Stranger Things (2016-)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
”Stranger Things” är en kärleksförklaring till 80-talets filmer med övernaturliga inslag och handlar om en pojke som försvinner spårlöst. Medan vänner, familj och polisen söker svar dras de in i ett märkligt mysterium med topphemliga experiment, skrämmande övernaturliga krafter och en väldigt underlig liten flicka.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

SÄSONG 1

S01 E01

Chapter One: The Vanishing of Will Byers

2016-07-15

S01 E02

Chapter Two: The Weirdo on Maple Street

2016-07-15

S01 E03

Chapter Three: Holly, Jolly

2016-07-15

S01 E04

Chapter Four: The Body

2016-07-15

S01 E05

Chapter Five: The Flea and the Acrobat

2016-07-15

S01 E06

Chapter Six: The Monster

2016-07-15

S01 E07

Chapter Seven: The Bathtub

2016-07-15

S01 E08

Chapter Eight: The Upside Down

2016-07-15

SÄSONG 2

S02 E00

Chapter Ten: The Boy Who Came Back to Life

S02 E01

Chapter Nine: Mad Max

2017-10-31

S02 E02

Chapter Ten: The Boy Who Came Back to Life

2017-10-31

S02 E03

Chapter Eleven: The Pumpkin Patch

2017-10-31

S02 E04

Chapter Twelve: The Palace

2017-10-31

S02 E05

Chapter Thirteen: The Storm

2017-10-31

S02 E06

Chapter Fourteen: The Pollywog

2017-10-31

S02 E07

Chapter Fifteen: The Secret Cabin

2017-10-31

S02 E08

Chapter Sixteen: The Brain

2017-10-31

S02 E09

Chapter Seventeen: The Lost Brother

2017-10-31

RECENSION: STRANGER THINGS

Lagom rysligt i återvunnet 80-talsmysterium
BMX-cyklar, walkie-talkies och Winona Ryder. När 80-talet ringde och ville ha tillbaka sitt sommarmysterium är det ingen som svarar hos Netflix, de har händerna fulla med Stephen King-böcker och öronen dränkta i John Carpenter-syntar. Stranger Things är en fest för nostalgiker, dock utan överraskningar.
Att det amerikanska 80-talet ligger i tiden är inget nytt. Dagens stora genrefilmskapare som J.J Abrams, Gareth Edwards och Adam Wingard må vara vuxna män med framtidens filmäventyr  i blicken och stora plånböcker i bakfickan efter filmer med feta specialeffekts-budgetar. Men genom skamlösa nostalgitrippar som “Super 8”, “The Guest”, “Midnight Special” eller David Robert Mitchells “It Follows” avslöjas deras inre längtan tillbaka till en Spielbergsk villaförortsbarndom. Till ett fredagkvällshångel i baksätet på en gammal cheva, till småskaliga mysterier som höll sig på heltäckningsmattan och en enklare tid när en slangbella och ficklampa var allt man behövde i ryggsäcken för att lösa det ytterst lokala rymdmonster-mysteriet som plötsligt fått gatulämporna i den sömniga småstaden att flimra. Och vi förstår dem.

Ett mystiskt försvinnande blir startskottet för ett sommarmysterium i bästa “E.T”- och “Stand By Me”-anda när Netflix spolar tillbaka bandet till 80-talet med nostalgitrippen “Stranger Things”.

Först är det bara mamma Joyce (Winona Ryder) som anar oråd när sonen Will inte kommer hem från Dungeons & Dragons-spelkvällen med sitt nördiga grabbgäng i kompisens källare. Eftersom de bor i sömniga Hawkins, Indiana där knappt ett brott begåtts på tjugo år så tror de flesta, även sheriffen Hopper (David Harbour) att grabben bara rymt hemifrån. Men när pojkens BMX-cykel hittas övergiven i ett dike längs en mörk skogsväg samtidigt som även en ung tjej försvinner efter en hemmafest börjar fler ana oråd. Kompisgänget ger sig ut på sin egna cykelburna jakt parallellt med polisens utredning och de mystiska spåren leder dem allt närmare regeringens superhemliga experiment som pågår bakom stängda dörrar på det lokala militärlabbet.

Det är bäddat för ett högst tidstypiskt sommarmysterium ur pojkperspektiv som emellanåt lyckas bli både riktigt spännande och överraskande kusligt. För den som kan sitt Amblinska filmarv eller läst sin Stephen King kan Spielberg-pastischens jakt att bocka av varje genreklyscha och tidsmarkör kännas lite väl bekant samtidigt som Winona Ryders yviga skådespel får en att förstå varför hennes namn i rollistan främst klingar nostalgi. Detta vägs å andra sidan upp av ett tjusigt episodberättande som hela tiden fokuserar mer på det stora mysteriet än småintrigerna utan att för den delen glömma bort att ge plats åt både trevande tonårsromantik och finurliga hyllningar till genreklassiker som “The Thing” och “Närkontakt av tredje graden”.

Kombinera det med en skicklig barnensemble och ett kärleksfullt hantverk som mellan varven får serien att kännas som ett bortglömt fynd i VHS-korgen, vilket gör “Stranger Things” till en välkommen nygammal bekantskap lagom till sommarens regniga kvällar. 
Perfekt serie i vintermörkret som både ger fram nostalgi och rysningar.
Mycket bra Perfekt serie i vintermörkret som både ger fram nostalgi och rysningar. Stranger things (2016) Producenter: Duffer bröderna  Kort handling: Stranger things handlar om att en pojke vid namn Will Byers försvinner spårlöst i en liten stad vid namn Hawkings. Polisen, hans vänner och hans mamma letar förfullt men inga spår. En dag dyker en tjej upp med krafter skepnader börjar visa sig och emn mamma som börjar prata med lampor ? Man kan säga att riktigt skumma saker börja hända efter pojkens försvinnande. Mina tankar om den första säsongen : Man kan ju inte bara sluta älska tanken på att den här serien är utspelad 80 -tal till och med jag som är född på 2000 talet får sån nostalgi av att kolla på denna serie. Somsagt så sa jag 80-tal och och några härliga exempel som man känner igen är affisher, cyklar med ett framlyse på, och till sist Star Wars figurerna.  Första avsnittet jag kolla in tyckte jag verka ganska tråkigt men efter att ha kollat om det och inte fipplat med mobilen samtidigt märkte jag verkligen hur spännande serien faktiskt var. Många gånger efter avsnittet vill man se mer då dom verkligen lcykas med att göra cliffhangers på varenda avsnitt.  tyckande om att följa handling: Dom följer handligen bra och man blir inte förvirrad då det handlarom portaler, dimensoner osv. Skådespeleriet : För att vara barnskådespelare tycker jag att dom gör ett mycket bra jobb och (Millie Bobby Brown ) som spelar Elen gör ett extra bra jobb då hon har en svårare roll. Till dom äldre skådespelare tycker jag att dom är helt okej ! den som gör mest inryck är väl (Winona Ryders) som spelar (Will Byers) Mamma (Joyce Byer). Den här serien tycker jag vänder sig till folk som i tonåren men tror dom äldre också skulle få nostalgi känsla då dom själva var tonåringar på 80 -talet . helhet : Mycket bra serie som ger en både nostalgi och rysningar i vintermörkret .
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Bman
Kollade genom hela igen i helgen, fortfarande 5+ för mig. Älskar miljöerna och känslan/mystiken av ET/Goonies/Twin Peaks/Arkiv X. De unga skådespelarna är klockrena och Winona Ryder som jag vanligtvis inte har mycket för gör sitt livs roll. 
100% underbar 80-talsnostalgi
Matildaan
Börjar verkligen säsong tre om 8 dagar??
Wugllabang
Kunde bara se tre avsnitt sen fick det räcka, vilken total jävla sörja. En sopcontainer fylld med utdaterade Spielberg-klicheer till den grad att det inte kan ses som något annat än en totalt unken ripoff på hela 80-talets blockbuster-estetik, fast mycket mindre genuint i sitt genomförande. Det fanns inte en enda detalj i den här serien som inte var en hyper-kalkylerad supersmörig nostalgirunks-pekpinne producerad på det mest sockersöta och artificiella sättet för att till varje pris bli den ultimata familjefilms-disney-incestuösa jävla young-adult fenomenet som tilltalar ALLA. Stundtals så pinsamt uselt att det framkallade käkspänningar. Sätter inget betyg, men att denna serien blev hyllad som den blivit får mig att känna mig själsligt distanserad från samhället vi lever i.
Maestro Svar på Wugllabang för
Haha. Gillar ditt sätt att skriva. Väl genomtänkta formuleringar och intressanta ståndpunkter.
Wugllabang Svar på Wugllabang för
Haha tack, var väl lite harsh just här men tycker verkligen det jag såg av denna serien var ohyggligt trist.
Visa fler (16)

Veckans populära serier

Visa fler