Film

Skribent

Mats Karlsson

8 december 2014 | 20:00

"Transformers: Age of Extinction" siktar på Oscarn för Bästa film

Men även på en Oscar för Bästa regi, Bästa foto och Bästa manus.
Michael Bays "Transformers: Age of Extinction" blev föga förvånande en rejäl kassasuccé, men som vanligt uppskattade inte kritikerna filmen. Idag har Paramount Pictures anmält filmen till Oscarsracet, men det mest överraskande är att studion tänker vara med och kämpa om de tyngsta priserna, Bästa regi, Bästa manus och Bästa film, skriver The Independent.

Att "Transformers: Age of Extinction" skulle bli aktuell för ljud och specialeffekter är ingen överraskning, men att den skulle ge sig in i kampen om de tyngsta priserna hade nog få förväntat sig. Paramount har förutom "Transformers: Age of Extinction" även anmält "Interstellar" och "Noah".

Andra filmer som "Transformers: Age of Extinction" får kämpa emot i de tyngre kategorierna är "Gone Girl", "Exodus: Gods and Kings", "Big Hero 6", "Into the Woods", "Get On Up", "Unbroken" och "Förr eller senare exploderar jag".

Kan Michael Bay och "Transformers: Age of Extinction" verkligen komma så långt att de får en Oscarsnominering eller försöker Paramount få till en framtida förändring hos Oscarsakademin?
| 8 december 2014 20:00 |