Serie

Skribent

Tobias Andersson

7 maj 2023 | 16:00

Nedlagda tv-serien ”Yellowstone” får fortsättning – det här vet vi!

Matthew McConaughey ser ut att ta steget till att axla huvudrollen i nya ”Yellowstone”.
Rykteskarusellen som snurrat i minst ett par månader visade sig stämma. Av allt att döma bidrog seriens stjärna Kevin Costner med tjafs bakom kameran och han visade sig vara en rejäl pina att jobba med – vilket resulterade till att han i dagarna fick sparken från publiksuccén ”Yellowstone”. I samma veva gav Paramount oss kallduschen om att serien läggs ner. Så säsong 5 blir den sista. Det är alltså helt slut. Finito.
 
Dock inget ont som för något gott med sig.
 
I samband med nyheten bekräftades det att Paramount redan beställt en uppföljare till ”Yellowstone”. När produktionen drar igång är i skrivande stund oklart, men även om vi inte får se något mer från Costners karaktär är det ändå redan klart att historien om familjen Duttons dynasti fortsätter.
 

Matthew McConaughey blir familjeöverhuvud

 
Eller ja, exakt vilken roll han kommer spela är inte bekräftat. Men i samband med rykteståget om gräl bakom kulisserna (orsakat av Costner) snackades det om att Matthew McConaughey skulle få en roll i en spinoff i samma cowboy-universum. Var det kanske den nu bekräftade uppföljaren som det var på tal om? I alla fall så är nu McConaughey i full färd med att förhandla om huvudrollen i den kommande fortsättningen, enligt Deadline. Troligtvis kommer han få sällskap av flera skådespelare från originalserien då många redan har fått erbjudande om att återvända.
 
Dags för Matthew McConaughey att dra på sig cowboyhatten. Här ser vi honom i filmen "Killer Joe" (2011).
 
Emellertid går nog ingen skådespelare säker förrän skaparen Taylor Sheridan har skrivit klart manuset, och glöm inte att den nu pågående strejken i Hollywood kan komma att påverka hans produktivitet. Hur som helst beräknas den hittills titellösa uppföljaren att få premiär i december, skriver Deadline.
 

Rejäl nota för Paramount

 
Taylor Sheridans serieskapande har inte varit det billigaste för Paramount, enligt siffror från en färsk rapport från Wall Street Journal. Mannen som ligger bakom nätverkets succéartade cowboy-serie har knappast blivit nekad önskad kosing till sitt filmande. Bara första säsongen av ”Yellowstone” svällde över budgeten med 20 miljoner dollar när produktionen drog ut på tiden.
 
Och under hela seriens gång har han fakturerat Paramount för att ha filmat på sin privata egendom, nämligen hans egna farm i Texas. Fakturan ska ha landat på 50 000 dollar i veckan. Man behöver inte vara ekonom för att räkna ut att det sammanlagt blev en saftig räkning för nätverket.
 
Paramount är medvetna om att ”Yellowstone” och dess spinoffs har varit kostsamma:
 
– Det är dock en av våra mest lönsammaste serier, säger nätverket till Wall Street Journal. Men en anställd ska ha förnekat den kommentaren.
 
De sista avsnitten av ”Yellowstones” femte (och avslutande säsong) befinner sig just nu i något slags limbo men beräknas att släppas i november, bara månaden innan uppföljaren får premiär. Tills dess kan ju du som västernfantast gotta dig i spinoff-serierna sprungna ur ”Yellowstone”, alltså ”1883” och ”1923”. Om du inte redan sett dem, förstås.
| 7 maj 2023 16:00 |