sökandet. I rollerna hittar vi Michael Parks, Justin Long och Haley Joel Osment.

The Second Coming – 23 februari (DVD)

En skräckhistoria baserad på verkliga händelser., Historien handlar om en familj, där dottern börjar bete sig underligt och våldsamt. Så småningom börjar dolda hemligheter komma till ytan, saker som borde ha hållits gömda. Regisserad av bland andra Herman Yau ("Ip Man: The Final Fight").

Rec 4: Apocalypse – 2 mars (DVD)

Den spanska zombievirus-franchisen avslutas ute till havs, där reportern Angela och några andra överlevande har hamnat på en oljetanker, speciellt anpassad för karantänsituationer. Jaume Balagueró (”Rec”) regisserar Manuela Velasco som återigen syns i huvudrollen.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

ABCs of Death 2 – 16 mars (DVD)

Uppföljaren till antologifilmen från 2012 som även här samlat ihop ett gäng regissörer som har fått i uppdrag att berätta en kort historia om döden. Bland de många regissörerna hittar vi exempelvis Rodney Ascher (”Room 237”) och Vincenzo Natalis (TV-serien ”Hannibal”).

Late Phases – 16 mars (DVD)

Adrián García Bogliano ("ABCs of Death") regisserar en historia med fokus på mörker och ondska. Handlingen utspelas vid avlägsna området Crescent Bay som blir utsatt för mystiska och dödliga attacker av något som ligger gömt i mörkret.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Maggie – 22 maj

Arnold Schwarzenegger spelar huvudrollen i debutanten Henry Robsons zombiehistoria. Handlingen kretsar kring en 16-årig tjej som smittas av en sjukdom och förvandlar henne till en kannibalistisk zombie. Hennes pappa vägrar dock lämna henne.

Insidious: Chapter 3 – 5 juni

James Wan har lämnat över registolen till vännen och kollegan Leigh Whanell (”Saw”) som här gör regidebut. Handlingen utspelas innan de två tidigare filmerna och nu får vi se när mediet Elise Rainier (Lin Shaye) hjälper en tjej som har blivit utsatt för ett andeväsen.

Poltergeist – 31 juli

Gil Kenan (“Monster House”) tar sig an det tuffa uppdraget att göra en remake på Tobe Hoopers klassiker. Precis som i originalfilmen får vi följa en familj, vars hem är hembesökt av illasinnade andar. Sam Rockwell och Rosemarie DeWitt spelar huvudrollerna.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

The Kitchen Sink – 4 september

Relativt okända Robbie Pickering berättar om den blodiga fajten mellan vampyrer, zombies och människor. Tre tonåringar gör vad de kan för att få dessa tre grupper sams igen. I rollerna ser vi Vanessa Hudgens, Ed Westwick och Joan Cusack.

Victor Frankenstein – 2 oktober

Paul McGuigan (“Lucky Number Slevin”) väljer att berätta historien om Frankenstein, fast från Igors (Daniel Radcliffe) perspektiv. Vi får reda på den unga assistentens ursprung, hans vänskap med Victor Von Frankenstein (James McAvoy) och hur Frankenstein blev en legend.

Crimson Peak – 23 oktober

Guillermo del Toro (”Hellboy”) regisserar den skräckinjagande historien om en aspirerande författare som hamnar i ett hus som andas, blöder och minns. I huvudrollerna har vi Tom Hiddleston, Mia Wasikowska och Jessica Chastain.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Paranormal Activity; The Ghost Dimension – 28 oktober

De paranormala aktiviteterna fortsätter och berättas denna gång av långfilmsdebutanten Gregory Plotkin. Huvudrollen görs återigen av Katie Featherston (”Paranormal Activity”).

Scouts vs. Zombies – 6 november

Christopher Landon (”Paranormal Activity: The Marked Ones”) har lämnat alla spöken för att fokusera sig på zombies. Historien handlar om tre scouter på en campingutflykt som hamnar mitt i en zombieinvasion och blir tvingade att rädda sin hemstad. Tye Sheridan, David Koechner och Sarah Dumont hittas i rollistan

Krampus – 4 december

“Trick ‘r Treat”-regissören Michael Dougherty väljer här att berätta en annorlunda julhistoria. Filmen handlar om en demon som väljer ut elaka människor med syftet att straffa dem under julen. Allison Tolman och Emjay Anthony spelar huvudrollerna.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Amityville: The Awakening – 2015

Franck Khalfoun (“P2”) beger sig till klassiska Amityville för att berätta vad som händer när en ensamstående mamma med tre barn flyttar in i huset som Gud glömde, helt ovetandes om husets historia. Jennifer Jason Leigh och Bella Thorne syns i rollistan.

Bone Tomahawk – 2015

S. Craig Zahler gör här regidebut med en historia om fyra män i vilda västern som ska rädda några människor som hålls fångna av kannibaler. Patrick Wilson, Matthew Fox och Kurt Russell hittas i rollistan.

