CINEMACON 2016

Skribent

Jakob Åsell

12 april 2016 | 17:00

Paramount visar upp sina kommande filmer

Paramount öppnade CinemaCon 2016 med smygtittar på framtida projekt som skräckfilmen "Rings", Brad Pitt-dramat "Allied" och en floppdoftande "Ben-Hur".
Med tjugo stycken säkerhetsvakter utrustade med nightvision-glasögon i Caesars Palace mäktiga amfiteater Colosseum öppnade Paramount på måndagskvällen biografkonventet CinemaCon i Las Vegas genom att presentera sina kommande satsningar.

MovieZines Jakob Åsell samlar sina spontana intryck:


Megan Fox och Will Arnett gjorde en väldigt awkward och stel scenpresentation som hintar om en lika obekväm slutprodukt. Klippen lovar mycket Bayhem för pengarna och ett ösigt ”Point Break”-stunt när allas våra favorit-pizza-älskande-CGI-ninjasköldpaddor återvänder till biograferna den 3:e juni.



Mastodontfilmernas urmoder får en stjärnfattig nyversion i 3D med Morgan Freeman i dreadlocks och den starka taglinen - ”First to finish. Last to die”. Tvivlar starkt på att den färdiga filmen kan komma i närheten av de elva Oscarsstatyetter som Charlton Hestons dito fick. Floppvarning!



Tom Cruise återvänder som Lee Childs populära actionhjälte, denna gång i regi av Edward Zwick som han jobbade med på ”Den siste samurajen” (2003). Första bilderna såg stabila ut och väcker ingen anledning till oro för fansen. Cruise, som fanns med på videolänk lovade en uppföljare som kommer överraska sin publik.


Samara återuppstår, denna gång ur stolsskärmarna på ett flygplan i en trailer med starka ”Final Destination”-vibbar. Paramount gjuter nytt liv i serien av nyversioner på de populära J-horror-filmerna från sena 90-talet. Ösigt och ofriserat, men nog saknas Gore Verbinski.


Brad Pitt fortsätter att kämpa vidare i Andra världskriget. Första bilderna från Robert Zemeckis nostalgiska spionfilm i krigs-miljö lovar gammalt hederligt romantiskt biomys. Med Brad Pitt och Marion Cotillard i huvudrollerna och premiärdatumet den 23:e november är filmen även inne på ”the award season”.


De allra första bilderna från Denis Villeneuves ”Story of Your Life” var kvällens stora utropstecken. Regissören verkar gå från klarhet till klarhet och klämmer ur sig en storskalig sci-fi-film med Amy Adams och Jeremy Renner i huvudrollerna. Bilderna hintar om smart sci-fi med personlig prägel, i gränslandet mellan ”Contact” och ”Enemu” - läs mer om våra intryck här.


Om utropstecknet under presentationen var bilderna från Villeneuves nya sci-fi så var frågetecknet avsaknaden av några som helst bilder från den kommande Star Trek-filmen ”Star Trek Beyond”, trots att en första trailer redan släppts. En storfilm med snar premiär som känns märkligt anonym i denna sortens presentationer bland videohälsningar från inspelningen av ”Baywatch” och trista stillbilder från den knappt startade inspelningen av ”Fences”. J.J Abrams, som fanns med på scenen för att ta emot ett pris, intygade dock att de första bilderna han sett ser ut att göra ”Star Trek Beyond” till den häftigaste Star Trek-filmen hittills, vi får väl se…


| 12 april 2016 17:00 |