CINEMACON 2016

Skribent

Jakob Åsell

12 april 2016 | 14:00

Villeneuve är tillbaka med smart, personlig sci-fi

MovieZine på plats när CinemaCon visade upp första bilderna från Denis Villeneuves ”Story of Your Life”.
Det stora utropstecknet under gårdagens stora Paramount Pictures-filmpresentation i Las Vegas var världspremiären av bilderna från Denis Villeneuves (”Sicario”, ”Prisoners”, ”Nawals hemlighet”) nya science-fiction-projekt ”Story of Your Life”. 

Regissören som tycks gå från klarhet till klarhet och klämmer alltså, strax efter ”Sicario” ur sig en storskalig, nedtonad sci-fi-film med Amy Adams och Jeremy Renner i huvudrollerna som lovar gott inför hans kommande nyversion av ”Blade Runner”. 

Bilderna hintar om smart sci-fi med personlig prägel, i gränslandet mellan ”Contact”, ”Närkontakt av tredje graden” och ”Enemy”.

I trailern svävar en enorm, äggformad farkost över ett fält och vi anar kusliga silhuetter av flerarmade besökare bakom en blek dimridå. Med ”Story of Your Life” ser Villeneuve ut att ta ett kliv närmare ett mer konventionellt genreformat, utan att tappa sitt eget stämningsfulla uttryck. 

Renner själv som fanns på plats i Las Vegas tillsammans med Amy Adams utlovar en sällsynt ”badass” och intelligent kvinnoroll för sin begåvade motspelare. Adams spelar här en professor som regeringen anlitar som tolk när jorden får besök från yttre rymden, tillsammans med Forest Whitaker och Renner i rollen som fysiker.
| 12 april 2016 14:00 |