Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Såg att det inte fanns nåt om Quentin Tarantino här. Mannen som började i en videobutik och sen utan någon utbildning inom film blev en av de mest respekterade filmskaparna. Vad tycker ni om Tarantino?

Några av hans regi&manus:

Reservoir dogs
Pulp fiction
Jackie Brown
Kill Bill Vol. 1&2

Han har också skådespelat lite i filmer som:

Desperado
From dusk till dawn
4488 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4488 inlägg
Han är ett levande bevis på att man inte behöver ha stora utbildningar i baggaget för att bli filmskapare ... Det räcker med att ha kreativitet och gott om fantasi för att kunna berätta en historia ...

Han är dessutom väldigt inteligent vilket bidrar till hans sätt att göra film... Han inspireras hela tiden av andra filmer och lyckas på ett väldigt underligt skapa sitt egna bildspråk av det ...

Favoriterna är självklart Pulp Fiction och Reservoir Dogs ... Och det är för att de är smått genialiskt uppbyggda ... Han hade knappt några pengar alls när han gjorde Reservoir Dogs... Keitel fick till och med styra upp mycket och hjälpa honom så han kunde få sin film gjord ... Trots den väldigt åtstramande budgeten lyckas han göra en skruvad film just av den anledningen att filmen hoppar, det gör att den sällan tappar tempo trots hans ökända lååånga scener ...

He is a genius!

2408 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
2408 inlägg
Quentin Tarantino är, som Marcus skrev, ett geni. Han har lyckats skapa en helt egen stil, en skruvad stil om man säger så. Reservoir Dogs och Pulp Fiction är klockrena exempel på detta. CSI-avsnittet Grave Danger som han regisserade var också ruggigt bra. Direkt märkte man att det var han som stod bakom kameran. Han har en unik och egen stil i sitt filmskapande. Det är något som de allra bästa regissörerna har.

Mina favoriter är Reservoir Dogs och Pulp Fiction. Båda lever mycket på den briljanta dialogen och de lysande skådespelarna. Bara hur han har kommit på karaktärerna i Reservoir Dogs och Pulp Fiction är genialt. Sedan måste man nog vara lite knäpp för att kunna göra sådan filmer och det är han ju också.

Reservoir Dogs hade en liten budget, men han kunde ändå leverera ett sådant mästerverk. Dialogen gör jäkligt mycket i den filmen. Helt jävla suveränt.

Pulp Fiction är också helt lysande. Allt är på topp och är helt enkelt perfekt.

Tarantino är en filmskapare man inte kan få nog av. Nu får vi hoppas att Grind House blir bra.

4680 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4680 inlägg
Jag kan väl inte säga så mycket än det som redan har sagts. Tarantino är en riktigt härlig regissör som gjort ett odödligt mästerverk: Pulp Fiction! Reservoir Dogs är inte riktigt lika bra men nästan iaf. Jackie Brown är lite svagare, kanske för att den är mer konventionell än hans andra filmer. Kill Bill-filmerna är härliga också, får ta och se om dem snart igen. Grave Danger som Luke nämner är väldigt bra, riktig nagelbitare. Tarantino verkar ha någon slags fascination för levande begravda människor (den scenen i Kill Bill vol. 2 är för övrigt riktigt obehaglig). Man får väl dessutom inte glömma hans härliga manus till True Romance (jag vet inte hur mycket hans manus till Natural Born Killers blev ändrat, men man får väl ge honom cred för det också).

För ett par år sedan läste jag en biografi om Tarantino, mycket intressant. Alltid kul när filmnördar lyckas i Hollywood.

Jag har för övrigt hört ett rykte om att han är väldigt nervös inför intervjuer och liknande och därför är hög under intervjuerna....något som kanske förklarar hans lite smått osammanhängande babblande. Någon som vet om det stämmer?

Jag måste även dela med mig av några sköna citat som jag hittade på IMDb:

[i:1eks9erq]On media criticisms of violence in his movies: "Sure, Kill Bill's a violent movie. But it's a Tarantino movie. You don't go to see Metallica and ask the fuckers to turn the music down."[/i:1eks9erq]

[i:1eks9erq]On media criticisms of violence in his movies: "What if a kid goes to school after seeing Kill Bill and starts slicing up other kids? You know, I'll take that chance! Violent films don't turn children into violent people. They may turn them into violent filmmakers but that's another matter altogether."[/i:1eks9erq]

[i:1eks9erq]On violence in Kill Bill: Vol. 1 (2003): "When I was on "The View" (1997), Barbara Walters was asking me about the blood and stuff, and I said, 'Well, you know, that's a staple of Japanese cinema.' And then she came back,'But this is America.' And I go, 'I don't make movies for America. I make movies for planet Earth."[/i:1eks9erq]
6342 inlägg
för
6342 inlägg
Han är grymt bra, det finns inte mycket att tillägga efter era långa inlägg om honom. Har är speciell när det gäller allt inom filmvärlden, ser gärna mer filmer av honom.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Han är helt enkelt bäst...

Numera har jag lite svårt att se hans filmer, men det är bara för att jag blir så avensjuk på att han kan skriva så gryma manus. Det är inte ofta man ryser av att Uma Thurman säger en mening.

Min favorit är såklart Kill Bill som då startade mitt filmintresse. Vart skulle filmvärlden vara utan Tarantino?
Inga inlägg
Saknas
för
Inga inlägg
Han var också gäst regissör till Sin City som också Robert Rodriques har gjort, enormt brutal, men bra film.
4680 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4680 inlägg
Den scenen som han regisserade (Dwight och Jackie Boy i bilen) råkar ju även vara en av de bästa i hela filmen. Om man har 2-discarn av Sin City borde man kolla in den lilla grejen från inspelningen då de spelade in den scenen, man får se hur de testar och improviserar fram det hela. Tarantino står för det mesta och flamsar i bakgrunden men men...han ger lite regi också.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Tyvärr är han inte med och gör Sin City 2 Fast så kanske det är någon annan bra regissör
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Jag delar in Tarantino i 2 grupper , den första är hans filmer där konversationerna är det viktigaste och den andra där det är våldet. Lite enkelt förklarad skillnad men jag tror nog ni vet vad jag menar.

