Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 mars 2023 | 19:30

Missa inte: 15 heta tv-premiärer att hålla koll på i mars

"The Mandalorian", "Ted Lasso" och "Succession" återvänder med nya säsonger medan "Daisy Jones & The Six" och "Extrapolations" provar lyckan för första gången.
Tv-året 2023 börjar komma igång på allvar nu, särskilt med tanke på att de många amerikanska distributörerna behöver börja köra ut sina bästa titlar för att hinna få med dem till årets Emmynomineringar. Och för att hinna klämma in en hel säsong på tio avsnitt innan den sista maj (när nomineringsfönstret stänger) så brukar just perioden mars-maj ofta bjuda på några av årets höjdpunkter på tv-fronten.
 
Här nedan har jag därför lyft fram femton av de tv-serier som jag personligen kommer att ge en chans under den kommande månaden:
 

"Daisy Jones & The Six" (Prime Video) - 3 mars

 
 
Riley Keough, som för övrigt är Elvis Presleys äldsta barnbarn, axlar en av huvudrollerna i adaptionen av boken om det fiktiva rockbandet "Daisy Jones & The Six". Handlingen utspelar sig under 70-talet och låter oss få se hur Daisy Jones (Keough) och rockbandet The Six får sina vägar och karriärer korsade med varandras, vilket låter oss tittare följa med på en turné vi sent ska glömma. 
 

"Detektiven från Beledweyne" (SVT) - 10 mars

 
 
"Detektiven från Beledweyne" kommer att följa den före detta åklagaren Tilda, när hennes liv plötsligt korsas med en asylsökande flykting - som visar sig vara något av ett geni när det kommer till brottsutredningar. Serien är skapad av Aron Levander, som även ligger bakom serierna "Det som göms i snö", "Snabba Cash" och "Jordskott". I huvudrollerna kommer vi att få se Malin Levanon ("Tjuvheder") och nykomlingen Nasir Dhagole.
 

"Extrapolations" (Apple TV+) - 17 mars

 
 
Scott Z. Burns ("Contagion", "The Bourne Ultimatum") ligger bakom den nya antologiserien "Extrapolations", vars avsnitt ändå hänger ihop mer än en serie av det här slaget brukar göra. Handlingen utspelar sig i en nära framtid där effekterna av klimatförändringarna har blivit en del av vår vardag.
 
Serien kommer att bestå av åtta berättelser som handlar om alltifrån kärlek, arbete, familj, tro och kring de val som mänskligheten ställs inför när planeten förändras allt snabbare. Meryl Streep, Tobey Maguire, Kit Harrington, Sienna Miller, Matthew Rhys, Edward Norton och Forest Whitaker är bara några av skådespelarna som dyker upp i den stjärntäta produktionen.
 

"Swarm" (Prime Video) - 17 mars

 
 
Donald Glover har tillsammans med manusförfattaren Janine Nabers ("Atlanta") skapat en skräckserie som följer ett särskilt hängivet fan (spelad av Dominique Fishback) till en popstjärna. För er som är gamla nog att minnas Eminems gamla låt "Stan" och den musikvideon, så finns det minst sagt en hel del liknande vibbar i grunden till den här serien.
 
Faktumet att Glover ligger bakom serien är däremot allt jag behöver veta för att vilja ge den här serien en chans, särskilt med tanke på hur han fick till avsnittet "Teddy Perkins" under den andra säsongen av "Atlanta".
 

"The Big Door Prize" (Apple TV+) - 29 mars

 
 
Vad är egentligen din sanna potential här i livet? Det får invånarna i en amerikansk småstad plötsligt reda på efter att en mystisk maskin ställs in i stadens mataffär. "The Big Door Prize" ansluter sig nu till andra Apple TV-komedier som "Ted Lasso" och "Mythic Quest", men den här gången med lite mer av en sci-fi-känsla som i förra årets hyllade dramaserie "Severance".
 

"Rabbit Hole" (SkyShowtime) - 31 mars

 
 
Det finns väl ingen som har missat att skådespelaren Kiefer Sutherland, genom sina roller i "24" och "Designated Survivor", passar som handen i handsken när det gäller actionthrillers på tv. Den här gången spelar han företagsspionen John Weir, som lyckas bli indragen i en konspiration där han sätts dit för mord och måste slåss för att rentvå sitt namn. 
 

Premiärdatum för 9 ytterligare tv-serier

 
Large b1145b20ade4382cf975567810557984 fdy ff 000221
Tredje säsongen av "The Mandalorian" är här.
 
1 mars:
"The Mandalorian" (säsong 3, Disney+) - Pedro Pascal och Baby Yoda är tillbaka!
"Abbott Elementary" (säsong 2, Disney+) - en av förra årets bästa nya komediserier är tillbaka.
 
7 mars:
"Perry Mason" (säsong 2, HBO Max) - den påkostade tv-serien om försvarsadvokaten Perry Mason är tillbaka.
"Strandhotellet" (säsong 1, Viaplay) - om du gillade "Lyckoviken" så lär denna gå hem också. 
 
9 mars: 
"You" (säsong 4 del 2, Netflix) - den andra halvan av den fjärde säsongen.
 
15 mars: 
"Ted Lasso" (säsong 3, Apple TV+) - Ted får i uppdrag att vinna hela Premier League.
 
16 mars:
"Shadow & Bone" (säsong 2, Netflix) - för den som är sugen på fantasy, så har det här varit en av Netflix mer lyckade satsningar.
 
25 mars: 
"Yellowjackets" (säsong 2, SkyShowtime) - Elijah Wood ("Sagan om ringen") ansluter till serien under den andra säsongen.
 
Large 501fb04dd7399083958cd5840a0c521f succession season 4
 
29 mars: 
"Succession" (säsong 4, HBO Max) - seriens skapare har redan avslöjat att den nya säsongen av den Emmyvinnande serien kommer att bli den sista!
 

Läs också: Franska filmstjärnans hyllning: "Zlatan är en otrolig skådespelare"

 
Vilka tv-premiärer ser du fram emot mest under mars? Kommentera gärna nedan!
| 2 mars 2023 19:30 |