Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2015 | 15:01

"Batman v Superman" är den mest efterlängtade filmen 2016

Här är hela topp-10, framröstad av MovieZines läsare.
Rebeller mot rymdimperiet, orcher mot människor och superhjältar mot varandra. Hoppas du gillar episka filmäventyr för nästa år bjuder på några rejäla slag på bioduken. Vi bad MovieZines läsare rösta fram de mest efterlängtade av filmerna som kommer 2016. Det är, inte helt oväntat, action och spänning som ligger högst upp på era pepp-listor. 

Här är de tio mest emotsedda:


Zack Snyder följer upp ”Man of Steel” med att ställa Metropolis räddare och Gotham Citys mörke riddare mot varandra. Lex Luthor och Wonder Woman dyker också upp i filmen som ska bli startskottet på DC Comics ”Justice League”-franchise.


Efter megasuccén för ”The Force Awakens” är det nu mindre än ett år kvar till nästa del. Den här gången ska vi tillbaka till tiden mellan ”Episod III: Mörkrets hämnd” och ”Episod IV: Ett nytt hopp” för en fristående spin-off om rebellerna som stal planerna för Dödsstjärnan.


Captain America och Iron Man råkar i luven på varandra över en ny lag som föreslår registrering av superhjältars identiteter. Många Avengers är tillbaka i Marvel-filmen som också presenterar en ny, yngre Spider-Man.

4. Suicide Squad (5 augusti)

När hjältarna slåss mot varandra är det fritt fram för skurkarna att härja… Här bildar Will Smith, Joel Kinnaman, Margot Robbie med flera ett osannolikt team av superbegåvade badguys. Vi ser förstås mest fram emot att se hur Jared Leto tolkar ikoniske Jokern.

5. Deadpool (12 februari)

Det utlovas något nytt på serietidningshimlen när Deadpool gör entré. Ryan Reynolds spelar en rapp och våldsam antihjälte som helst vill få oss att glömma att han någonsin var med i den där Wolverine-filmen. 

6. X-Men: Apocalypse (20 maj)

I X-Mens nyrensade tidslinje är det nu 80-tal. Jean Grey, Cyclops, Storm med flera är tonåringar, och möter på en av världens mäktigaste mutanter. Jennifer Lawrence och Michael Fassbender spelar mot många nya förmågor, med Bryan Singer åter som regissör.


Med lite tur blir 2016 året som äntligen bryter trenden med usla spelfilmatiseringar. Trots en budget på ”ynka” 100 miljoner dollar ser det ut som ett rätt episkt fantasyäventyr för alla som någon gång förlorat sig i World of Warcraft.

8. The Hateful Eight (13 januari)

När Quentin Tarantino släpper nytt, har han både vår nyfikenhet och uppmärksamhet! Här samlas åtta mindre pålitliga typer i en öde stuga när snöstormen slår till. Den storslagna westernfilmen tickar in på närmare tre timmar.

9. Assassin’s Creed (21 december)

På tal om filmer som bygger på tv-spel är vi inte lite nyfikna på Michael Fassbender i ”Assassin’s Creed”. Han spelar en man som får möjlighet att återuppleva sin förfaders liv som lönnmördare för flera århundraden sen. Med Marion Cotillard och Matias Varela (”Snabba Cash”) i en roll.

10. The Revenant (29 januari)

De som sett den hyllar den redan som en av nästa års mest otroliga filmer. ”The Revenant” utspelar sig på 1800-talet och följer en hämndlysten Leonardo DiCaprio på en brutal resa. Alejandro González Iñárritu lär bli Oscarsaktuell igen efter årets seger med ”Birdman”.

(Observera att premiärdatumen kan ändras.)

Över 6000 röstade i MovieZines undersökning för att rösta fram de hetaste filmerna 2016.  Iskalla, än så länge iallafall, är animerade ”Angry Birds”, bröderna Coens dramakomedi ”Hail, Caesar!” och Martin Scorseses ”Silence”. Även ”Alice i spegellandet” och ”Zoolander 2” fick bara en ynka procent av alla röster.
| 21 december 2015 15:01 |