Grupp 1
Reservoir Dogs
Pulp Fiction
Jackie Brown
(True Romance)

Grupp 2
Kill Bill 1 & 2
(Grindhouse)

Grupp 1 tycker jag väldigt mycket om och bortser man från Jackie Brown som visserligen är bra men inte i närheten av de andra så har de verkligen tillfört något till filmhistorien och så är de klart bättre. Dialogen och sättet filmerna är uppbyggda på var ju i princip helt unikt när det kom och är det jag verkligen gillar med filmerna.

Sen så har han nu (tyvärr) börjat att göra filmer där våldet är det man lägger märke till mest och det tycker jag inte passar alls. Han har ju alltid haft mycket våld i sina filmer men förut så har det mest varit i bakgrunden och inte varit det som man kommit ihåg filmen för eller pratat om.
4488 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4488 inlägg
Min teori till varför inte Jackie Brown blev fullt så bra som Pulp Fiction och Reservoir Dogs är att filmen är en adaption av en bok ... Och jag tror att Tarantino fick väldigt lite utrymme att göra egna saker i filmen som normalt sett gör hans filmer så där härligt annorlunda.

Som regissör så haltar han faktiskt när det kommer till att göra film av andra upplagor, kanske därför som han har undvikit att göra flera sådana filmer ... Det är inte hans, "Thing" helt enkelt...

2408 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
2408 inlägg
Jag tyckte faktiskt om Jackie Brown, men den är inte i närheten av Reservoir Dogs och Pulp Fiction, så klart. En cool Pam Grier i huvudrollen tillsammans med De Niro och Samuel L Jackson i sköna roller.

Förtjänar en i betyg, enligt mig.

Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
[quote="Walter Sobchak":d2igk33t]Tyvärr är han inte med och gör Sin City 2 :( Fast så kanske det är någon annan bra regissör[/quote:d2igk33t]Det hade ju inte spelat någon roll om han var med och gjorde en scen i första eller inte. Tror nog Rodriguez hade kunnat hantera den.

Scenen är sådär, finns mycket skönare scener genom filmen. Det som är bäst är Jackie Boy's röst.
563 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
563 inlägg
Först tyckte jag han var ett geni. Pulp och reservoir är helt underbara filmer.

Efter Kill Bill serien och att han senare lånar ut sitt namn till skit som hostel gör att jag tror han är en has-been. Han har inga bra ideer kvar. Han e helt enkelt slut.

En man som gjort sig känd för snabba och hårda repliker gör skitfilm efter skitfilm som saknar något som äns liknar vettig dialog.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Men Hostel var han ju inte direkt inblandad i. Det var väl mer att han sa att den var bra. Sen så kan jag verkligen inte förstå att det finns så många som har sånna problem med mästerverket Kill Bill
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
En mycket bra regissör med några av mina favoritfilmer i bagaget.

[b:3pcvgutb]Reservoir Dogs [/b:3pcvgutb]
Att göra en sådan debutfilm är helt otroligt.

[b:3pcvgutb]Pulp Fiction[/b:3pcvgutb]
Att den ligger top-10 på imdb-listan säger det mesta.

[b:3pcvgutb]Jackie Brown[/b:3pcvgutb]
Tarantinos sämsta film hittills. Tycker nog att han kunnat göra den bättre. Är alldeles för lång för sitt eget bästa.

[b:3pcvgutb]Kill Bill 1[/b:3pcvgutb]
Den enda filmen som jag sett om direkt efter att jag sett den för första gången.

[b:3pcvgutb]Kill Bill 2[/b:3pcvgutb]
Bättre än ettan...
Inga inlägg
Saknas
för
Inga inlägg
Älskar alla hans filmer har förutom Jackie Brown som jag inte sett än.
8 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
8 inlägg
Min absoluta favorit regisör! Pulp Fiction och Reservoir Dogs förtjänar en femma båda två. Kill Bill Vol 1 & 2 en fyra, stark sådan. Jackie Brown är lite svagare, men den har fortfarande sin charm och förtjänar en trea. Sen gillar jag även hans filmer där han skrivit manus/story, osv. till. Natural Born Killers och True Romance är två riktigt bra filmer. NBK är annurlunda och en av mina favoritfilmer. TR är charmig och har en feel-good känsla översig.
From Dusk Till Dawn är en helt okej film. Halva filmen är faktist riktigt bra. Tills de jäkla varulvarna dyker upp...

Hur som helst, en jävligt bra regisör.
Inga inlägg
Saknas
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Han är grym! Men Kill Bill skiter suger arsle, USCH!

Min lista:

1. Pulp Fiction 10/10

2. Reservoir Dogs/Jackie Brown 9/10

3. Kill Bill vol. 1 5/10

4. Kill bill vol. 2 3/10
Inga inlägg
för
(inlägget har redigerats)
Inga inlägg
Min favoritfilmskapare tillsammans med Tim Burton. Jag gillar att han inte skäms för att visa sina referenser, utan snarare är stolt över att till exempel massor av scener och flera karaktärer i Kill Bill är stulna från gamla kung fu-filmer.

Nu ser jag otroligt fram emot hans kommande Inglorious Bastars, om och när den nu blir av. Men som han har sagt i intervjuer så är det mycket troligt att det blir hans nästa projekt.
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden