Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 juni 2016 | 09:00

23 filmer som går direkt till DVD i sommar

"Gods of Egypt", "Ratchet & Clank" och "Midnight Special" är några av filmerna som aldrig fick biopremiär.
Inte mindre än 23 omtalade titlar som aldrig fick biopremiär går raka vägen till dvd- Blu-ray och streaming i sommar. Här finns allt från hyllade festivalfilmer till några av årets största kalkoner. Vi garanterar inte kvalitet alla gånger, men kanske hittar du något nytt och ovanligt att se en regnig sommardag?

Lolo (13 juni)

Fransktalande komedi av och med Julie Delpy. Här spelar hon en 40-årig workaholic som faller för en datanörd.

Burying the Ex (13 juni)

Skräckkomedi från Joe Dante som gav oss "Gremlins" och "24-timmarsjakten". Anton Yelchin spelar killen vars flickvän dör... och förvandlas till zombie.

The Search (13 juni)

Två år efter premiären på Cannes filmfestival kommer detta riktigt starka drama till Sverige, där tre historier från krigsdrabbade Tjetjenien vävs samman. Av regissören till "The Artist", Michel Hazanavicius. Jag satte toppbetyg i min recension - missa inte!

Z for Zachariah (13 juni)

Margot Robbie, Chris Pine och Chiwetel Ejiofor möts i ett triangeldrama när de är de enda som överlevt en kärnvapenkatastrof.
Jodå, Arnold Schwarzeneggers gamla komedi har fått en uppföljare, mer än 25 år senare. Den här gången är det Dolph Lundgrens FBI-agent som möter sitt största hot - ett gäng snoriga dagisbarn. 


Fyra nya Beckfilmer har vi bjudits på i år, och nu släpps den sista på Blu-ray och dvd. I Peter Habers kanske sista fall som Martin Beck möter han en polismördare (Simon J. Berger).


Det var bara en tidsfråga innan den omtalade "Fifty Shades of Grey" skulle få en parodi. "Scary Movie"-filmernas Marlon Wayans spelar den förföriske affärsmannen Christian Black. 

Love and Death (4 juli)

Western med Michael Fassbender, Ben Mendelsohn och Kodi Smit-McPhee. Mer känd under titeln "Slow West" och hyllad av vår recensent.


En av 2015 års stora biofloppar i USA går raka vägen till dvd-hyllan i Sverige. Kultserien från 80-talet har inspirerat filmen om en drömmande sångerska.Kriget (4 juli)

Oscarsnominerade danska "Kriget" av Tobias Lindholm tar oss till Afghanistan, där en trupp soldater tvingas ta ett svårt beslut. Med Pilou Asbaek och Tuva Novotny.

Gods of Egypt (11 juli)

En av årets stora kalkoner fick inte heller gå upp på svenska biodukar. "Gods of Egypt" sågades så hårt att regissören Alex Proyas surnade till på alla kritiker. Välförtjänt? Se och bedöm själv...

Cell (1 augusti)

Samuel L. Jackson och John Cusack möts igen i en Stephen King-skräckis, där en mystisk mobiltelefonsignal skapar apokalyptiskt kaos.

Elvis & Nixon (1 augusti)

Komedi. Det otippade mötet mellan rocklegenden Elvis Presley och presidenten Richard Nixon fångades på ett välkänt fotografi från Vita huset. Här får Kevin Spacey och Michael Shannon berätta hur det hela gick till.

Concussion (8 augusti)

Verklighetsbaserat drama. Will Smith spelar läkaren som försöker uppmärksamma idrottsvärlden på farorna med hjärnskakningar, men blir motarbetad av NFL.Flaskpost från P (15 augusti)

Tredje filmen i den danska crimeserien om Avdelning Q. Ett försvinnande och en åtta år gammal flaskpost har något gemensamt. Nikolaj Lie Kaas och Fares Fares luskar i fallet.

Ratchet & Clank (15 augusti)

Animerat av regissören till "TMNT", Kevin Munroe. Spelhjältarna Ratchet och Clank måste rädda galaxen från en ond rymdkapten. 

Whiskey Tango Foxtrot (29 augusti)

Tina Fey spelar journalisten Kim Barker i filmen om hennes upplevelser i krigshärjade länder. Krigskomedi av regissörerna bakom "Focus".

Keanu (29 augusti)

Katten Keanu blir kidnappad av gangsters. Två polare (Keegan Michael Key och Jordan Peele) låtsas vara knarklangare för att återfå honom. Och självklart - Keanu Reeves har en gästroll.

Midnight Special (29 augusti)

Jeff Nichols regisserar dramat med sci-fi-vibbar. En far och hans son tvingas fly när grabben visar sig ha övernaturliga krafter. Toppbetyg på MovieZine!Jane Got A Gun (29 augusti)

Efter en problemtyngd inspelning med flera avhopp - bland annat fick regissören bytas ut - är westernfilmen med Natalie Portman äntligen (?) klar. 

The Lady in the Van (29 augusti)

Brittisk komedi med Maggie Smith och Jim Broadbent. En man hittar en oväntad vän i en genomresande dam som bor i sin skåpbil.

Bone Tomahawk (5 september)

När en grupp kannibaler kidnappar nybyggare från den lilla staden Bright Hope, samlas ett unikt team av revolvermän för att rädda dem. Western med Kurt Russell och Patrick Wilson.

Sisters (5 september)

Tina Fey och Amy Poehler spelar två systrar som tappat kontakten, men som återförenas för en sista vild fest i sitt barndomshem.


Hittar ni något intressant i listan? Kommentera nedan.
| 6 juni 2016 09:00 |