Unfriended – 2015

Filmen som tidigare gick under namnet “Cybernatural” handlar om sex skolkompisar som under en videochatt får ett meddelande från sin döde klasskamrat. I registolen sitter Levan Gabriadze och i rollerna ser vi Will Peltz, Shelley Hennig och Matthew Bohrer.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Definition of Fear – 2015

James Simpson regidebuterar med en historia om fyra unga tjejer som tillbringar veckoslutet i en charmig liten stuga. Men de inser snart att något mindre charmerande pockar på uppmärksamhet. I rollistan hittar vi Sean Tucker, Blythe Hubbard och Mercedes Papalia.

Demonic – 2015

En historia skriven av James Wan (”The Conjuring”) och regisseras av Will Canon. Historien handlar om en polis och psykolog som undersöker fem mystiska dödsfall som har inträffat under en spökseans. Frank Grillo och Maria Bello spelar huvudrollerna.

Don’t Hang Up – 2015

Joe Johnson regidebuterar med en berättelse om en kväll med oskyldiga busringningar som förvandlas till en ren mardröm. En mystisk främling vänder ungdomarnas lek mot dem, fast med dödlig utgång. Sienna Guillory, Gregg Sulkin och Bella Dayne hittas i rollistan.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Ebola Zombies
– 2015

Några tjuvar bryter sig in i en industribyggnad för att stjäla juveler, men råkar hitta ett hemligt laboratorium, där man utför SARS och Ebola-tester på stulna kroppar som förvandlas till zombies. Samuel Leong gör regidebut och spelar även en av rollerna.

Fear Clinic – 2015

En läkare försöker bota patienter med förlamningsskräck genom att sätta dem i hans uppfinning, som sägs hålla oönskade hallucinationer i schack. I registolen sitter Robert Hall (TV-serien “Teen Wolf”) och Robert Englund och Thomas Dekker spelar huvudrollerna.

Horns – 2015

Skräckälskaren Alexandre Aja (”Switchblade Romance”) berättar historien om en kille (Daniel Radcliffe” som efter en bakfylla och minneslucka upptäcker att han har horn i pannan. Övriga roller görs av Juno Temple och Max Minghella.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

The Human Centipede III (Final Sequence) – 2015

Holländaren Tom Six avslutar den hypade filmserien med något han vägrar avslöja vad det handlar om, men ska enligt han själv utspelas i ett amerikanskt säkerhetsfängelse mitt i öknen. Eric Roberts, Bree Olsen och Tiny Lister spelar några av rollerna.

Jessabelle – 2015

Jessie (Sara Snook) försöker återhämta sig från en tragisk olycka, men får oväntad kontakt med sin döda mamma. I övriga roller ser vi Mark Webber och Amber Stevens, medan Kevin Greutert (”Saw 3D”) regisserar.

Knock Knock – 2015

Eli Roth (“Hostel”) berättar historien om en lyckligt gift man som plötsligt får problem med två femme fatales, vars syfte är att orsaka så mycket kaos och förstörelse i hans liv de bara kan. Huvudrollen spelas av Keanu Reeves.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Lazarus Effect – 2015

Några ambitiösa läkarstudenter upptäcker ett sätt att återuppliva döda patienter. David Gelb (”Juri Dreams of Sushi”) regisserar medan Evan Peters, Olivia Wilde och Mark Duplass hittas i rollistan.

Muck – 2015

Efter att ha närapå tagit sig från en gammal begravningsplats blir några kompisar instängda mellan två ondskefulla hot som tvingar dem att slåss för sina liv, dö eller gå tillbaka dit de kom ifrån. Debutanten Steve Wolsh regisserar och Kane Hodder, Bryce Draper och Lachlan Buchanan hittas i rollistan.  

The Pyramid – 2015

Ett arkeologiskt forskarteam försöker lösa hemligheterna i en försvunnen pyramid, men blir istället jagade av en illasinnad varelse. Manusförfattaren till ”Switchblade Romance” gör regidebut och i rollerna hittas Denis O’Hare, James Buckley och Christa Nicola.

Abstract abstract art 3d  31141940 2560 1600

Rings - 2015

Samara återvänder med ett bekant videoband till det tredje kapitlet i "The Ring"-franchisen. I registolen sitter spanjoren F. Javier Gutiérrez och huvudrollen görs av Matilda Anna Ingrid Lutz.

Sinister 2 – 2015

Scott Derricksons skräckrulle får en uppföljare som nu regisseras av Ciaran Foy (”Citadel”). En ung mamma och hennes tvillingsöner flyttar in i ett dödsmärkt hus. Shannyn Sossamon, Tate Ellington och Nicholas King syns i rollerna.

Sharknado 3 - 2015

Efter de hypade föregångarna återkommer såklart gänget för en tredje film. Denna gång beger sig den omtalade hajen till östkusten, där Washington och Orlando får bekanta sig med den okynniga hajen. Tara Reid och Ian Ziering spelar huvudrollerna medan Anthony C. Ferrante regisserar.

MovieZine fem heta skräcktips:

Babadook
It Follows
Knock Knock
Crimson Peak
The Pyramid
| 2 februari 2015 15:00 |