Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 februari 2020 | 16:30

"Narcos"-skaparen gör ny Netflixserie - om opioidkrisen i USA

"Painkillers" kommer att bestå av åtta avsnitt, som ska låta Netflix-prenumeranterna världen över lära sig mer om USA:s pågående opioidkris.
CB rapporterar att Eric Newman, skaparen och showrunnern bakom Netflix populära knarkdramaserier "Narcos" och "Narcos: Mexico" (bilden ovan), har fått grönt ljus att få berätta sin nästa knarkrelaterade historia. "Friday Night Lights" och "The Leftovers"-regissören Peter Berg kommer att regissera hela "Painkillers", som totalt kommer att bestå av åtta avsnitt.
 
- En tragedi som har byggts upp under flera årtionden, opioidkrisen har blivit en av de värsta hälsokriserna i vår tid. Till skillnad från andra drog-epidemier, från hemmagrodda och smugglade produkter, så började den här krisen genom utskrivna recept - från läkare, godkända av staten och sålt av ett familjeägt läkemedelsföretag som tjänade miljardbelopp på att svika sina patienters förtroende, berättar Newman om vad som ligger till grund för miniserien.
 
"Painkillers" befinner sig fortfarande i ett tidigt skede av produktionen och det är därför i nuläget ännu oklart när vi kan förvänta oss en premiär av serien. 
 

Läs också: Netflix släpper premiärdatum och 11 bilder från nya "Narcos: Mexico"

 
Kommer du att ge miniserien "Painkillers" en chans när den väl blir klar? Kommentera gärna nedan!
| 19 februari 2020 16:30 |