Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 januari 2017 | 12:00

8 superhjältefilmer på väg under 2017

En snabbguide till hjältarna, skurkarna och premiärdatumen vi har att se fram emot.
Fladdrande capes, intergalaktiska strider och muskler av stål - jodå, superhjältarna kommer att dominera bioduken även i år. Marvel och DC fortsätter slåss om publiken med sina enormt populära filmserier, men vi har också några spännande utmanare i mixen. X-Men-spinoffen ”Logan” ser ut att bjuda på en mycket mörkare och våldsammare serietidningsfilm medan LEGO-Batman låter oss garva åt hela genren.

Här är de åtta största superhjältefilmerna som vi har att se fram emot i år.



The LEGO Batman Movie - 10 februari


Will Arnett lånar åter ut rösten till den lika älskvärda som kaxiga Batman ur ”Lego-filmen”. Här får han uppbackning av Robin och Batgirl, medan Jokern, Two-Face och Harley Quinn gör Gotham City osäkert. Något för alla de som tycker att DC:s filmer är alldeles för dystra.



Logan - 1 mars


Efter alldeles för många tonårsvänliga X-Men-filmer med kloförsedd Wolverine i fokus, har fansen bara väntat på att få se blodet spruta. Inför hans sista (sägs det) film, har Hugh Jackman och James Mangold tagit ett litet hopp in i framtiden för att presentera oss för en åldrad, svag men fortfarande mycket ilsken Wolverine. Han tar hand om en döende Professor X, medan en ung och jagad mutant kliver in i deras liv.



Power Rangers - 24 mars


Lionsgate står bakom denna nyinspelning av tv-serien från 90-talet. Det handlar, som det ofta gör, om en grupp tonåringar som får superkrafter och måste samarbeta för att rädda världen. Bryan Cranston (”Breaking Bad”) och Elizabeth Banks (”Hunger Games”) står för skurkerierna. Regissören Dean Israelite böjd senast på ungdomsfantasy med sci-fi-filmen ”Project Almanac”.


Guardians of the Galaxy vol. 2 - 3 maj


Rymdens skönaste hjälteteam är tillbaka med ett nytt blandband i kassettspelaren. Den här gången ska de bland annat avslöja mysteriet kring Peter Quills (Chris Pratt) föräldrar. Vin Diesels Baby Groot är redan hela världens älskling efter den första trailern (klicka play ovan!). I rollistan syns också Kurt Russell och Sylvester Stallone.



Wonder Woman - 2 juni


Gal Gadot gjorde succé när hon presenterades i ”Batman v Superman: Dawn of Justice” förra våren. I hennes egna film ska vi tillbaks i tiden, för att se hur det gick till när amazonprinsessan Diana lämnade sin ö och hamnade i vår värld. Patty Jenkins (”Monster”) regisserar. 



Spider-Man Homecoming - 7 juli


Tack vare ett efterlängtat samarbete med Sony (som länge ruvat på filmrättigheterna) är karaktären Spider-Man äntligen tillbaka i Marvels stall där han hör hemma. Med lite hjälp från Tony Stark får den unge Peter Parker (Tom Holland) möjligheten att utvecklas till den hjälte han är menad att bli. Michael Keaton spelar skurken Vulture.



Thor: Ragnarök - 3 november


Take Waititi (”Hunt for the Wilderpeople”) regisserar den tredje filmen om åskguden, som tillsammans med sin gröna arga vän Hulken har en hel del att stå i. Den onda Hela (Cate Blanchett) hotar nämligen hans folk. Vi ska också få återse Tom Hiddlestons Loki, och inte minst Benedict Cumberbatch som Doctor Strange.


Justice League - 17 november


Om rättvisan fortfarande inte är skipad i slutet av året, kallar DC in det tunga artilleriet. Batman har samlat ihop Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman och Cyborg för att ta itu med en ny ikonisk storskurk - Steppenwolf, spelad av Ciarán Hinds.


Om du bara fick se en superhjältefilm i år, vilken skulle det bli?
| 15 januari 2017 12:00 |