Skribent

Mats Karlsson

13 januari 2012 | 18:01

Filmer för romantikern under 2012

Nu presenterar vi listan som lär få hjärtan i gungning. Romantiska filmer från Hollywood och resten av världen i en salig blandning hittas i denna kärleksfulla filmguide.

Actiondåren, sci-fi-fantasten, komedifånen och barnfamiljen har fått sitt och nu är det dags att presentera filmerna för den hopplösa romantikern filmåret under 2012. Kärleken sägs vara odödlig och stämmer det kan du skratta Hades rätt upp i ansiktet.

My Week With Marilyn - 13 jan

En av filmhistoriens största filmstjärnor Marilyn Monroe gestaltas av Michelle Williams, men vi får bara följa henne under en vecka då hon är i England för att jobba med en annan legendar, Laurence Olivier.  Engelsmannen Simon Curtis regisserar.

Shoo Bre - 24 februari

Douglas Foleys roman filmatiseras av nykomlingen Djengo Esmer som handlar om två pojkars kamp för överlevnad i en värld där allt är på dödligt allvar. I rollerna ser Lisa Werlinder, Simon Settergren, Anestis Mavromatidis och Dilan Gwyn.

Big Miracle - 24 februari

Drew Barrymore spelar huvudrollen i filmen som är inspirerad på den sanna historien om en reporter och en greenpeace-volentär som försöker rädda en familj gråvalar vid Polcirkeln. Filmen regisseras av Ken Kwapis ("Dumpa honom").

Wuthering Heights - 2 mars

Andrea Arnold har nu lagt "Fish Tank" i bassängen och nu har hon gjort en omskakande och originell filmatisering om Jane Austen. I rollerna ser vi Oliver Milburn och Kaya Scodelario.

The Artist - 9 mars

Michel Hazanavicius har gjort det omöjliga, nämligen att ta tillbaka stumfilmseran till Hollywood. Filmen kretsar kring superstjärnan George Valentin som hamnar i glömska när ljudfilmen gör entré.

W.E. - 16 mars

Madonna lägger musikkarriären åt sedan för att göra den sensuella berättelsen om två kvinnor och deras mystiska förbindelse. Abbie Cornish, James Fox och Andrea Riseborough syns i rollistan.

Albert Nobbs - 23 mars

Glenn Close gör en Amanda Bynes ("She's the Man") och tar på sig herrocken i 1800-talets Irland för att kunna ta jobbet som butler på ett fint hotell i Dublin. Filmen regisseras av Rodrigo Garcia och i övriga roller ser vi Brendan Gleeson, Jonathan Rhys-Meyers och Aaron Johnson.

American Pie: Reunion - 6 april

Skam den som ger sig brukar man saga. Efter åtskilliga filmer om de sexhungriga ungdomarna återförenas de som vuxna. Vissa saker är dock detsamma än, Finch suktar fortfarande efter Stiflers mamma. Jon Hurwitz och Hayden Schlossberg regisserar.

Titanic 3D - 6 april

Osänkbara Titanic letar sig upp till ytan för att kunna visa oss hur mycket bättre historien kommer att bli i 3D. James Camerons framgångsrika historia är som vi vet baserad på den verkligen historien om skeppet Titanics ödesdigra resa 1912.

Älska mig igen - 6 april

Vow! Detta får vi inte missa! Historien "Älska mig igen" ("The Vow") handlar om ett nygift par som är med om en bilolycka och som leder till att kvinnan hamnar i koma. Filmen regisseras av Michael Sucsy och i rollerna ser vi Rachel McAdams, Channing Tatum och Jessica Lange.

A Royal Affair - 20 april

Mads Mikkelsen spelar ollen som den mycket charmerande psykiatrikern John Struensee. Filmen kretsar kring prinsessan Caroline som blir bortgift vid 15 års ålder till den schizofrene kung Christian av Danmark. I registolen sitter Nikolaj Arcel.

Slåss för livet - 20 april

En romantiklista utan fransk film är ju helt otänkbart och denna franska mysiga film är något att se fram emot. Filmen handlar om ett ungt par som får barn och upptäcker att något är fel med den nyfödde.

What to Expect When You're Expecting - 11 maj

I väntans tider är fem väntande par och vi får se hur de förbereder sig inför den stora leveransen. Cameron Diaz, Jennifer Lopez och Anna Kendrick ser vi i rollerna och Kirk Jones regisserar.

