Film

Skribent

MovieZine

7 februari 2017 | 15:00

Här kan du se de 9 Oscarsnominerade filmerna

Fånga Bästa film-kandidaterna på bio medan du kan.
Sugen på att se ikapp de Oscarsnominerade filmerna innan den stora galan går va stapeln den 26 februari? 

De allra flesta titlar går fortfarande att hitta på bio, men bor du i en mindre stad kan det bli svårt. Ett fåtal filmer har fortfarande inte fått sin premiär, och en del av dem kan dessvärre redan vara för gamla och ha plockats bort.

Men det är fortfarande gott om tid att kolla in flera av favoriterna, inte minst "La La Land" och "Moonlight" som är purfärska på bioduken.

"Arrival" - Denis Villeneuves 8-faldigt nominerade sci-fi har gått på bio sedan början av december, och rullar fortfarande på dukar i flera städer. Finns att köpa och hyra från 17 april.

"Dolda tillgångar" - ”Hidden Figures”, som den heter på engelska, kommer på bio den 24 februari. Perfekt upppvärmning lagom till Oscarshelgen, med andra ord.

"Fences" - Denzel Washington och Viola Davis är båda nominerade för huvudrollerna. Dramat ”Fences” är den enda filmen på listan som ännu inte är klar för svensk premiär.

"Hacksaw Ridge" - Mel Gibsons krigsfilm går fortfarande att fånga på bio i vissa städer. Det är för närvarande enda chansen att se den, innan den släpps på blu-ray den 6 mars.

"Hell or High Water" - Det moderna westerndramat med Ben Foster och Chris Pine gick upp på bio i december, men har tyvärr försvunnit från repertoaren. Filmen dyker upp på dvd den 27 mars.

"La La Land" - Succémusikalen, där Emma Stone och Ryan Gosling dansar in i biopublikens hjärtan, går att se på de flesta biografer sedan ett par veckor tillbaks.

"Lion" - Hitta-sig-själv-dramat med Oscarsnominerade Dev Patel och Nicole Kidman i stora roller hade premiär på juldagen. Filmen finns fortfarande att se på bio i några större städer.

"Manchester by the Sea" - Även det här historien med en sorgsen Casey Affleck rullar på biodukar i utvalda städer sedan slutet av december.

"Moonlight" - Det stillsamma uppväxtsdramat följer en ung homosexuell man i Miami-slummen under tre stadier av hans liv. Filmen har biopremiär i helgen.

Vilka av de nominerade har ni redan sett? Kommentera nedan.
| 7 februari 2017 15:00 |