Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 december 2023 | 17:00

"Barbie", Jeremy Renner och "The Last of Us" är bland Googles mest sökta under 2023

2023 lider mot sitt slut och i vanlig ordning är det dags för diverse listor över årets bästa, sämsta och i detta fall mest googlade. Att "Barbie" och "Oppenheimer" dyker upp kanske inte är så chockerande, men vilka andra filmer har väckt intresse hos publiken? Vi sammanställer vilka filmer, tv-serier och skådespelare som fått sökmotorn att jobba hårdast.
 

Topp 10 mest sökta skådespelare 

 
1. Jeremy Renner
2. Jamie Foxx
3. Danny Masterson
4. Matt Rife
5. Pedro Pascal
6. Jonathan Majors
7. Sophie Turner
8. Russell Brand
9. Ke Huy Quan
10. Josh Hutcherson
 
Jeremy Renner toppar listan över årets mest sökta skådespelare, vilket egentligen inte är så konstigt efter hans allvarliga olycka tidigare i år. Jamie Foxx och Danny Masterson hamnar på plats två och tre, mer på grund av deras privata handlingar än deras filmiska bragder. Nästan hälften av alla män på listan har under året hamnat i blåsväder, och bara en kvinna finns med på listan. 
 
 

Topp 10 mest söka filmer 

 
 
Föga överraskande är det fenomenet "Barbenheimer" som finnes i top över de mest söka filmerna. Det går hand i hand med att "Barbie" är årets globalt mest inkomstbringande film, tätt följd av "Super Mario Bros. Filmen" och "Oppenheimer" på en tredje plats. Mest oväntat är det "Sound of Freedom" som kniper tredjeplatsen och därmed slår storfilmer som "Guardians of the Galaxy Vol. 3" och "John Wick: Chapter 4". 
 
 

Topp 10 mest sökta tv-serier 

 
 
Pedro Pascal och Bella Ramsey toppar listan över de mest sökta tv-serierna med vrålsuccén "The Last of Us". Netflix-serien "Ginny & Georgia" landar tryggt på silverplatsen och bronsplatsen knips av ännu en Netflix-produktion; prequeln "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte". Värt att påpeka är att majoriteten av tv-serierna på listan är Netflix-produktioner, däremot lyser "The Witcher" med sin frånvaro efter katastrofbeskedet.
 
Några överraskningar på listorna? Kommentera nedan. 
| 11 december 2023 17:00 |