Friends With Kids - 1 juni

Ack, ack. Det blir ingen "Bridesmaids 2" för Kristen Wiig, men vad gör det när det finns andra komedier att hoppa på.  Här spelar hon tjejen som åker med hela kompisgänget på skidsemester och komplikationer står runt hörnet. Jennifer Westfeldt regisserar.

Rock of Ages - 6 juni

Adam Shankman som gav hårsprejen ett ansikte med "Hairspray" beger sig nu till drömmarnas stad, Los Angeles. Där får vi följa Drew och Sherrie i jakten på drömmarna. Alec Baldwin, Paul Giamatti och Tom Cruise syns i rollistan.

Jack the Giant Killer - 27 juni

Den klassiska sagan i en ny och annorlunda tappning av Bryan Singer. Ett krig får en nystart när Jack öppnar porten till jättarnas rike och de försöker ta tillbaka sin mark de förlorade för längesedan. I rollen som Jack ser vi Nicholas Hoult ("X-Men: First Class").

Seeking a Friend for the End of the World - 17 aug

Domedagsfilmer är sannerligen populära, men här går det i humorns tecken. Filmen handlar om en man som blir ensam när hans fru flyr i panik, men deppar inte ihop för det. Istället ger han sig ut för att leta rätt på en gammal flickvän från skoltiden. Lorene Scafaria regidebuterar.

Nathalie - 24 aug

Det ska vara franskt sags det och här blir det sannerligen så. Filmen handlar om Nathalie (spelad av Audrey Tautou) vars liv vänds upp och ner när hennes man dör i en bilolycka och träffar svenska kollegan Markus. David Foenkinos och Stéphane Foenkinos sitter i registolen.

All You Need is Love - 31 aug

Oscarsvinnaren Susanne Bier har hittat en romatisk historia hon gör film av.  Det är en berättelse om en rad olika livsöden, där alla söker kärleken. Pierce Brosnan syns i rollistan.

The Oranges - 31 aug

Allt kan hända och även de mest oväntade sakerna kan mycket väl inträffa och här gör de det. Nina blir hembjuden på middag hos grannen och faller pladask för pappan i familjen som resulterar i att livet blir väldigt komplicerat. Julian Farino regisserar.

Anna Karenina - 7 sept

Två svenska skådespelare i Joe Wrights nya film låter osannolikt, men så är fallet. Det är Bill Skarsgård och Alicia Vikander som har fått den stora äran och tillsammans med Keira Knightley och Jude Law står de i fokus i Wrights romantiska drama.  

Ego - 21 sept

Alla har ett ego och hos en del är det större än hos andra. Det är riktigt stort hos Sebastian Silverberg där allt handlar om yta och utseende. När allt går som bäst råkan han ut för en olycka och blir blind. Filmen regisseras av Lisa James-Larsson.

The Company You Keep - 12 okt

Legendaren Robert Redford har hittat ett nytt spännande projekt som han tar till bioduken. Filmen handlar om småstadsadvokaten Jim Grant vars vän ber honom om hjälp med en kvinna, misstänkt för ett mord som begicks på 70-talet.

360 - 19 okt

En lång resa som tar oss till Wien, Paris, London, Bratislava, Rio, Denver och Phoenix och består av flera olika berättelser om kärlek. I rollerna har vi Anthony Hopkins, Rachel Weisz och Ben Foster.

Breaking Dawn Part 2 - 23 nov

Avslutningen av Twilight-sagan är här. För många ett sorgligt avsked och för andra en befrielse. I sista delen får vi reda på om kärlekshistorien mellan Bella och Edward får ett lyckligt slut eller om Volturis sätter käppar i hjulet som de sent glömmer. Bill Condon regisserar även denna avslutande del.

The Lucky One - 2012

Zac Efron spelar marinsoldaten som efter tre tjänstgöringar i Irak åker till North Carolina för att leta rätt på en okänd kvinna. Filmen regisseras av Scott Hicks.

Vamps - 2012

Vampyrer är populärt att göra film om och här får vi följa två kvinnliga vampyrer i nutidens New York. Amy Heckerling regisserar skådespelarna Sigourney Weaver och Malcolm McDowell.

Weekend - 2012

En weekend som karaktären Russell sent kommer att glömma. Russell går på gayklubb där han träffar sociala Glen och det ena leder till det andra. De närmaste 48 timmarna pratar de, har sex, brajar och utvecklar ett orubbligt band.

| 13 januari 2012 18:01 |