Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2021 | 21:45

Senaste nytt om 13 av Netflix mest populära och efterlängtade serier

Trailers, nyheter och i bästa fall exakta datum för premiär. Här hittar du det senaste om 13 av Netflix mest populära och efterlängtade tv-serier just nu.
Netflix har levererat den ena nyheten, förhandstitten och trailern efter den andra under den senaste tiden. Varav många av nyheterna givetvis kom under Netflix-eventet "Tudum" under helgen.
 
Men med tanke på hur många populära tv-serier som Netflix har fått till under de senaste åren, så är det inte helt lätt att hålla koll på det senaste kring varje titel... eller ens när serien förväntas dyka upp igen med nya avsnitt.
 
Här nedan har vi därför sammanställt senaste nytt när det kommer till nyheter, förhandstittar och trailers till 13 av Netflix mest populära titlar – på ett och samma ställe.
 

"Cobra Kai" - premiär 31 december 2021

 
 
"Cobra Kai" är den populära spinoff-serien som fortsätter berätta historien från 80-talets "Karate Kid"-filmer. Den förra säsongen släpptes på nyårsdagen och inledde 2021, nu står det klart att fortsättningen kommer att släppas på nyårsafton - den 31 december! 
 

"Cowboy Bebop" - premiär 19 november

 
 
Det har blivit dags för en av de mest älskade animerserierna någonsin att ta steget över till live action, när "Cowboy Bebop" får premiär i slutet av november. Handlingen utspelar sig 2071 och följer prisjägaren Spike Spiegel, som tillsammans med kaptenen Jet Black och tjuven Faye Valentine åker runt på olika uppdrag i rymdskeppet Bebop.
 
Netflix har hunnit dela med sig sin version av introt till sin version av serien, som håller sig väldigt nära originalet - och dessutom har lockat till sig kompositören Yoko Kanno (som även ligger bakom originalets soundtrack) för en lika jazzig känsla den här gången också.
 

"Den osannolika mördaren" - premiär 5 november 2021

 
 
Robert Gustafsson spelar Stig "Skandiamannen" Engström i berättelsen om hur mordet på Olof Palme sägs ha gått till. I MovieZines intervju med Robert Gustafsson nyligen förklarade skådespelaren om hur serien hanterar den påstått sanna berättelsen om Stig Engström:
 
- Vi påstår inte att vi vet att det faktiskt var han som tryckte av, men om Palmegruppen på sista presskonferensen hade rätt - så skulle det nog i så fall ha sett ut såhär. Sedan får folk gräla och bråka om det bäst man vill.
 

"Emily in Paris" - premiär 22 december 2021

 
 
För ganska exakt ett år sedan damp "Emily in Paris" ned och blev snabbt en av Netflix mest populära tv-serier. Kanske är faktumet att serien släpptes mitt under den pågående pandemin och fick folk att tråna efter utlandsresor en bidragande faktor till succén... och om så är fallet så ser fortsättningen onekligen ut att kunna leverera fler magiska kulturkrockar i den nya säsongen.
 

"Familjen Bridgerton" - premiär under 2022

 
 
Netflix delade nyligen med sig av data kring sina tio mest streamade tv-serier (under en series första fyra veckor), där "Familjen Bridgerton" låg i topp med sina imponerande 82 miljoner hushåll... som sammantaget spenderat hela 625 miljoner timmar tittandes på den populära seriens första säsong.
 
I ett första klipp från den kommande säsongen så får vi se Anthony Bridgerton (spelad av Jonathan Bailey) när han möter den nya karaktären Kate Sharma (Simone Ashley). Likt böckerna som serien är baserad på så kommer den andra säsongen av "Familjen Bridgerton" att fokusera på just Anthony och hans "jakt" på kärlek.
 

"Narcos: Mexico" - premiär 5 november 2021

 
 
Den tredje och sista säsongen av vår mer eller mindre sanna historia om hur Mexiko växte fram som ett av världens största knarkfästen. I november är vi däremot framme vid slutet. För den som redan nu känner att man kommer att sakna de två "Narcos"-serierna, så har skaparen bakom båda serierna ännu en drogrelaterad Netflix-serie på gång därefter. "Painkillers" kommer att handla om den amerikanska opioidkrisen och berättas som en miniserie på totalt åtta avsnitt.  
 

"Ozark" - premiär under 2022

 
 
Den tredje säsongen hade premiär precis innan pandemin stängde ned land efter land i början av 2020 - och det känns därav nästan som att det har hunnit gå ett årtionde sedan vi sist såg till familjen Byrde. Här har vi en första titt på den fjärde säsongen, som kommer att delas upp i två delar men där båda kommer att hinna visas under 2022... så med lite tur kanske vi kan hoppas på att den första delen släpps väldigt tidigt under 2022.
 

"Stranger Things" - premiär under 2022

 
 
Den tredje säsongen av "Stranger Things" släpptes under sommaren 2019, så det har redan varit en lång väntan på fortsättningen... och tyvärr är den inte helt över än. Men någon gång under 2022 så kommer vi äntligen att få återse "Stranger Things"-ungarna! En första titt på våra huvudkaraktärer i fortsättningen visar däremot hur lång tid det har gått sedan senast, med tanke på att skådespelarna Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink och Joe Keery onekligen börjat växa upp.
 

"The Crown" - premiär i november 2022

 
 
Imelda Staunton presenterar sig själv som vår nya drottning Elizabeth i "The Crown", samtidigt som hon avslöjar att den femte säsongen kommer att få premiär på Netflix i november 2022. Vi har med andra ord lite drygt ett års väntan kvar fortfarande...
 

"The Sandman" - premiär "snart" (2021/2022)

 
 
Neil Gaimans hyllade grafiska romaner om "The Sandman" har snart gått och blivit påkostad tv-serie hos Netflix - och äntligen har vi fått en första titt. Innan pandemin var det sagt att serien skulle ha släppts under 2021, men det är i nuläget fortfarande lite oklart om det blir i slutet av 2021 eller början av 2022 som "The Sandman" faktiskt släpps. Enligt Netflix själva så kommer den "snart" i alla fall.
 

"The Witcher" - premiär 17 december 2021

 
 
Premiären av den andra säsongen av "The Witcher" närmar sig med stormsteg och redan innan årets slut så kommer vi att få ta del av fortsättningen. Under Tudum-eventet så avslöjades även att serien redan är klar för en tredje säsong! Här kan du även se en första titt på de nya karaktärerna Nivellen (Kristofer Hivju), Vesemir (Kim Bodnia) och en titt bakom kulisserna av prequelserien "The Witcher: Blood Origin".
 

"Tiger King 2" - premiär den 17 november 2021

 
 
Joe "Tiger King" Exotic gick och blev en av streamingvärldens mest kända människor i precis samma veva som land efter land stängdes ned i början av corona-pandemin. I november kommer fortsättningen kring vad som har hänt sedan den framgångsrika första säsongen... som enligt Netflix kommer att bjuda på "mer galenskap".
 

"Vikings: Valhalla" - premiär under 2022

 
 
"Vikings" var länge en av våra mest populära tv-serier här i Sverige - och under 2022 har det äntligen blivit dags för Netflix fortsättning. "Vikings: Valhalla" utspelar sig 100 år senare och följer en grupp nya vikingakrigare, som Leif Eriksson, Frejdis Eriksdotter, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren.
 

Läs också: De 10 mest episka tv-serierna vi har att se fram emot närmaste åren

 
Vilka av Netflix mest populära och efterlängtade originalserier-serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 28 september 2021 21:45 |