Bryce Dallas Howard

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 02 mars 1981 Los Angeles, Kalifornien, USA

Biografi

Bryce Dallas Howard, född i  Los Angeles, Kalifornien den 2:e mars 1981 är en amerikansk skådespelerska, regissör och manusförfattare. Hennes pappa är den kända filmregissören Ron Howard och mamman är skådespelerskan Cheryl Howard, som har dykt upp i några av makens filmer.

Som väldigt ung dök Bryce upp i små cameoroller i sin fars filmer. Bland annat så kunde man se henne i filmerna "Föräldraskap" och "Apollo 13". Hennes första lite större roll var i filmen "Book of  Love" från 2004. Men det var en roll i en Broadwaypjäs som gav henne sitt genombrott. Den pjäsen såg nämligen regissören M. Night Shyamalan som imponerades och gav henne en av huvudrollerna i filmen "The Village" utan en audition. Kort därefter fick hon ersätta Nicole Kidman i Lars von Triers "Manderlay". Sedan har hennes karriär rullat på med både stora blockbusterfilmer och lite smalare independentfilmer. 

Mest känd är hon för filmerna "The Village", "Lady in the Water", "Manderlay, "Spider-Man 3", "Terminator Salvation", "The Twilight Saga: Eclipse" och "The Help". 

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler